fbpx

Rukometaši zabilježili pobjedu

2 min. za čitanje

Odlična igra u drugom poluvremenu

Rezultat: 28-26 (9-17)
Sudije: Lipa, Katanić
Delagat: Amor Alibegović

U prvom poluvremenu mogla se vidjeti blijeda igra domaće ekipe, a mrežu gostiju uspjeli su pogoditi tek 9 puta. Uz tako lošu igru, rukometaši Lukavca imali su i veliki broj brzopletih akcija, što su gosti naravno iskoristili i na poluvrijeme otišli sa solidnom prednošću od osam golova i rezultatom 9:17.

U drugom poluvremenu uslijedila je golijada domaćih rukometaša koji su igrali kao preporođeni. Naši momci su u 44. minuti izjednačili rezultat (22-22) a već u slijedećem napadu prešli u vodstvo. Do 58. minuta igralo se gol za gol, ipak u 59. minuti Iljazagić je pogodio za vodstvo domaćina 27-26. Nakon toga gosti su imali 60 sekundi i napad koji na svu sreću nisu iskoristili, a zatim je uslijedio kontranapad Dine Osmića koji je pogodkom povećao vodstvo i potvrdio pobjedu domaćina.

Narednog vikenda RK Lukavac putuje u Bihać gdje će sa istoimenom ekipom odigrati derbi začelja i pokušati osvojiti bodove za bijeg sa dna tabele.

Krajnji rezultat utakmice u Lukavcu glasio je 28-26 u korist RK Lukavac.

Golove za domaće postigli su: Mirza Osmić 9, Dino Osmić 6, Amar Osmić 4, Đulić Harun 4, Junuzović i Iljazagić po 2 te Kovačević 1. Golman Halilović Juso imao je 15 odbrana.

Golove za goste postigli su: Savić 9, Čamdžić 6, Rahmanović 5, Halilović 3, Modrić 2, Kovačević 1.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Vrati mi moje informativne komentare o Radničkim sportskim igrama .