fbpx

Radnički slavio i u Živinicama

2 min. za čitanje

Fudbaleri FK Radnički iz Lukavca zabilježili su i drugu pobjedu na kontrolnim utakmicama koje se odigravaju u sklopu priprema za narednu takmičarsku sezonu. Nakon što su prošlog petka na stadionu Jošik savladali doskorašnjeg premijerligaša, ekipu Modriče, Lukavčani su u srijedu u Živinicama slavili pobjedu nad ekipom Slavena rezultatom 3-2.

Domaći su poveli u 20. minuti golom Tomića, ali su fudbaleri Radničkog brzo konsolidovali redove i u 33. minuti preko Šubića izjednačili rezultat. Radnički je nastavio ofanzivnu igru a na samom kraju prvog poluvremena Sejdinović je postigao pogodak i doveo Radnički u vodstvo od 2-1.

U drugom poluvremenu treneri su dali priliku rezervistima, a igra se odvijala uglavnom na sredini terena. Ipak, u 74. minuti igrač Slavena Gogić šutira prema golu Radničkog, lopta se od prečke odbija i udara u gol liniju, a glavni sudija meča okarakterisao je ovo kao pogodak.

Izabranici Irfana Džinde nisu se predavali i u nastavku su igrali uglavnom napadački i ofanzivno. Takva igra urodila je plodom u 88. minuti kada je Mirhad Mehanović prošao kompletnu odbranu Slavena i efektno pogodio za konačnih 3-2.

Za FK Radnički su igrali: Bećirović Aldin, Jusufović Jasmin, Bajrić Jasmin, Šubić Adnan, Bekrić Mirza, Nurić Aldin, Alagić Denis, Kuduzović Elmir(kap.), Hodžić Alen, Jaranović Jasmin, Sejdinović Sadmir.           
Još su igrali: Hodžič Emir, Fajić Mensud, Hurtić Vedran, Redžić Almir, Hidanović Almir, Memić Vedad, Softić Damir, Kasumović Elmedin, Omerović Nevres, Mehanović Mirhad i Aljukić Anis.
Šef stručnog štaba: Irfan Džindo
Trener: Damir Haračić

RADNIČKI NIJE GOSTOVAO U ZENICI

U nekim medijima objavljena je informacija da je FK Radnički gostovao u Zenici, te da je u susretu sa premijerligašem Čelikom poražen rezultatom od 4-1.
Iz Upravnog odbora FK Radnički demantuju ovu informaciju.

“Utakmica između FK Čelik i FK Radnički jeste bila planirana. Međutim, dogovor oko termina odigravanja iste nije postignut tako da smo odustali od odigravanja spomenute utakmice, odnosno odlaska na gostovanje u Zenicu”, stoji u odgovoru koji smo dobili iz UO FK Radnički.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
18 komentara
Subscribe
Notify of
18 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pa ko je onda gostovao u Zenici danas ?!

Bratstvo igralo sa Celikom….tako se da naslutiti po slikama.

Koliko ja vidjo na slikama(ima na sportsport.ba) na dresovima pishe gracanica,vidim svi mi nepoznati(sem Karica).Sha je reko ovo!?xD

mozda su mislili zbog Kare da je Radnicki 😀

ne znaju izgleda da je Karic poslije toliko godnia napustio Lukavac i presao u redove Bratstva iz Gracanice 😛

hu hu ovo mi se ciNII kaO da bi moglo nesto bit od ove ekipeeee…..svaka castt saMo tako nastavte i u ligii i idemo u 1 federaciskuu 😀

dobar je radnicki sa ovim strucnim stozerom i igracima samo u nizi rang mozemo….

ae funky ne seri!dobro im ide,samo tako nastavite!

a vidim Kuduzovic je otisao u Celik,ipak nije mogao ostati u Radnickom….steta…jedan igrac manje!

eeej dajte kakv jaci klub, pa da se vidi koja je stvarna snaga radnickog…. ovo su sve smijesni protivnici!!

koliko se ja sjecam radnicki je prosle godine u pripremama gubio od devetaka i ostalih malih klubova. sad su igrali dvije utakmice sa klubovima iz viseg ranga i pobjedili. i neko hoce jaceg protivnika? mozda real da dovedu. sta mislis ti vanja?

pa recimo sa slobodom da ugovore haaa? tu je blizu je, jedino sto bi poneki navijac po picici dobio, al nista novo. makar bi znali na cemu smo.

radnicki je smece od kluba djeco ja sam bio u radnickom 10 god.i znam sta se sve desava i sta ce se desavati ubuduce jebo vas dzindo glupani jedni

ako si bio u radnickom 10 godina to znaci da si jedan od onih koji su ga doveli ovdje gdje jeste. i ti se time hvalis?

Ma koga briga za radnickim i koga je pobijedio… Zadnji puta kada sam gledao Radnicki bilo je kada je Veleza pobijedio 12:1 na Josiku. Jos da o glupostima razmisljam… Nego, imal posla gdje? Sad ce racuni poceti da dolaze…

“funky” ae ne seri ti mi pricas sta se radi u radnickom de ba ljudi sta se krijete iza ovih imena de napisi swoje pravo ime pa komentarisi tako,hebo je ovo swe samo serete nije vas sramota i tako mislite pomoc nekome pun mi je k…. swega vise i ovih glupih komentara
Ma za nas nije nista,daj otvori kakav forum samo nek se jebe i neka se propasti pricaju i bice ok …

@sone… et kad si ti tako pametan i trazis od nekoga nesto pokazi nam primjer ” postavi svoje ime i prezime pa komentarisi , znas drugome srati a nevidis svoje sranje… i ako ti je pun k…. kao sto pises promjeni portal idi na tuzlarije ili ?? tamo su kulturniji , pedantniji ;;; itd

cuj dogovorite sa nekom jacom ekipom…sta ce dzabe dogovarati kad su sve ekipe u ovoj ligi gdje je radnicki slabije ili su kao Slaven..ne igra radnicki u pl pa da dogovaraju sa sarajevom slobodom ili nekom drugom ekipom..

E pa zobg ovakvih glupana kao sto su ovi sto pisu ove glupe komentare Radnicki nikada i nece biti gdje je nekada bio,ali bar ima neko ko se bori a zna se ko su SIOUX….