fbpx

Radnički pretrpio prvi poraz

6 min. za čitanje

U subotu i nedjelju (28. i 29. augusta) odigrane su utakmice 2. kola u okviru Druge nogometne lige FBiH – grupa Sjever. Radnički je na vrućem gostovanju u Malešićima od ekipe Mladosti doživio prvi ovosezonski poraz i to rezultatom 3-1.
Iako je rezultat uglavnom postignut zaslugama glavnog suca Ervina Bradarića iz Doboj Istoka, njegove kontraverzne odluke kojima je upropastio nogometnu predstavu i od utakmice napravio lakrdiju, ostavljamo na analizu odgovornima u Nogometnom savezu TK koji su Bradariću dozvolili da se bavi sudačkim poslom.

Igrači obje ekipe u utakmicu su ušle oprezno tako da se prvih desetak minuta igralo uglavnom između dva šesnaesterca. Prvi udarac prema golu Radničkog bilježimo u 12. minuti. Igrač Mladosti Ahmetović izveo je slobodan udarac sa nekih 20-ak metara, ali lopta je bila lak plijen za dobro postavljenog golmana Radničkog Oštrakovića.

U 17. minuti prva greška glavnog suca. Jaranović je odlično prošao po lijevoj strani, uposlio Sejdinovića koji je grubo srušen i fauliran u šesnaestercu domaćih, međutim Bradarić pokazuje da prekršaja nema i da se igra nastavi. Odmah nakon toga uslijedio je kontranapad Mladosti koji zaustavlja štoper Radničkog Nermin Kadić i zbog  grubog starta, koji je vidio samo sudac Bradarić, biva prestrogo kažnjen žutim kartonom.

Fudbaleri Radničkog u nastavku preuzimaju terensku inicijativu i kontrolišu igru, ali sudačka trojka ne dozvoljava da se razvije bilo kakva igra lukavčana, te svako približavanje kaznenom prostoru domaćeg tima zaustavljaju signalizirajući nedozvoljenu poziciju. U samo 3 minuta (21. i 24. min.) dva igrača Radničkog (Alagić i Jusufović) kažnjena su žutim kartonima.

Kulminacija Bradarićeve nesposobnosti i pristrasnosti desila se u 39. minuti kada je, zbog prigovora, Nerminu Kadiću pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

Iako sa igračem manje, fudbaleri Radničkog do kraja prvog poluvremena kontrolišu igru, a u 45. minuti Alagić sa 16 metara šutira snažno, ali lopta odlazi tik pored desne stative gola domaće ekipe.

Početak drugog poluvremena donosi blagu terensku inicijativu domaće ekipe koja ne uspijeva da probije odbranu Radničkog. Ipak, u 52. minuti igrači domaćeg tima uspjevaju da postignu pogodak. U nedozvoljenoj poziciji našao se rezervista Hasić a fudbaleri Radničkog očekivali su da pomoćni sudac podigne zastavicu i signalizira ofsajd. Nakon što se to nije desilo, Hasić je neometano prišao golu i savladao nemoćnog Oštrakovića.

U 70. minuti susreta sudija Bradarić je ponovo u centru pažnje. On je, naime, u gužvi koja se desila u kaznenom prostoru Radničkog uspio vidjeti prekršaj te dosuditi kazneni udarac za domaću ekipu koji u pogodak i vodstvo od 2-0 pretvara Hasić.

Radnički je preko Aljukića u 75. minuti uspio smanjiti rezultat na 2-1, ali sve nade za izjednačenjem pokopane su četiri minute kasnije kada je igrač Mladosti Mirza Kadić postigao pogodak za konačnih 3-1.

FK MLADOST MALEŠIĆI – FK RADNIČKI LUKAVAC 3-1

Stadion u Malešićima. Gledalaca: 500.
Glavni sudija: Ervin Bradarić (Doboj Istok). Pomoćnici: Kemal Zenunović (Živinice), Amel Čehajić (Tuzla).
Strijelci: Hasić (52. i 70. min) i Kadić (79. min) za Mladost; Aljukić (75. min) za Radnički.
Žuti kartoni: Kalesić, Kadić (Mladost); Kadić, Alagić, Jusufović, Bekrić (Radnički).
Crveni karton: N. Kadić – dva žuta kartona (Radnički).

