fbpx

Sedmica pobijedila ekipu Kaknja

3 min. za čitanje

7.LUKAVAC – KAKANJ 3:2

U prvoj utakmici polufinala play offa za prvaka BiH, lukavački odbojkaši pobijedili su u subotu ekipu Kaknja rezultatom 3:2. Utakmica je protekla sa dosta uzbudjenja i preokreta u rezultatu. Domaći su odigrali utakmicu odlično a jedino su u drugom i četvrtom setu imali grešaka.

U prvom setu domaći su imali vodstvo od 5:1 i 8:4 ali su gosti izjednačili na 11:11 da bi u nastavku domaći ponovo došli do prednosti i imali vodstvo od 20:17 i na kraju ovaj set dobili sa dva poena razlike.

Drugi set bio je u znaku gostiju iz Kaknja.Imali su vodstvo od 8:3, te 16:7 i na kraju ovaj set dobili sa 11 poena razlike.

U trećem setu domaći odbojkaši su se ponovo vratili u igru .Imali su vodstvo od 8:6,zatim 16:11 i ovaj set dobili sa 7 poena razlike.

U četvrtom setu gosti su ponovo dominirali a domaći imali dosta grešaka u igri. Gosti su imali vodstvo od 8:2 i 16:6 a u nastavku su oni osvajali poene i ovaj set dobili sa čak 19 poena razlike.

U petom setu bilo je najviše uzbudjenja i neizvjesnosti kod rezultata.Domaći su imali vodstvo od 8:7 a zatim je rezultat više puta bio izjednačavan i nijedna ekipa nije sticala prednost u poenima.

U samoj završnici domaći su Kakanjcima “pobjegli” za dva poena i zabilježili pobjedu u ovom setu a i na utakmici. Tako su lukavački odbojkaši nanijeli ekipi Kaknja prvi poraz u ovogodišnjoj sezoni Premijer lige BiH.

Na kraju utakmice domaći odbojkaši su proslavili pobjedu sa svojim navijačima koji su im davali podršku u najpotrebnijim trenucima. Siouxi su došli organizovano tokom utakmice u sportsku dvoranu i pomogli lukavačkoj “sedmici” da zabilježi značajnu pobjedu. Revanš susret igra se narednog vikenda u Kaknju.

Sportska dvorana u Lukavcu.Gledalaca 300.Sudije: Senad Helać (Sarajevo) i Darko Krunić (Ljubinje).Delegat Ivan Bartula (Breza).Rezultat: 7.Lukavac – Kakanj 3:2(po setovima: 25:23,14:25,25:18, 6:25,15:13).

7.LUKAVAC: Bašić, Mehmedović, Memić, Sa.Imamović, Salkić, Kambić, Hrvanović,Burgić, Ibričić, Se.Imamović, Šiljegović, Okičić. Trener Alen Džambić.

KAKANJ: Salihović, Karišik, Zolota, Henandes, Knežević, Šuljagić, Aganović, Lepić, Karić, Ćorić, Bešlić. Trener Almir Begić.

(SodaLIVE.ba/Sakib Hodžić)

Podijeli ovaj članak
16 komentara
Subscribe
Notify of
16 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cestitke na pobjedi! aBd u finale 😀

Najjaciiiiiiiiiiiiiiii smooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :))))))))))

Hajd imal kakve organizacije da se ide u Kakanj 🙂

Cestitke momcima i treneru koji je znao kako da postavi igru protiv Kaknja igrao je sa tri napadaca sto je potpuno iznenadilo gostujuce igrace jednostavno nisu imali rjesenja…

jos jednom cestitke i sretno u kaknju mislim da je vrijeme da se titula donese u Lukavac

cestitam legende

Vi ste, vi steee vi ste….. ponos Lukavca, ponos Lukavca….. :))

Opa Cupaaa …..

eHEj bice organizacija za kakanj Obavezno…

CESTITAM!!! Svaka vam cast momci treba vam dati ordene a one opstinare neka je stid i sram vi ste kao sto vax kaze ponos Lukavca cestitke jos jednom a Alen Dzambic svjetska klasa od trenera ps.prvenstvo je nase:)))

SVAKA CAST IGRACIMA I JUHASU (LUK. PEP GUARDIOLA) 🙂

igracima sve cestitke kao i treneru…samo naprijed sedmico

extra utakmica..eto im prvi poraz u 2 sezone..i dobit ce jos jedan uskoro 😀

svaka cast za pobjedu sto sad nema navijaca iz kaknja da se javljaju hhehe
bice kakanj KUR.. sampio KUR… sampion

cestitke odbojkasima na pobjedi……………i naravno lukavackom dusku vujosevicu-juhasu

cestitke sve momcima i treneru a idemo u kakanj ooooooooooooooooooooo

ok ljubinje ima najvecu tradiciju i najace je imamo najmladji tim. iako svake godine odllazi po nekoliko igraca nasi talenata mi imami ponovo ekipu za ovu ligu .iako nam je najmanji budzet mi opstajemo jer imamo srce