fbpx

“Sedmica” izborila plasman u polufinale doigravanja za prvaka BiH

2 min. za čitanje

U uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja za prvaka BiH, odbojkaši OK 7 Lukavac savladali su u petak ekipu Modriče rezultatom 3:0. Ovom pobjedom “Sedmica” je osigurala prolaz u polufinale doigravanja za prvaka BiH. 

U prvom setu domaći su imali vodstvo od 8:5 i 16:12 ali su Modričani izjednačili na 18:18. U nastavku ovog seta domaći su osvojili sedam a gosti samo dva poena.

Drugi set protekao je također u dominaciji domaćih odbojkaša koji su imali vodstvo od 8:7 i 16:15 a na kraju su ga dobili sa četiri poena razlike.

U trećem setu bilo je najviše uzbudjenja i izjednačenja rezultata kao i neizvjesnosti oko pobjednika. Gosti su poveli sa 2:0 a domaći poravnali rezultat. U nastavku domaći su imali vodstvo od 14:9 i 16:13 da bi gosti uspostavili ravnotežu i izjednačili rezultat na 20:20. U nastavku se vodila borba za svaki poen a na kraju su domaći zabilježili pobjedu od dva poena razlike. Pobjedu su proslavili sa svojim navijačima koji su ih ispratili aplauzom.

Treba napomenuti da je lukavačka ekipa u ovom susretu nastupila  oslabljena neigranjem najiskusnijeg odbojkaša Almira Muharemovića koji se povrijedio u prvoj utakmici u Modriči i nije mogao pomoći svojim suigračima u revanšu.

Prvi polufinalni susret Lukavčani igraju u subotu, 3. aprila 2010. godine kada u Lukavac dolaze odbojkaši OK Kakanj, inače aktuelni prvaci BiH.

7 LUKAVAC – MODRIČA OPTIMA 3:0

Sportska dvorana u Lukavcu. Gledalaca 200. Sudije: Desko Pavić (Bijeljina) i Jasmin Mahmić (Zenica).
Delegat: Branislav Bošnjak (Prnjavor).
Rezultat: 7 Lukavac – Modriča Optima 3:0 (po setovima: 25:20, 25:21, 25:23).

7 LUKAVAC: Bašić, Mehmedović, Memić, Sa.Imamović, Salkić, Kambić, Hrvanović, Burgić, Ibričić, Hadžić, Šiljegović, Se.Imamović.
Trener: Alen Džambić.

MODRIČA OPTIMA: D.Milošević, Marić, Cvijanović, Stakić, B.Milošević, Hasanbašić, Mehić, Vergilas, Radić, Drobnjak, Vidović.
Trener: Lazo Cvijić.

(SodaLIVE.ba/Sakib Hodžić)

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Opet Kakanj jbt nemamo srece nikako

svaka cast momci na pobjedi idemo ostavitisrce na terenu i protiv kaknja
uvijek postoje iznenadenja pa tako je moguve i ovaj put
samo naprijed sedmicooooooooooooooooo
ti nikad neces biti sama sedmica

opaaaa cupaaaaaa

Svaka cast kolege idemo da ih dernemo imamo podrsku siouxa jebes kakanj da ih spustimo,jaki su ali niko nije jaci od nas..Steta samo sto igraci 7 lukavca igraju svom snagom i daju sve od sebe, ostavljaju srce na terenu ali od uprave nemaju ni 2KM za kafe u 1..
Komsijaaa Opa cuPAaaa

lopta je okrugla ….

Ovim momcima treba dati orden jedini decki koji se bore kao lavovi da predstavljaju nas grad u drzavi na najbolji moguci nacin treba vam dati sve opstina sto pozelite i razvalite taj Kakanj i uzmite titulu neka svi zavide a ostali timski sportovi naseg grada su smijesni.

Svaka cast! aBd napraviti iznenadjenje protiv Kaknja 😉

he he he lukavcani ne risete plaho , pobjedili modricu pa se zapuhali ko paunovi , neide to tako svemirci jer ubrzo ce te da budete prizemljeni , kapitulacija nece vam pomoci taman kada bi it i vasi souxi igrali he he ,Kakanj je za vas mala nocna mora…

@Kakanj 1

Neko te zvao ?
Pitao za mišljenje ?

Hajd razgluzlaj …  

@Kakanj 1 ….. pa Kakanj bi i trebao biti prvak,jer prvo ima mnogo bolje uslove nego Lukavcani,i sto je najjjbitnije,ima se (para) moze se :))

Ako bi nasi Lukavcani izbacili Kakanjce….ehhh onda recimo da nije pobijedio novac, vec SRCE ovih momaka,koji ce se,siguran sam boriti i proliti znoj na terenu….ali nece kaknju biti lako…budi siguran u to !

sta sve moras uradit da udzes u najbolje 4 ekipe u bosni i onda dodjes na kakanj i osramote te toliko da je bolje da nisi ni unilazio u play off. svaka vam cast momci al ovi kakanjci ce da vas ubiju na terenu.