fbpx

Rukometaši pretrpjeli nesretan poraz u Tešnju

1 min. za čitanje

Ilustracija

Sudije: Grbić, Memić (Gračanica).

Delegat: Topčagić Mustafa.

Gledalaca: 100.

Rukometašima Lukavca malo je nedostajalo da donesu bod sa gostovanja u Tešnju. Naime, cijela utakmica se igrala gol za gol. U više navrata ekipa RK Lukavac imala je vodstvo ali su domaći sve to pratili i u jednom momentu utakmice poveli sa jednim golom prednosti što se održalo do 59 minute kada su gosti imali priliku da izjednače i vrate se kući sa bodom. Nažalost, Osmić je promašio sedmerac.

Domaci su imali napad da povećaju prednost ali to se nije desilo. Najbolji pojedinac utakmice bio je igrac RK Lukavac Dino Osmić sa 11 postignutih golova a od njegovih saigrača slijedili su ga Mirza Osmić sa 6, Đulić sa 4, Omerdić i Osmić Amar sa 2 te Iljazagić sa 1. Golman Juso Halilović imao je 18 odbrana.

Kod domaćina se istakao Kotorić sa 7, Handžić sa 6, Omahić 4, Adžamija, Šišić, Isaković 3, Simić 1. Konačan rezultat utakmice 27:26.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Da bude jos veca zalost Lukavac je dobio ovu utakmicu rezultatom 26-27,cak su vodili i na poluvremenu.Gotima nije ali zato jeste domacinu pripisan jedan pgodak,koji se vidi u sluzbenom zapisniku…Nadamo se da ce se uspjeti odraditi zalba povodom ovog dogadjaja…