fbpx

Sedmica pokorila Mejdan!

2 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

Lukavački odbojkaši danas su odigrali derbi susret 5.kola Super lige Federacije BiH. Na izuzetno teškom gostovanju u Mejdanu, kod tuzlanske Slobode slavili su rezultatom 2:3, te na taj način preuzeli sami vrh tabele.

Utakmica je svojstveno derbiju, obilovala tehničkim greškama na obje strane, a akteri današnjeg susreta izrazili su nezadovoljstvo suđenjem sudijskog para Lolić/Imamović. Žestoka borba vodila se u svakom odigranom setu, a bolji start krunisali su domaći odbojkaši rezultatom 25:21. U drugom setu ponovo se mogla vidjeti bespoštedna borba na obje strane, ali ovaj put set je završen u korist naših odbojkaša, rezultatom 26:28. Naredna dva, odnosno treći i četvrti set, završeni su identičnim rezultatom, 25:20. Treći u korist OK 7 Lukavac, dok su četvrti set odbojkaši OK Sloboda Tuzla riješili u svoju korist. Iskusnom i požrtvovanom igrom naši odbojkaši su rezultatom 6:15, peti set riješili u svoju korist i tako upisali petu ovosezonsku pobjedu, te zaposjeli na sam vrh prvenstvene tabele.

“Rano je govoriti o šampionskim ambicijma, još 51 bod je u igri. Tu je još nekoliko jakih ekipa, kao što su brčaci ili neugodni Ilijaš. Ako ovu polusezonu završimo bez poraza, u šta iskreno vjerujem, uz veliki broj kadrovskih problema, onda sigurno možemo pričati i o Premier ligi.”   – riječi su trenera naših odbojkaša Alena Džambića, nakon pobjede u Mejdanu.

OK Sloboda Tuzla – OK 7 Lukavac  2:3 (25:21, 26:28, 20:25, 25:20, 6:15)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments