fbpx

Rukometni klub Lukavac pokraden u Tešnju

1 min. za čitanje
Ilustracija

Kako saznaje naš portal, nakon što je pregledan službeni zapisnik sa utakmice utvrđeno je da su rukometaši Lukavca imali vodstvo od 16-17 što se na kraju odrazilo na konačan rezultat.

U konačnom rezultatu (semafor) je navedeno da na poluvremenu utakmice RK Tešanj ima vodstvo 17-16 što se ispostavilo da nije tačno.

Ukoliko Rukometni savez BiH usvoji žalbu koju bi trebao RK Lukavac uputiti na adresu Saveza, naši rukometaši će na kraju slaviti 26-27.

Ostaje znak pitanja zašto niko iz rukovodstva i stručnog štaba RK Lukavac nije pratio rezultat i zar se za rezultat treba saznati preko službenog zapisnika? Nadamo se, najviše zbog naših rukometaša, da će žalba biti upućena u Savez i da će ista biti usvojena. I naravno, ovo bi trebala da bude mala škola za rukovodstvo i stručni štab da vode i prate rezultat tokom utakmice.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U konačnom rezultatu (semafor) je navedeno da na poluvremenu utakmice RK Tešanj ima vodstvo 17-16 što se ispostavilo da nije tačno.

Hahaha pa semafor je samo informacija (ponekad i pogresna) za gledaoce u dvorani.Ono sto zapisnicar za stolom upise tokom utakmice je odlucujuce.A zalbe se moraju u najkracem roku najaviti ( cak i za vrijeme utakmice) ako se neka neregularnost utvrdi.tako sam ja bar prije naucio kada sam gledo rukomet na bazenu.

meho, koje si godiste?

kraj 50-tih padobranac.ostari se.vrijeme leti kao strijela…pozdrav iz austrije

Zalbe nece biti,jer je klub u finansijskoj krizi,a jedna zalba kosta 250 KM,a ta 3 boda ionako nista ne znace. Sto znaci da je bolje sa tih 250 km platit gostovanje ili sudije za domacu utakmicu…

nista ne kontam.na osnovu cega su to rukometasi izgubili?pogledali semafor ili im neko iz publike golove brojao?pa u svakom sportu postoji zapisnik sa golovima/kosevima/poenima ili kako se sve zovu koji poslije utakmice sudije moraju da potpisu sa imenom ekipe koja je dobila utakmicu.kad ga sudija potpise jedan primjerak dobija gost jedan domacin a jedan se salje takmicarskoj komisiji.i ako je u top zapisniku sve regularno zbog cega i kome se zaliti?
kada neki efendija iz takmicarske komisije pogleda taj zapisnik,automatski ce Lukavac da dobije bodove i bez zalbe!