fbpx

“Nećete proći kao prošli put, čekamo vas!”

3 min. za čitanje

Imajući u vidu nemile scene koje su se takođe desile u Gračanici, takmičarske sezone 2009/10 očekivali smo veći pritisak na nas kao navijačku skupinu ali ono što nam se desilo, nismo očekivali niti da smo putovali u Srbiju.

Ali krenimo redom!

Prilikom samog dolaska pred stadion, pred nas je izašlo oko 20-ak pripadnika PU Gračanica i PU Doboj Istok i 10-ak zaštitara iz zaštitarske kuće «SHERIF» Gracanica, koji su izgleda doslovce shvatili ovo ime «SHERIF», pa se i ponašali kao lokalni SHERIFI! Toliki stepen osiguranja i toliki broj policajaca i zaštitara na 40 navijača neviđa se na većini utakmica Premier lige BiH.

Odma nakon toga sugerisano nam je da idemo na tribinu zajedno sa domaćim navijačima, uz povike predsjednika uprave FK Bratstvo «dajte ih ovamo nek ih ubiju» što smo mi odbili znajući da može doći do konflikta, a što su valjda «čuvari reda» i htjeli da se desi, kako bi imali povod za pomahnitalo premlaćivanje i ispoljavanje svojih ličnih frustracija koji će se kasnije desiti.

Nakon višeminutne rasprave i insistiranja iz uprave FK Radnički, odobreno nam je da uđemo na tribinu predviđenu za gostujuće navijače. Prilikom ulaska na tribinu, šef osiguranja nam je dao odmah doznanje o čemu se radi, rekavši «da znate da nećete proć kao prošli put, čekamo vas»

Nakon početka utakmice, objektivnosti radi, zapaljeno je 15-ak «bljeskalica» i 10-ak petardi, moramo napomenuti da pripadnici PU nisu reagovala na to ali su «osobe» iz zaštitarske agencije reagovali kao da smo bombe bacali i pokušali su da sprovedu neki svoj red i mir, nakon čega je nastupilo masovno nagurivanje i tučnjava, tada su i pripadnici PU odlučili da dio tribine na kojem su se nalazili SIOUX-i isprazne. Po izlasku sa stadiona, odlučili smo ostati ispred i navijati za svoj klub, s obzirom da smo radi toga i došli. Nakon čega je jedan pripadnik PU Gračanica rekao doslovce «sad kada dođe autobus ukoliko ne uđete u njega, ja vadim pištolj i pucam», a da vam ne pričamo o prekomjernoj upotrebi sile i stavljanju lisica bez ijednog valjanog razloga.

E pa kad imaju na umu pucati, mozete misliti kako su se samo ponašali.

Moramo izraziti zgražanje i veliko žaljenje nad činjenicm da je jedan naš član zadobio teške tjelesne povrede i nekolicina sa manjim tjelesnim povredama koje su proizašle upravo iz tog nasilničkog ponašanja pripadnika PU Gračanica, PU Doboj Istok i zaštitara zaštitarske kuće «SHERIF»

Iz svega navedenog da se zaključiti da je sve unaprijed bilo isplanirano

AMIRU ŽELIMO BRZ OPORAVAK!!!

SIOUX Lukavac

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
14 komentara
Subscribe
Notify of
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sad ce se i na ovim komentarima opet naći Lukavačke pičke, sve neki internet frikovi, koji ce reci, neka su vas udarali… e pa ****…
Stid me što živite u mom gradu, kojeg samo blatite i želite mu najgore, seljačine!

U INAT SVIMA – SIOUX LUKAVAC

Sve objašnjeno.

OVO NIJE TAČNO !

Sve je to OK vi navijajte i volite,al bi bilo dobro da obavjestite nas građane koje to apsolutno ne zanima kad smatrate da će biti gužve po gradu,da se sklonimo s ulice jer ne želimo da stradamo zboge nečijih blesavih hirova!

Ccc :/ jestel vi navijači, huligani ili ste pi*kice ??
Malo vas isprepadaju vi serete tu nesto :/ ccc

Povrijedjenim momcima zelim brz oporavak. Iz licnog iskustva znam da ti zastitari cekaju svaku priliku da biju bilo koga, tako da sekunde ne sumnjam da je sve bilo ovako kako pise. Murijaci su jos gori.

@ Sizofrenicar
Momak, sta tripujes…
@ Soda live
Ovaj komentar bi trebao biti obrisan ako ne zbog javnog vrijedjanja onda makar zbog vulgarnosti…

za navijace neke sportske ekipe sport je hobby i lijepo je imati odane navijace.samo ne razumijem ako sam navijac neke ekipe,zasto da nosim petarde ili nesto drugo sto moze nekoga da povrijedi!zasto moram da konzumiram alkohol,prije za vrijeme i poslije utakmice?bilo bi mnogo ljepse kao navijac neke ekpe,na nekom gostovanju nesto lijepo dozivjeti.ali to je problem svuda po svijetu.slike iz Djenove su najbolji pokazatelj,da sport pripada sportistima a ne onima koji sa njim imaju manje veze.mnogo djece sa roditeljima ide na utakmice,i ona moraju da uzivaju apsolutnu sigurnost.ako neko ima visak energije ,neka je upotrijebi na nekom drugom mjestu,a ne da verbalno ili fizicki nekoga napadne.ne poznajem nikoga od gore navedenih navijaca,pa ne zelim nista konkretno u tom slucaju da kazem.samo mi je sve sto sam procitao malo nerealno!Ne vjerujem da neki policajac,nekome golorukom,koji ne ispoljava nikakvu agresivnost prijeti sa pucanjem iz pistolja!Nadam se da se ovakve scene nece cesce desavati na nasim sportskim terenima.
pozdrav od mehe koji ne ide na utakmice,bas zbog opasnosti da ne dobije po usima,ni kriv ni duzan od bilo kog navijaca koji ne razumije zasto uopste sport postojii zasto se utakmice igraju.

sta je sa saopstenjem nekog od sluzbeni lica iz uprave Radnickog?ako im je stalo do sopstvenih navijaca trebali bi oni nesto da kazu u odbranu,da stanu iza nji?.ne vjerujem da je neko iz uprave kluba ko je bio u Gracanici gledao nijemo i bespomocno kako neko udara njegove ,,neduze” navijace.ne vjerujem da bi igraci nastupili kada bi prije utakmice vidjeli ili saznali da su navijaci pretuceni!!!ima tu mnogo otvorenih pitanja….sodalive bi trebalo da kontaktira i Gracanicu ( Bratstvo i MUP),ako zeli da svoje posjetitelje objektivno nformise..jednostrane informacije ne vode niceu.. navijac od sodalive meho

Sioux-i uvijek ste welcome in the Gracanica…jer apsolutno niste dosli u nas mali grad sa losom namjerom…

Pozdrav iz Gracanice

meho druze citaj i neke druge stranice http://www.fkradnicki.ba/radnicki-donio-bod-iz-gracanice-neredi-na-tribinama/
neredi su poceli dok se igrala utakmica a prije utakmice je bilo samo prijetnji..igraci su dotrcali do tribine kada je pocelo istjerivanje navijaca…clan UO Radnickog je takodjer donio batina…sta ce kontaktirati MUP kada ce opet reci da su sioux krivi…
pogledaj sta pisu gracanlije http://www.bkc-gracanica.ba/Vijesti/Show/Bratstvo-remiziralo-sa-radnickim
koje gluposti…

A koji ku.ac ste morali bacati petarde….zar se nije moglo korektno navijati i nedati povoda da policija reaguje….kako ste pomogli klubu,,,,,, kad su vas istjerali sa stadiona

Prije svega tačno je da organizovan dolazak navijača iz Lukavca nije najavljen, a to je na poluvremenu potvrdio i odrekao se navijača i službeni predstavnik Radničkog Mirzet Karić riječima: “Mi ih nismo zvali i što se mene tiče yebite ih”. E ako ne trebate svom klubu, onda se morate i sami malo zamisliti.
Što se tiče broja redara (zaštitara) njih je na stadionu u Gračanici uvijek onoliko koliko to zahtijevaju propozicije takmičenja, a broj policajaca je odredila PU Lukavac , odnosno PS Gračanica na osnovu vlastite bezbjedonosne procjene , na što su sigurno uticala i iskustva policajaca iz prethodne godine. Sve u svemu povrijeđenom navijaču želimo brz oporavak, a navijače Radničkog pozivamo da nam se naredni puta najave i smjeste se zajedno sa Marokancima i navijaju svako za svoje , kako su to radili navijači Bratstva i Omladinca u Mionici i nije bilo ni jednog incidenta. Priznajte sebi, ako nećete onima koji nisu bili na stadionu, da ste i sami prilično zaslužni za sve što se u Gračanici nažalost dešavalo.

Ovo je samo za Mehu i anarhiju.Svi clanovi UO su bili na utakmici,ja sam jedan od njih.Na samom pocetku smo reagovali da nasi navijaci udju uopste na stadion,sto se i desilo nakon prvobitnih problema,to je lako provjeriti sa nasim momcima.Kao,drugo htio bih napomenuti da je sve bilo isplanirano od strane rukovodstva FK Brastvo,predvodjenog nacelnikom opstine Nusretom Helicem-Dasom,koji je i nas clanove UO “toplo” docekao.Da su momci klanjali na tribinama,a ne navijali,bili bi opet napadnuti i izbaceni.Veliko im hvala za podrsku,jer onakve navijace ima rijetko koja ekipa.Sto se tice Mirzeta Karica,sekretara FK Radnicki,isti je dobio udarac u trenutcima kada su i igraci Brastva krenuli da dijele pravdu na terenu,iznervirani svojom nemoci,a isto tako i na poluvremenu u sluzbenim prostorijama.Do sukoba je i doslo kada je trazio da se zastite nasi navijaci.Na tribinama ista stvar,pijani krkani i primitivci,sa mezom i alkoholom ispred sebe,od prve minute provociraju i vrijedjaju nase navijace i clanove UO.Kada sam reagovao na sve to,30 polupijanih krkana krece prema nama,ali i mi smo se borili srcem,kao i nasi fudbaleri,te smo izvukli i mi bod.Na kraju bih se jos jedno zahvalio nasim vjernim SIOUX-ima na podrsci,kao i malobrojnim domacim navijacima koji su sa gnusanjem posmatrali nemile scene.NEKA JE SVE TO NA CAST FK BRASTVO,A POSEBNO NACELNIKU OPSTINE NUSRETU HELICU,KOJI JE POZIVAO NA LINC.

A zasto jednom ne pokazete zube ? Jel vam dosta da vas tuce i maltretira ko stigne ? Malo pratim Sodalive i par puta naletim na clanak slican ovome. Sioux-i su uvijek imali “damu” i samo trebate pokazati zube i da se ne smije za/ebavati sa vama pa cete imati respect gdje god da odete.
Pozdrav