fbpx

Rukomet: Poraz lukavčana na domaćem terenu

2 min. za čitanje

RK Lukavac

U okviru 6. kola Prve lige FBiH za rukometaše, RK Lukavac je na domaćem terenu poražen rezultatom 25-26 od ekipe RK Krajina iz Cazina. Oko pedesetak gledalaca u sportskoj dvorani u Lukavcu gledali su zanimljivu rukometnu predstavu.
Već u 6. minuti igrač domaće ekipe Sarajlić dobio je crveni karton zbog prigovora sudijama na dosuđeni sedmerac. Gostujuća ekipa maksimalno iskorištava brojčanu prednost i smušenost lukavčana te pravi seriju od 7-0. Rezultat na poluvremenu utakmice glasio je 12-18.

U drugo poluvrijeme Lukavčani ulaze agresivnije i uspijevaju napraviti seriju od 4-0 i smanjuju prednost gostiju. Nakon toga igralo se gol za gol, a pred kraj utakmice Velić iz gostujuće ekipe dobija treće isključenje i crveni karton. Lukavčani dolaze na samo jedan gol zaostatka a 30 sekundi prije kraja Pekarić je imao priliku za izjednacenje međutim njegov šut brani gostujući golman. Gosti su iz kontranapada imali još jednu priliku ali Osmić sustiže protivnickog igrača, pravi prekršaj,te dobija 2.minute isključenja. Treba istaći da je RK Lukavac danas bio bez trenera Željka Motta a ekipu je sa klupe vodio predsjednik kluba, Mevludin Osmić.

U RK Lukavac istakli su se sjajni golman Halilović sa 20 odbrana, Pekarić sa 10 postignutih golova, Osmić (6), Junuzović (5), a po 1 gol postigli su Iljazagić, Omerdić, Ramani i Kovačević. 

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments