fbpx

SRD “Smuđ”: Poribljavanje jezera i potpisivanje sporazuma o saradnji na zaštiti jezera Modrac

0 min. za čitanje

SRD “Smuđ” Lukavac poziva sve zainteresovane ribolovce i mještanje MZ Prokosovići da 9.11.2017.(četvrtak) prisustvuju :

  1. Poribljavanju jezera Modrac šaranskom mlađi.
  2. Prezentovanju realizovanih projekata SRD “Smuđ” Lukavac.
  3. Okruglom stolu na temu “Jezero Modrac kao nosioc razvoja turizma na Općini Lukavac”.
  4. Potpisivanje sporazuma o saradnji između SRD “Smuđ” Lukavac i MZ Prokosovići, na zaštiti jezera Modrac.

Podijeli ovaj članak
14 komentara
Subscribe
Notify of
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Imali te inspekcio gdje .Dodite i vidite dali treba da se poribljava jezero ako se na njemu radi kao da jen to Babovina pojedinih ljudi .
Robinzon Mirza uso u jezero gradi a nigdje papirica za to .
Senaid Plaza [SDA] pravi potporni zid bez papirica kao da miu je babovina isto kao i ovaj prvi
Enver Halilovic rovi jezero kao da mu je djede KESER ostavio u amanet .
Imali ta gdje vlasti ja sad odo praviti WC drveni posaljite inspekciju fuj vlasti

Ovo Delić preko “SMUĐA”,pere pare i pokušava politički profitirati u MZ-ci Prokosovići.Tako je nedavno prebacio ovom udruženju 10 000 KM,za takmičenje ribara na jezeru Modrac.Slučajno je predsjednik ovog udruženja Nuhić Alen vijećnik u općinskom vijeću ispred DF.Obzirom da je sam usvojio Budžet tako ga i troši ko da mu ga je babo ostavio.Morat će za svaku marku položiti račune obzirom da mu vijeće nikad neće usvojiti izvršenje i na kreju će biti po onoj narodnoj “SAM PAO SAM SE UBIO”.

@ Zule

U slučaju načelnika Delića ove hiljade su mala maca, milioni su kod njega u pitanju. Teško da će se organi gonjenja ‘uhvatiti’ za ovu siću što pominješ, tek kad milioni budu u pitanju zakucat će na vrata. A računju uposlenici opštine i sračunali su da je blizu i taj scenarijo, primakao se milion KM koje nisu na Zakonom utemeljen način potrošene.

Sta rade lovocuvari sa ribom koju uzmu iz mreze?gdje sve te mreze zavrse?Licno znam 2 takva covjeka iz SRD smuđ koji uzimaju sve sebi pa preprodaju.A zajebaju narod koji se od toga hrani .Najlakse je zavadi pa vladaj.

Svi puni neke price a vecina ustvari veze nema. O kakvom pranju novca u ovom slucaju govorite? Da ste iole informisani znali bi u kakvim uslovima rade ovi ljudi. Dodjeljeni novac je itekako opravdan i za svaki potrosen novcic postoji adekvatan racun koji mozete pronaci u prostorijama udruzenja. Ako se ne varam, a ne varam se, taj novac je dodjeljen za kupovinu opreme (camac(buduci da im vecinu isjeku ili spale ribokradice, kao pokusaj prijetnje ili cega vec), radna odjela, cizme, te ostala potrebna oprema za rad).
A sto se tice gospodina koji je pitao da li se riba moze uhvatiti na jezeru, mozda bi trebao izvaditi dozvolu i pokusati. Sam bi se uvjerio u trud i zalagnje clanova ovog udruzenja (efikasnosti poribljavanja i redovitog uklanjanja mreza koje ribokradice postavljaju) i cinjenici da ce prije ribu uhvatiti ovdje neko na kopu.
Odredjene probleme, poput nelegalne izgradnje objekata vam ni prethodni nacelnik nije rijesio, kao ni mnoge druge stvari, a ipak vam je samo ovaj kriv. Napokon neko ciji rad daje vidljive rezultate, ali zasto podrzati takvog covjeka, bitno je da je pojedincima dobro, a gradjane, sto bi narod rekao “ko sisa”.
Ali ipak, ko sam ja da dajem ikakav komentar, treba to sve prepustit ovoj gospodi koja se toliko razumije u politiku i pranje novca, zato nam i jeste ovako divno kako u opstini, kantonu tako i u drzavi!