FK MLADOST MALEŠIĆI: Jukan, Valjevac, Kadić, Terzić, Begović, Mujkić, Kalesić B., Kalesić H. (Hasić), Šako (Subašić), Ahmetović, Šakušić (Oručević).
Trener: Ferid Imamović

FK RADNIČKI LUKAVAC: Oštraković (Hodžić E.), Šubić, Hrnjić, Kadić, Bekrić, Jusufović, Nurić, Alagić, Aljukić, Sejdinović (Hodžić A.), Jaranović.
Trener: Irfan Džindić

Rezultati 2.kola

TOJŠIĆI: Sloga (Toj) – Priluk 1:1
LIPNICA: Radnik – Mramor 3:1
ORAŠJE: Hajduk – Bratstvo 1:1
MALEŠIĆI: Mladost (M) – Radnički 3:1
TUZLA: Tuzla – Bosna (M) 1:1
ODŽAK: Odžak 102 – Mladost (T) 0:0
D.POTOK: Ingram – Bosna (K) 2:0
TOLISA: Sloga (Tol) – Dinamo 2:1

TABELA

1.Mladost (M) 2 2 0 0 5:2 6
2.Bratstvo 2 1 1 0 4:1 4
3.Sloga (Toj) 2 1 1 0 3:1 4
4.Mladst (T) 2 1 1 0 2:1 4
5.Radnički 2 1 0 1 7:3 3
6.Dinamo 2 1 0 1 6:5 3
7.Ingram 2 1 0 1 3:2 3
8.Bosna (K) 2 1 0 1 3:3 3
9.Radnik 2 1 0 1 3:4 3
10.Mramor 2 1 0 1 3:4 3
11.Sloga (Tol) 2 1 0 0 2:7 3
12.Bosna (M) 2 0 1 1 2:3 1
13.Tuzla 2 0 1 1 2:3 1
14.Hajduk 2 0 1 1 4:6 1
15.Priluk 2 0 1 1 2:4 1
16.Odžak 102 2 0 1 1 0:2 1

Parovi 3. kola (4. i 5.septembra u 16,30 sati)

LUKAVAC: Radnički – Tuzla
MIONICA: Bosna (M) – Odžak 102
GRAČANICA: Bratstvo – Sloga (Tol)
MRAMOR: Mramor – Hajduk
KALESIJA: Bosna (K) – Radnik
TINJA: Mladost (T) – Sloga (Toj)
D.MAHALA: Dinamo – Mladost (M)
ŽIVINICE: Priluk – Ingram

(SodaLIVE.ba/fkradnicki.ba)

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

potpunu tabelu mogu vam ja poslati….

Nekad se radnicki pratio uzivo danas donosite rezultat poslije 3 dana …. lose je to skroz… budite kao prije !!!

@jaaaaa hvala 🙂
Bio sam na utakmici i radnicki je cijelu tekmu bio bolja ekipa. A za ovog sudiju…. Strasno, vjerujem da nije dobio toliko para da sudi onako koliko je on bezobrazan i nesposoban. ne znam sta da kazem vise? Da ga treba zgazit, zabranit dolazak na Josik, nemam pojma.

Da su obezbjedili bus navijacima vjerujem da bi bilo makar malo drugacije!!!

Čovječe, Radnički iz Lukavca koji je prije samo nekih desetak godina parirao Želji, Čeliku, Veležu itd, sada igra u istom rangu sa nekim klubom iz Malešića i to izgubi od istog. Možda sudija jeste natezao za Malešiće, ali to su Malešići.
Pitam se jesu li to Malešići toliko napredovali ili smo mi otišli u p…. maternu.

druze ne moze se protiv sudije igrati..

RADNIČKI = RAD NIČKI = …N=P