fbpx

Radnički pobjedom obilježio 90 godina postojanja

2 min. za čitanje
ssss
Zajednička fotografija fudbalera Radničkog i Željezničara | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Radnički je jesenji prvak u Drugoj ligi FBiH a Željo u Premijer ligi BiH.

Pred sami početak utakmice, treneru Željezničara Amaru Osimu, inače sinu velikog Ivice Osima, vođa SIOUX stare garde uručio je fotografiju Ivice Osime koja je snimljena prilikom posjete ovog velikog fudbalskog stručnjaka stadionu Jošik 1.10.1981. godine.

Ema Hrvatović i Amar Osim | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Prije početka utakmice, uslijedilo je zajedničko fotografisanje, a sama utakmica je protekla u fer i korektnom nadmetanju, bez grubih startova. Pobjedu Radničkom je donio Bekrić prelijepim pogotkom u 70. minuti susreta iz slobodnog udarca. Željezničar je do kraja utakmice bezuspješno pokušavao izjednačiti.

Treba istaknuti da je početni udarac na utakmici izveo Rahman Suljić, legenda lukavačkog fudbala.

Početni udarac izveo Rahman Suljić | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Ipak, da obilježavanje 90. rođendana bude pravi praznik i sjećanje na dane kada je Radnički igrao u Premijer ligi BiH, pobrinuli su se SIOUX-i, koji su na tribinama priredili pravi spektakl. Lukavčani su danas dokazali da nam je mjesto u Premijer ligi, a poruku za kraj ovog članka ostavili smo SIOUX-ima:

Odlična atmosfera na tribinama | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

[nggallery id=183]

Ovim putem želimo da se zahvalimo Upravi FK Radnički Lukavac na ustupljenoj pozivnici za današnju utakmicu.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
13 komentara
Subscribe
Notify of
13 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kako smo samo jaki, svaka čast na pobijedi.
Nakon ovog danas, žao mi je kad se sjetim da još pola godine moramo igrati sa okolnim selima, al šta je tu je, idemo polako ka premijer ligi jer tu nam je i mjesto.
NIKO KAO RADNIČKI SODA!

sretan rođendan voljeni klube da se pamti

losa utakmica, zeljo se zezao, al hvala zeljeznicaru na proslavi, velikan ostaje velikan… nadamo se da radnicki ide u federalnu ligu.

Odlicno odradjeno navijacki,jedino sto je malo oko koreografije se zeznulo al’ dok smo u ovom rangu sitne greske se smiju dogadjat.Opet se pokazalo da pirotehnika treba na svakoj tekmi,jer to uvijek dize atmosferu.Ostaje nam da se odmorimo do marta,pa da krenemo u nove pohode;)

@SIOUX Jao, koliko ima ovih što nas mrze,al me zanima da li nas stvarno mrze ili su zavidni :).
SIOUX-FK Radnički
Jedna ljubav,jedan grad.

Pozdrav za siouxice.. Hahahahaha.. 🙂

Najjači smo navijači na Tuzlanskom kantonu definitivno nemamo konkurenciju i nadam se da ćemo od sezone 2013/2014 akobogda igrati Premier ligu Bosne i Hercegovine jer to ovaj grad, klub, opština zaslužuje, Naprijed Radnički ljubavi moja……:))

svaka cast,bilo je i nasih akrepa 20-tak,uvijek cemo se pomagat,veliki pozzzz bravo sioux-i

NESTO NEVJEROVATNO!!!

Komentar da ste najveci navijaci u regiji stoji, ali to ste dok klubu ide, dok pobjedjuje, a gdje ste bili kad je klubu islo lose…? Mislim da se po tome mjeri velicina navijaca, sada ste u regiji najnaj… Pozzz za Pitare, mi smo divovi…

Ljubomorne duše mogu dan nam puše, bilo je nas 30 -tak navijalo uvijek kad su nam se svi smijali i zezali nas, ipak ljubav prema voljenom klubu je bila jača i polako nas je bilo svaku utakmicu sve više i više,juče pa sigurno 400 do 500, imamo obećanje od našeg predsjednika gospodina Lovića da napadamo i naredne sezone u Prvoj ligi titulu i plasman u Premier ligu gdje nam je po tradiciji i renomeu kluba mjesto……pozzz za sve Akrepe, Apache koji si došli i navijali s nama, naravno veliki pozdrav za Siouxe, staru gardu posebno i pozdrav za najboljeg igrača ove polusezone Mirnesa Salihovića koji se oprostio od Radničkog jer karijeru nastavlja u Austriji, sve najbolje Mirnese i vrati se nam akobogda u Premier ligi…….:))

@ali

cuj klubu ide dobro hahahh pa sabane mi smo treca liga…

a navijalo se uvijek i uvijek ce se navijat…

Svaka čast upravi kluba sad gledam opština je usvojila u svom budžetu 150 hiljada maraka za narednu sezonu, od cementare 20 hiljada, od sode 20 hiljada, od koksare 20 hiljada…….Prva liga smo definitivno……..:)))