Gdje je ono traktorče da ga lafinaš po jezeru provoza. Alo, bez vodenog traktorčeta tog urbanog čuda i obećanih ostrva po jezeru Modrac nema priče.

Bez SDPINSIDERA nema priče

Pa šta ima novi članu SDP-a drago mi je što smo u istoj stranci. Samo nemoj biti hablečina pa onog lafinaša podržavati taj do podne dere krmetinu i kaže da je ateista a onda ode klanjati dženazu. Taj ore jezero a da prodišemo sječe ono malo drveća po Lukavcu. Malo sebi kupi džip pa malo mu savjetnik nabaci zetu poso. Ima jaro toga još samo nije došlo vrijeme da se objavi. Nešto mi one dvojice Grahama i Crnog nigdje da nisu na bračno putovanje otišli.

@ SDPinsider

Na osnovu nedjela lafinaša Delića u proteklih 12 mjeseci postavlja se pitanje koliko je glasača ovaj nezavisni predsjednik SDP-a izgubio? Uz sva predizborna, a ispostavilo se današnja lažna, obećanja prošle godine prikupio je 10.468 glasa.

Iskreno, ovih dana, postavlja se pitanje koji procenat pdrške je zadržao? Da li je to 10%, 20% ili možda čak 40% prošlogodišnje podrške građana opštine Lukavac? Naravno da se podrška po internetu koja dolazi iz Tuzle i okolnih gradova ovaj put ne računa.

Čuj izgubio dio glasača
Ako računaš Jaraka i Porodicu pa oni su i glasali za Amira i 2016
Dio Gnojničkog SDP a takođe glasao za Amira,možda čak i Bišća,sad Pulen Delićev
Delić je dobio Novih glasača uglavnom iz SBIH i SBB,Delić je prvi Lider SDP koji držao javno skup u Bokaviću
a SDP je pristupilo 500 novih članova iz SDA SBB SBIH DJB NS DF BPS ….
Sad da su izbori SDP bi preskočio SDA u Gradu ali bi preskočio SBIH i SBB po selima,Osvojili bi drugo mjestu u Gnojnici,Dobošnici,Puračiću au nekim mjestima bi i Pobjedili Modrac ili Turija

Ako smo mi u istoj stranci sutra napuštam SDP idem Kenanu Omerdiću ako treba,al nećemo u Istoj stranci nikad
Ako Opozivski Birački odbori SDP(koje načelnik odredi) budu poštovali zakon i ne budu;Mijenjali biračka mjesta,Jedna osoba 10 puta pomagač,dopisivali glasove…onda možda i postanem član SDP ili DF ili SDU
Bio sam u onoj glupoj SBIH i u SBB
Al Eto Sakići zaposliše svoje Sestru i Zeta,Mihad Sina ili će uskoro zaposliti,a SBB njih Bajro Bačić vodi?,Neznaju ni skim su u Koaliciji,izdani i od obje strane ali i od Naroda
Jedini načelnik zna šta hoće jedini obećaja Kule i Gradove,Nema nama šta da obeća 11 Vijećnika SDA(uskoro možda manje) koji samo dižu ruke.

Nego,Upecal se koja riba na Modracu,ili se mora otići na Kop?

Ma upecalo bi se riba da lafinas ne izora jezero onim traktorom. Jaro kad nabrajas zaposljavanja, nemoj zaboraviti dodati lafinaševu ženu bez konkursa u socijalno i kasnije prebacivanje u Tuzlu. A nemoj zaboraviti ni njegovu sestru kojoj je štelio prosjek i zapošljavanje na fakultetu gdje i sam radi.

Mada nije tema ovih vijesti ali me interesuje ko bi bio protiv kandidat Deliću ako bi došlo do novih izbora za načelnika.Predpostavljam da bi SDP ponovo predložio Delića a ko bi bio ispred SDA.Nakon tih saznanja mnogi građani bi se lakše odlučili kako glasati na referndumu i kako glasati za ili protiv opoziva sadašnjeg načelnika…

Lafinaš porobljava jezero, sjeo na vodeni traktor i govori “Vozi Šiško”!