fbpx

Radnički savladao ekipu Radnika iz Lipnice

3 min. za čitanje

U okviru 20. kola Druge nogometne lige FBiH – grupa Sjever, FK Radnički savladao je u Lukavcu ekipu Radnika iz Lipnice rezultatom 3:2. Iako su fudbaleri Radničkog na početku diktirali tempo igre, gostujući igrač Salamović uputio je u 5. minuti prvi udarac na gol, ali njegov šut sa 16 metara bio je lak plijen za golmana Radničkog Bećirovića.

Već u 9. minuti Radnički dolazi u vodstvo. Aljukić je izveo korner sa lijeve strane a najviši u skoku je najbolji pojedinac današnjeg susreta Alen Hodžić, koji šutira glavom i pogađa za 1:0.
Hodžić je u 14. minuti propustio odličnu priliku za još jedan pogodak nakon što je zamalo zakasnio na ubačenu loptu Jaranovića.

U 26. minuti Aljukić je odlično ubacio loptu u kazneni prostor gostiju iz Lipnice a Mujagić glavom šutira tik iznad prečke.

Kraj prvog poluvremena donosi nova uzbuđenja. U 45. minuti Bekrić u svom šesnaestercu rukom zaustavlja ubačenu loptu a glavni sudija današnjeg meča Ferizović dosuđuje jedanaesterac za ekipu Radnika. Udarac Salamovića sa bijele tačke odbranio je golman Radničkog Bećirović, ali ipak Salamović je natrčao na odbijenu loptu i pospremio je u mrežu domaćeg tima za rezultat prvog poluvremena – 1:1.

Dva pogotka i asistencija: Alen Hodžić

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo uzbuđenja. Hodžić je u 55. minuti nakon asistencije Jaranovića pogodio za 2:1.
Nakon toga gosti preuzimaju terensku inicijativu a u 59. minuti imali su dvije odlične prilike za izjednačenje rezultata. Međutim, da do promjene rezultata ne dođe pobrinuo se danas raspoloženi golman Radničkog ,Aldin Bećirović, koji je u dva navrata odlično intervenisao i spriječio promjenu rezultata.

Ipak, gosti dolaze do poravnanja u 75. minuti. Nesporazum odbrambenih igrača i golmana Radničkog koristi gostujući napadač Alagić i pogađa za 2:2.

Samo tri minute kasnije, Hodžić prolazi kroz odbranu Radnika i asistira Aljukiću koji pogađa za konačnih 3:2.

Radnički je u posljednjoj minuti susreta mogao povećati rezultat preko Jaranovića koji je izbio sam pred golmana Fejzića, ali je golman gostujuće ekipe u ovom duelu izašao kao pobjednik.

FK RADNIČKI LUKAVAC – FK RADNIK LIPNICA 3:2

Stadionu Jošik u Lukavcu. Gledalaca 200.
Glavni sudija: Fahrudin Ferizović (Srebrenik). Asistenti: Kemal Zenunović (Živinice) i Hakija Muharemović (Kladanj).
Delegat: Marko Oršulić (Tolisa).
Strijelci: Hodžić (9. i 55. min), Aljukić (78. min) za Radnički; Salamović (45. min) i Alagić (75. min) za Radnik.
Žuti kartoni: Bekrić, Hodžić (Radnički), Fazlić, Alagić (Radnik).

FK RADNIČKI LUKAVAC: Bećirović, Jusufović, Redžić, Šubić, Mujagić, Bekrić (Nurić), Alagić, Jaranović, Hodžić, Sejdinović (Bošnjić), Aljukić.
Trener: Amir Imamović.

FK RADNIK LIPNICA: Fejzić, Zahirović, Divković, Fazlić, Milić, Galić, Alagić, Krdžalić (Kurević), Todorović, Salamović, Mušanović.
Trener: Anto Divković.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

HVALA BOGU POBJEDILI SMO NEKOGA, JEDVA JEDNU LIPNICU AL DOBRO JE, HEHEH….POZ I CESTITAM

hahahaha super.,,,

čestitam na pobjedi nadam se da će radnički biti kao nekad kad su nam dolazili sarajevo,željo,čelik,sloboda pune tribine sa juga ludilo i to trba ovom gradu,čekali smo subotu ko ozebo sunca da gledamo RADNIČKI,a ima i ono ko voli klub doće da gleda da je u zadnjoj ligi SIOUX DO GROBA.

@sarajevska…znas kad ce to biti,kad se lukavcanima osvijesti glava i ljubav prema sportu…prije su svi ulagali u sport i zivjeli za takve utakmice,danas nije nikog briga,a dosta mlade raje, “visi” po cijeli dan u kaficima,ili kladionicama…. 

hvala i vama. urednicima ovog portla i upravi, a posebno igracima koji su pozdravili, ispostovali navijace…. SIOUXI HVALA VAM……

smijesno je i primitivno da igraci nece da pozdrave navijace…..govna jedna mala

I sta sada, jeli treba da se radujemo sto je Radnicki pobijedio neke rudare iz Lipnice? Yesss 🙂
Moram malo biti sarkastican jer Admin skine vijesti sledeci dan kada karatisti donesu medalje sa svjetskog prvenstva…

normalno da se trebamo radovat..kome je karate zanimljiviji od fudbala bujrum brate pratite ga..

Treba se radovati sto je jedva (na guzove) dobio jednu Lipnicu.Sutra ce ih jedne Babice pobijediti!
BRUKA I SRAMOTA

svaka cast radnicki jasmine brzonogi najbolji si