fbpx

“Rođeni” gostovali u Dobošnici

1 min. za čitanje

zelj-vel Trenutno prvoplasirana ekipa Premijer lige BiH, Velež iz Mostara, gostovala je danas u Dobošnici gdje su odigrali prijateljsku utakmicu sa domaćom ekipom Željezničara. Šef stručnog štaba “Rođenih” Abdulah Ibraković, priliku za dokazivanje dao je uglavnom mlađim igračima dok je standardne prvotimce čuvao za utakmice na turniru “Mustafa Hukić” koji se naredna dva dana održava u Tuzli. Utakmica koju je pratilo oko 300 gledalaca očekivano je završena trijumfom ekipe iz Mostara, a krajnji rezultat glasio je 1:3. Golove za ekipu Veleža postigli su Obad u 17. i 54. min (jedanaesterac) te Jovanović u 26. minuti. Utješni pogodak za ekipu domaćina postigao je Husić.
Prije početka utakmice, od strane fudbalskog saveza TK dodijeljen je pehar za fer-plej ekipi Željezničara iz Dobošnice kao najkorektnijoj i najdisciplinovanijoj ekipi 1. lige TK u takmičarskoj sezoni 2008/2009. 
Ovom prilikom od aktivnog igranja fudbala oprostio se Damir Ahmetović, igrač Željezničara. Ahmetović će od naredne takmičarske sezone zauzeti trenersku poziciju u klubu iz Dobošnice. 

[nggallery id=29]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Velež Mostar Velež mostar “RED ARMY” in my heart ……

itd

Ko ne skache djavo vije ole ole

da se nisam bojala Mostaraca dosla bih na utakmicu :)…cestitke ekipi “Zelje” za fer igru i ne mogu da ne cestitam i malom Beci za jedini postignuti gol ekipe domacina.

Zna li iko ko je sve dao golove za Velež ?

Mostar u srcu, Velež do groba !

da tu utakmicu nije sredio nacelnik

Nisu se smjeli zaustavit u Lukavcu da popiju 12 komada opet,vec produzili do sela gdje ce pobijediti,,,,he,he

ma nije nacelnik nego Abdulah Ibrakovic jer ima jarane u Dobosnici i svoju folkoteku-Alibaba..imao je on ambicija i u Radnickom ali su ga otjerali iz kluba jer nije godio nekim FUDBALSKIM strucnjacima i supersportistima..da je nacelnik sredjivo igrala bi se valjda u devetaku..sta mislite?

hehehehehheheh…vjerovatno bi se u tom slucaju tamo igrala,ali jedan je “Zeljo”

dobosnica je broj jedan na opstini sve krece od dobosnice privatluk visoki funkcioneri sve od nas…. sve jaki ljudi iz dobosnice…. hehheehe

e jesu jaki ovi iz dobosnice ,sve gromade od ljudi