fbpx

Radnički gazi, Mladost pala!

4 min. za čitanje
Foto: Arhiv

Lukavčani su, tako, nakon šest kola usamljeni na vrhu tabele.

S obzirom na ono što se događalo na terenu, pobjeda Radničkog je zaslužena, ali previsoka. Utakmica odigrana pred oko 500 gledalaca nije bila bogzna kvalitetna. Puno prekršaja i prekida, nervozna igra, pa se u šali moglo čuti da su ljekari ekipa, naročito kalesijske Bosne dr. Muhamed Osmanović, pretrčali jednako kao i neki fudbaleri na terenu.

Radnički je poveo u 15. minutu nakon dosuđenog penala. U 16-tercu Bosne nakon duela s Lokmićem pao je Salihović, a sudija Almir Devedžić pokazao je na penal. Siguran realizator bio je Jasmin Jaranović.

Do kraja poluvremena obje ekipe su imale po jednu priliku, ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Bosna je krenula nešto ofanzivnije. Kolosalnu priliku u 53. minutu nije iskoristio Elvin Suljić, kada je sa desetak metara promašio praktično prazan gol.

Kazna je stigla u 75. minutu kada Mirnes Salihović postiže drugi gol za domaće. Dekoncentracija u odbrani goste je dva minuta prije kraja koštala i trećeg gola i uvjerljivog poraza. Strijelac je bio rezervista Alija Đerzić.

Tokom cijele utakmice svoje timove bodrili su lukavački “Siouxi”, s jedne strane, te s druge navijačka grupa Bosne, “Gazije”.

Mladost iz Puračića zabilježila je visok poraz na gostovanju u Orašju, 3:0. Treba istaći da su dva pogodka postignuta sa bijele tačke.

U narednom kolu Radnički gostuje ekipi Ingrama i sve osim pobjede bilo bi ravno senzaciji, dok ekipa Mladosti dočekuje ekipu Mladosti iz Tinje.

Rezultati:

Radnički Lukavac – Bosna Kalesija 3 : 0
Hajduk Orašje – Mladost Puračić 3 : 0
Sloga Tojšići – Mladost Malešići 2 : 0
Mramor – Slaven Živinice 2 : 0
Tuzla – Bosna Mionica 1 : 0

Nedjelja, 18.9.2011.

Dinamo D.Mahala – Dizdaruša Brčko _ : _
Priluk – Ingram Duboki Potok _ : _
Mladost Tinja – Radnik Lipnica _ : _

Tabela:

1. Radnički Lukavac 6 5 1 0 13 : 2 11 16
2. Mramor 6 4 1 1 20 : 5 15 13
3. Bosna Kalesija 6 4 1 1 12 : 8 4 13
4. Sloga Tojšići 6 3 1 2 13 : 9 4 10
5. Mladost Puračić 6 3 1 2 9 : 8 1 10
6. Slaven Živinice 6 3 0 3 8 : 5 3 9
7. Dizdaruša Brčko 4 3 0 1 6 : 3 3 9
8. Radnik Lipnica 5 2 1 2 7 : 6 1 7
9. Tuzla 6 2 1 3 7 : 7 0 7
10. Mladost Malešići 6 2 1 3 5 : 9 -4 7
11. Dinamo D.Mahala 5 2 1 2 7 : 12 -5 7
12. Ingram Duboki Potok 5 1 2 2 8 : 6 2 5
13. Hajduk Orašje 6 1 1 4 6 : 21 -15 4
14. Priluk 5 1 0 4 2 : 7 -5 3
15. Bosna Mionica 6 1 0 5 8 : 19 -11 3
16. Mladost Tinja 4 0 2 2 5 : 9 -4 2

(SodaLIVE.ba/bPortal.ba/BrckoSport.net)

 

Podijeli ovaj članak
30 komentara
Subscribe
Notify of
30 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

O ljepoti igre fudbala uopsteno u nasoj drzavi suvisno je i govoriti, pogledajte utakmice premier lige to je zivi cirkus, ono sto je najbitnije je +3 boda za radnicki i sasvim zasluzeno 😉

Ma samo gazi, cestitke igračima na pobjedi.

Idemo i po tri boda u Duboki Potok, Mramor gostuje u Lipnici dok Kalesija igra kući sa Hajdukom, eto prilike održati tri boda nad Kalesijom a možda ići na +5 ili 6 nad ekipom Mramora, NAPRIJED RADNIČKI…..:))

Fali objektivnosti tekstu . ali hajde , bilo kako bilo Radnički Čestitam , Siouxi Čestitam .. Kalesija ionako neće ići na prvo mjesto tako da , jedino Mramor , ali oni su lošija ekipa trenutno ..

ma nemate brige,15. kolo Sloga dobija Bosnu u Kalesiji i Radnički je prvak ! 😀

3.2.1…….3.2.1………3.2.1……..

koja tv je ono snimala? jel lukavacka ili??

dajte nama kakvih premija, puracic ce otkinut bod u mramoru i prvi ste

ma svaka cast momcima

Ima li slika?

NIKO KAO R A D N I Č K I SODA ! 🙂

cincaer obecajemo vam tri komada u kalesijii ,napusi mi se kurca .imate ekipu sad za 12-15 mjesta i nemoj da seres ,,aa vidjecemo se na kraju sezone ko ce koji da bude ,radnicki je prvak svakako ,bosna ce biti od 2-5 mjesta budi sigurna malaaaa 😉

Za Puračić što niste dali sva tri boda i dosta od vas sad bi Radnički imao +6 ali nedate vi više volite Mramor…………:))

Utakmnica nije bila fer i korektna ono je svako mogao vidjeti da su moral izgubili jos u prvom poluvremenu gdje je sudija maximalno guzio Bosnu, budite fer i korektni i recite dali je onaj penal zasluzen?
Svaki napad bosne je prekinut prekrsajem, naravno u korist radnickog, nadam se da je utakmnica snimljena i da ce celavo govno da napusti posao u kojem nema pojma !

Siouxi svaka vam cast, dodjite u kalesiju slobodno, cujemo se i vidimo se..

a poseban pozdrav bi dao vasoj policiji, koji degen moras biti da izazoves tucu sa navijacima..

siouxijada iz sode grada….

Za Gazije druže moj da je utakmica igrana u Kalesiji isto bi bilo sudija bi za vas navlačio i svirao bi isti onaj penal tamo za vas, normalno je da ima domaćinskog suđenja, vi ste imali svoje prilike mašili ste ih Radnički vam dao još dva gola i kraj priče, niste loša ekipa i mnogo sreće vam želim u nastavku prvenstva, možda sledeće sezone i budete prvaci ove lige, ali ova sezona je sezona Radničkog iz Lukavca koji slavi 90 godina postojanja kluba i tako želi da uđe u viši rang koji iskreno po tradiciji i zaslužuje čast i Bosni, Mramoru i ostalim ekipama ali Radnički je mnogo, mnogo više sad ispred svih……..:))

@lukavac

Jarane nije problem da li je Radnički ispred svih ili nije već ono suđenje :S pa daj došli smo na derbi , da gledamo derbi ne da gledamo navlačenje nikakvo .. Vjerujte da ćete slj. polusezonu zavisiti od bodova u Kalesiji ali da li ćete ih dobiti .. ko zna .. Iskreno volio bih više da vi uđete nego Mramor ili neko drugi , jer Kalesija ne ide na ulazak , budite sigurno , imate extra stadion , extra navijače , ekipica je za našu ligu također dobra , ali ne treba vam onakvo ” navlačenje ” vjerujte .. Što se tiče igrača , sigurno da su i oni bili u grču pa nisu pokazali ono najbolje al’ sve u svemu želim vam puno sreće u nastavku sezone .. Lijep pozdrav iz Kalesije :)) Vidimo se aBd ..

Druže zna se desiti kad neće onda neće pa mora sudija malo da pomogne, slažem se ja s tobom, kod nas u svim ligama ovaj vikend samo pogledaj od premier lige samo čelik uzeo tri boda u gostima, prva liga sve jedinice, druga ova naša isto sve domaćinski, ima do utakmice s vama još dosta da mi odradimo do tad sve pa da dođemo na rekreaciju u Kalesiju jel može……:))

Zar je uopšte bilo navlačenja od strane glavnog sudije ? 😀

hahah !

Kakve premije traži Puračić da dobiju MRAMOR nek vam BAJRO da premije jer vi više volite mramor nikakve vi komšije niste na proljeće vas čeka kanonada na JOŠIKU……

Ako će mo navijački gledati sve super 3 boda,3 gola publika se vratila,nema crvenih ni povrijeđenih.Ali ako će mo realno gledati Radnički je razočarao u igri,želji a bogami ni fizički nisu baš najspremniji.Možda je vrijeme bilo uzrok no i Bosna je imala iste uslove.U drugom poluvremenu Bosna imala više želje za golom i ko zna kako bi bilo da kod rezultata 1:0 gosti nedadoše čist gol.Radničkom fali jedan dobar srednji vezni i jedno dobro desno krilo a pravom šuteru ni lijeka.Malo šansi za gol više previjanja po terenu što je znak da nema fizičke kondicije.U svakom slučaju čestitke za pobjedu.Suđenje ne bih komentarisao jer ovo je ipak druga liga no nije puno uticao na rezultat.

Jarane ljepota nije bitna bitna su tri boda i ovih pet pobjeda što Radnički ima plus jedan remi, bodovi su bitni a 1:0 ili 3:0 to je najmanje važno, samo nastaviti ovako akobogda da ne bude povreda i vratiti se u prvu ligu dosta je više ovih sela sramota je s njima igrati više……..:))

Pa slažem se da su bodovi najbitniji ali brate sramota biti prvi a ovakvo lošu igru igrati i to još kod kuće.Mora se to bolje,jače,agresivnije sa više akcija i šuteva.Pa valjda gledaoci dolaze zbog toga na utakmice a ne da gledaju doktore kako šprintaju po terenu.Prvi na tabeli mora biti u svemu najbolji.Nadam se da će popravit utisak u sledećoj utakmici.Sa srećom.

@ Bosna Kalesija
Stari ovaj put vam nećemo nosit poklone u Kalesiju.
Dosta smo vas ostavljali u ligi,mada nije isključivo da do kraja sezone opet dođete u tu situaciju.
Dovoljno ti govori pisanje vaših portala kako je ovo najlošiji start Sloge u zadnjih par sezona,a vidi imamo samo 3 boda manje od vas i na 4. smo mjestu.
Samo ti svoj pos'o …

ma kakvvo navlacenje sudije zajebo je sto nije igraci kalesije kod napravljenog penala i crveni dao :)))

da sezam upravu si jer ako je već svirao penal morao je dati i crveni karton jer je bio zadnji igrač odbrane ako ćemo po nekim fudbalskim pravilima jel tako cincari samo dajte tri boda radničkom u tojšićima i bit će sve ok………:))

Ma kad ste nas vi CINCARI ostavili u ligi ? Pa vi bi prije svima drugima dali nego nama . I nemoj pričati gluposti , znate da je načelnik vam dao 3 boda sad u Kalesiji , da je na poluvremenu zvao Crnju- trenera Bosne da se pusti utakmica i šta misliš zašto je naređeno našoj odbrani da stoji daleko od gola ? a znaju da nijedan ne može stići Mahalu . I vidićemo ko će kome dati 2-3 gola 😉 Derbi je derbi , ali ići ćete kući pognutih glava u 15. kolu 😉

Gdje Radnički iz Lukavca ide na pripreme??? U Afganistan!!!

Gdje su slike iz SODE-Grada?! Siouxi, šta ima?