fbpx

Prvi poraz Radničkog u proljetnom dijelu sezone

5 min. za čitanje

U okviru 19. kola Druge nogometne lige FBiH – grupa sjever, ekipa Radničkog iz Lukavca poražena je u subotu u Gračanici od ekipe Bratstva rezultatom 1:0.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mujkić već u 3. minuti nakon što je odlično prošao po desnoj strani i promiješao odbranu Radničkog te pogodio za vodstvo i pobjedu svoje ekipe.

U nastavku su i fudbaleri Radničkog krenuli ofanzivnije a prvu priliku je imao Karić u 14. minuti kada iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara šutira snažno prema golu, ali golman domaće ekipe Divljaković je na mjestu.
Samo dvije minute nakon toga, Hodžić ubacuje loptu u kazneni prostor domaćina a Jaranović sa 5 metara glavom šutira direktno u dobro postavljenog golmana domaćeg tima.

Bratstvo je uzvratilo već u 17. minuti. Kadić je izvrsno prošao po lijevoj strani, izbio sam pred golmana Bećirovića koji odličnom intervencijom spašava svoj gol. U 20. minuti Kadić je ponovo u prilici, ali danas najbolji pojedinac na utakmici Aldin Bećirović ponovo izlazi kao pobjednik u ovom duelu.

U 49. minuti bilježimo i jedan sporni detalj. Brzonogi napadač Radničkog Jasmin Jaranović prošao je pored odbrane Bratstva ali je srušen u šesnaestercu, međutim glavni sudija meča Ivo Špionjak se nije oglasio nego je pustio da se igra nastavi. Ovakva odluka izazvala je buru protesta kod igrača Radničkog, ali i smijeh kod domaće publike jer je bilo očigledno da je prekršaj nad Jaranovićem postojao i da je Špionjak trebao dosuditi najstrožu kaznu u korist Radničkog. Zašto se to nije desilo, ostavljamo na procjenu nadležnima u nogometnom savezu FBiH.

U 68. minuti Bratstvo je imalo najbolju priliku za povećanje rezultata. Lopta ubačena u šesnaesterac Radničkog odbijala se od noge do noge, a jednu takvu loptu sa gol crte izbija Mujagić i tako sprječava domaću ekipu da povisi rezultat u svoju korist.

Do kraja utakmice bilježimo još dvije sjajne intervencije golmana Radničkog Bećirovića i to u 7 6. i 87. minutu. Bećirović je svakako najzaslužniji što domaća ekipa nije postigla više pogodaka.

Finiš utakmice u potpunosti pripada fudbalerima Radničkog koji su u potpunosti preuzeli kontrolu nad igrom i vršili konstatan pritisak na zadnju liniju ekipe Bratstva.

Ipak, da ne dođe do promjene rezultata pobrinuo se ponovo glavni sudija Špionjak. Tek što je istekla 89. minuta utakmice, Jaranović je napravio prodor po lijevoj strani, došao blizu kaznenog prostora domaće ekipe i imao čistu situaciju za udarac. U trenutku kada je Jaranović zamahnuo da šutira, Špionjak je odsvirao kraj susreta te ponovo nasmijao sve prisutne na stadionu.

Treba napomenuti da je vrijeme na našoj štoperici, u trenutku kada je Špionjak odsvirao kraj susreta glasilo 89 minuta i 34 sekunde te da je u toku drugog poluvremena izvršeno ukupno 6 izmjena, po tri u oba tima. 
I pored svega spomenutog, Špionjak ne samo da nije produžio meč nego je i kraj odsvirao pola minute prije vremena.
Nadamo se da će se neko u NS FBiH pozabaviti gospodinom Špionjakom i njemu sličnima a sve zbog dobrobiti fudbala i sporta u BiH općenito. 

NK BRATSTVO GRAČANICA – FK RADNIČKI LUKAVAC 1:0Stadion Luke Gračanica. Gledalaca: 600.
Glavni sudija: Ivo Špionjak (Grebnice). Pomoćnici: Jasmin Hukić (Tuzla) i Ivan Grgić (Boće).
Delegat: Milenko Jurić (Špionica).
Strijelci: Mujkić (3) – Bratstvo
Žuti kartoni: Pantić, Hadžić (Bratstvo); Jaranović, Hodžić (Radnički).

NK BRATSTVO: Divljaković, Muslimović, Pantić, Šuša, Čejvanović, Topčagić, Buljubašić (Muslimović), Karađuz (Glavanović), Hadžić, Kadić (Đulić), Mujkić.
Trener: Fahrudin Kadić

FK RADNIČKI: Bećirović, Jusufović (Sejdinović), Mujagić, Hidanović, Šubić (Begić), Nurić, Alagić, Mehanović, Jaranović, Hodžić, Karić (Aljukić).
Trener: Amir Imamović 

Incidenti među navijačima

Podršku fudbalerima Radničkog u današnjem susretu pružalo je i 50-ak navijača iz Lukavca, popularnih SIOUX-a. Tokom cijelog susreta dolazilo je do verbalnih sukoba između navijača domaćeg tima i SIOUX-a. Situacija je kulminirala u 70. minutu kada su pripadnici MUP-a odlučili da isprazne dio tribine gdje su se nalazili navijači iz Lukavca.
Tada je došlo do kamenovanja od strane domaćih navijača a Lukavčani su uzvratili ubacivanjem kamenica preko zidova stadiona, na tribine. 
Iako je pri izlasku iz kruga stadiona autobus sa navijačima iz Lukavca bio pod policijskom pratnjom, grupa navijača iz Gračanice kamenovala je i autobus, ali na sreću, osim manje materijalne štete na autobusu drugih posljedica nije bilo.

(SodaLIVE.ba) 

Podijeli ovaj članak
19 komentara
Subscribe
Notify of
19 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

sudija nije normalan

aa neka smo vas i trebalo je malo dosli i vi neki frajeri ahhah glumite HZ ili TM87..

DRUGA LIGA SJEVER… ZAKLJUCAJ KAPIJU I POSIJ PAPRIKE…

hahaha jeste nas i kamenovali svaka vam čast haha … 
Vi ste tolke p**** da nemozete biti vece… 
Nas došlo 50 u vaš grad i j***** smo vam m… ahahaha i sad ste vi kao neki frajeri haha 

@ibe sad si faca jel ?? pa gdje si bio juce?? jesi uspio baciti kamen pa pobjego na tribinu hahahah 🙂

taj golman nije normalan al jasmin je najbolji uvjek bio

e da je pravde i bilo bi nesto al jasmin jaranovic ce vas izvuci jer je najbolji i njabrzi strijelac a valda jednom i pravde bude

s udija nas je pokrao,ali idemo Radnički samo naprijed!!!<

nije loše bilo navijanje , ali kada ste navijali… jer par pijanih maloljetnika se non stop svađalo kroz ogradu sa par djedova kroz ogradu i često iz kopa siouxa je letio kamen prema tim djedovima koji su bili do vas (da se razumijemo djedovi=čobani) , momak u crvenoj majici je pokušao da napravi nekog reda u kopu , ali čini mi se nije uspio… sve u svemu dobro navijanje iako je brojnost bila mala ,ali bezveze je ono svađanje i penjanje na ogradu , mnogo bi bilo bolje da ste samo pjevali svoje pjesme , pa i onu ko ne voli Lukavac …. , i nebi bilo nikakve frke …
pozdrav!

evo imate ovdje par slika http://sportin.gracanica.net/

Nema od nas nista sve dok smo u tamo nekoj drugoj sjever nesto ligi. Zalosno gdje nas je Dzevdo doveo…

SIOUX garda iz sode grada 
vjecno ce tebe bodriti 
oni te vole za tebe zivi
jer ti si za njih najbolji 

Načelniku nek je na sramotu on je za sve ovo kriv,ali nema veze izdržati će ovaj grad i naš radnički i ovo doće neki bolji načelnik koji će pomoć Radničkom.
Zamolijo bi načelnika da odgovori ovom gradu i našem Radničkom kad je zadnji put došao na stadijon radničkog i gledao utakmicu,kad je zadnji put gledao Radnički u gostima to vam sve govori kolko voli Radnički.

Eh legendo ne igra Dževdo u Radničkom….
Samo da znaš da bi sa Budžetom Radničkog 7 Lukavac, Sinovi Bosne i ŽOK Bili prvaci Države….

Ej ovog Radnickog, hoce li oni ikad koga pobjediti??? Zavrsit ce sa Sikuljama za 3 godine…..

ma dobro je bilo sve .. samo smo trebali razjebat gracanicu citavu… pohvale za navijanje , rora je vodja.. hahahha

I oni traze pomoc za Tribine,ma to treba uzorati,kakav Radnicki,niko ti nije kriv ako imas obje noge lijeve.
Slazem se sa SPORTISTOM treba se okrenuti Odbojkasima i Odbojkasicama dati im podrsku.A nase manekene najuriti s motkom!!!!

no cooment za sudjenje uzasno nemamm vishe sta rech