fbpx

Prvi Memorijalni turnir u Tabacima

2 min. za čitanje
Ilustracija
Ilustracija

Riječ je o Memorijalnom turniru koji nosi simbolično naziv „Enver, Sivi, Amir i Nehro, Tabaci 2011“ , s ciljem prisjećanja na šehide ove mjesne zajednice.

Pored domaćina FK “Borac” Tabaci učešće su uzeli NK “Bratstvo” Bistarac, NK “Mladost” Gnojnica i NK “Polet” Hrvati.

„Ovo je velika stvar za FK “Borac” pogotovo jer danas otkrivamo spomenik našim šehidima, šehidima Tabaka. Nadam se da će ovaj turnir iz godine u godinu biti što kvaliteniji i da će preći u tradiciju“, ističe Sead Begić predjsednik FK “Borac” Tabaci.

U subotu, prvog dana takmičenja turnir su otovrile ekipe “Mladosti” i “Bratstva”. Dopadljivu igu i superiornost na terenu pokazali su nogometaši “Mladosti” i rutinski slavili pobjedu od 3:0.

U drugom susretu snage su dmjerili “Borac”i “Polet”. Nakon 90 minuta mreže su mirovale, a boljim izvođenjem jednaesteraca 4:3 slavili su fudbaleri “Poleta”.

Drugog dana takmičenja najprije se igralo za treće mjesto u kome su se sastali poražene ekipe prvog dana takmičenje “Bratstvo” i “Borac”. Pogodaka ponovo nije bilo, a više sreće prilikom izvođenja jednaesterca imali su domaćini i slavili 3:1.

U finalnom susretu sastali su se “Mladost” i “Polet”. U lijepoj i dopadljivoj igi dostojnoj finala više su pokazali Gnojničani i slavili pobjedu 4:2 te na taj način postali šampini prvog po redu Memorijalnog turnira “Enver, Sivi, Amir i Nehro – Tabaci 2011”.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments