fbpx

Radnički ostvario pobjedu u Zenici: 50 koševa Ćosića!

2 min. za čitanje

NIK_4907

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 31:29 za domaće košarkaše, a nakon treće četvrtine naši košarkaši su imali prednost od 3 poena (49:52). U prva tri dijela utakmice nijedna ekipa nije imala veću prednost od 6 poena. Zadnju četvrtinu bolje otvaraju domaći i prednost se stalno povećava do maksimalnih 11 poena (76:65). Od tog trenutka, do kraja utakmice, domaći postižu samo 4 poena, a naši momci 15 poena, pa utakmica završava neriješeno 80:80. Ovaj preokret je uslijedio nakon nekoliko uzastopnih pogreški i promašaja domaćih. U opisanom periodu, pri rezultatu 80:78 i na 10-ak sekundi do kraja, domaći promašuju dva slobodna bacanja, što je stvorilo mogučnost da gosti izjednače ili čak trojkom i pobjede. Bila su dva poena u zadnjoj sekundi za goste i otišlo se u produžetak od 5 minuta, jer je rezultat neriješen, 80:80.

U produžetku domaći prvi postižu 2 poena, a onda trojkom goste dovodi u vođstvo njihov najbolji igrač sa brojem 5 (Ćosić), koji je na ovoj utakmici postigao 50 poena. Do kraja produžetka gosti više nisu ispuštali stečenu prednost, te ona iznosi i do 6 poena i utakmicu rutinski privode kraju do konačnih 91:96. Iz kluba KK Zebac su čestitali ekipi KK Radnički na pobjedi i njihovom igraču Ćosiću na postignutih 50 poena!

Ovom drugom uzastopnom pobjedom, Radnički je skočio na 5. mjesto sa učinkom od 2 pobjede i 3 poraza. U 6. kolu Radnički je domaćin ekipi KK Donji Vakuf.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Vec ga vidim sa teletom bla,bla,bla

Bilo bi lijepo da se na portalu opet objavljuje najava nastupa naših ekipa za vikend! Ovako nekad ne saznam na vrijeme kada je utakmica.
Haj neka portal poradi na ovome 😉

Svaka čast za naše košarkaše.Molio bi samo portal da nam kaže kad je ova utakmica odigrana i da li su oni igrali još neku utakmicu,jer ovaj naslov se dugo vrti na portalu.Hvala