fbpx

Sjajne igre Eme Burgić; Plasirala se na 100.000 $ vrijedan turnir

2 min. za čitanje

Da igranje u finalu 10 000 američkih dolara vrijednom i veoma kvalitetnom ITF turniru „Bisera Dalmacije“ koji se od 5-11 aprila održavao u Hrvatskoj na otoku Hvaru, nije slučajnost naša mlada i veoma talentovana teniserka Ema Burgić izvarednim igrama to pokazuje i na 100.000 americkih dolara vrijednom turniru Francuskoj.

Ema je u Francusku otputovala kao kvalifikant, te je vec u prvom mecu kvalifikacija savladala domacu igracicu Georges Myrtille (838 WTA) u tri seta rezultatom: 1:6 6:4 6:2. Nakon toga Ema je snage na terenu odmjerila sa hrvatskom predstavnicom a inace šestom nositeljicom kvalifikacija Jurak Darijom (328 WTA) te istu savladala rezultatom 2:6 7:5 6:0. U presudnom meču za ulazak u glavni turnir Ema je odigrala veoma uzbudljiv, kvalitetan i naporan meč sa trećom nositeljicom kvalifikacija, izvrsnom španjolkom Compostizo-de-Andres Eloisa-Maria (220 WTA), koju je u tri i pol sata dugom meču savladala rezultatom 7:5 1:6 6:4 te na taj način uspjela izboriti ulazak u glavni turnir.

Ema je danas u 14h igrala prvo kolo glavnog turnira sa prvom nositeljicom Yaroslavom Shvedovom, inače 34. igračicom na svijetu što je ujedno i igračica sa najvećom svjetskom reputacijom protiv koje je Ema igrala. Nažalost, Ema je poražena rezultatom 6-2 6-3.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

Podijeli ovaj članak
17 komentara
Subscribe
Notify of
17 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cestitke Ema! Samo nastavi tako 😉

sve cestitke Emi i zelim joj svu srecu na ovako vrijednom turniru

svaka cast Ema samo tako nastavi a rezultati ce doch u to sam 100 % siguran. ti si jedan od ponosa ovog grada i cestitam jos jednom.

Svaka cast Ema, veliki je uspjeh i dotle dogurat. Lukavac je uz tebe 🙂

Cestitke Ema, samo naprijed!!  (konacno malo lijepih vijesti)

Volimo Emu 🙂 samo naprijed !!

Svaka cast, samo radi naporno, ti ces biti bosanska monika seles…

Lukavac je ponosan na tebe Ema…..mali koraci u karijeri i u zivotu su cesto puno vazniji i duze traju od onih koji su dugi ali su sa kratkog vijeka …..samo lagano naprijed i bice ako bogda jos vecih i boljih rezultata od sadasnjih…..cestitam ti….

Čestitke Emi i roditeljima!

Čestitke Emi koja nas je sve razveselila i obradovala bar nečim pozitivnim u ova teška vremena

Glavu gore s ponosom pratimo čak i tvoje poraze. Pobjede i uspjesi su svakako pred tobom.

Svaka čast i tebi a i tvojim roditeljima. Imaju se čime ponositi. Sretno u buduće.

ema samo tako nastavi i treniraj rezultati će doći

neki se glupan pojavio pa samo samara komentare :D,svaka cast ema,samo tako nastavi….Pobjediti 220 igracicu na wta listi nije mala stvar,i protiv 34. igracice svijeta osvojiti 5 gejmova sa samo 17 godina lol to je uspjeh,malo ko takave rezultate biljezi…samo naprijed!

Svaka cast Ema , zelim ti srecu u tvojoj boducnosti ti si nasa bosanska nada samo naprijed sretno

Jel 10 000 ili 100 000, hajd odlucite se.

Ovo je fantastična vijest!!Država mora stati iza Eme,odmah….,Lukavac,probudi se!!