fbpx

Prvi domaći poraz odbojkaša “Sedmice”

3 min. za čitanje

U derbi susretu 14. kola PL BiH za odbojkaše, odbojkaši ekipe 7 Lukavac zabilježli su prvi domaći poraz u prvenstvu. Odbojkaši Napretka igrali su dobro i organizovano i zabilježili pobjedu u Lukavcu. Domaći odbojkaši su podbacili i igrali su u odredjenim periodima utakmice nepovezano i sa dosta grešaka.

U prvom setu ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Domaći su vodili sa 8:7 a gosti sa 16:15 ali je u finišu nakon više izjednačenja rezultata pobjeda pripala gostima od dva poena razlike.
U drugom setu gosti su imali više od igre.Imali su vodstvo od 8:4, zatim 16:8 i 22:10 a na kraju su slavili pobjedu od čak 13 poena razlike.
U trećem setu bilo je dosta nervoze ali i diskutabilnih odluka sudije Darka Savića iz Istočnog Sarajeva tako da su žute kartone dobili lukavački odbojkaši Bašić i Memić. U ovom setu gosti su imali minimalno vodstvo od 8:7 i 16:14 a na kraju su zabilježili pobjedu od pet poena razlike.

“Nema opravdanja za ovako lošu igru. Čudne odluke sudija u trećem setu ne mogu biti opravdanje za ovako visok poraz u utakmici koja nam je puno značila jer da smo pobijedili u ovom susretu vjerovatno bi osigurali treće mjesto na tabeli i prolaz u Play Off. Ne kažem da je sve izgubljeno, ima još puno utakmica da se igra ali ovim porazom prokockali smo veliku šansu da “zacementiramo” treće mjesto na tabeli.
Želio bih da se zahvalim publici koja nam je davala bezrezervnu podršku sa tribina i obećavam da se ovako loše igre našeg tima i na domaćem terenu ubuduće neće ponoviti”
– rekao je za SodaLIVE Alen Džambić, trener OK 7 Lukavac.

7.LUKAVAC – NAPREDAK 0:3

Sportska dvorana u Lukavcu. Gledalaca 600. Sudije: Darko Savić (I.Sarajevo) i Nikola Kozić (Ljubinje).
Delegat: Radovan Vračević(Derventa).
Rezultati po setovima: 23:25, 12:25, 20:25.

7 LUKAVAC: Bašić, Mehmedović, Memić, Se.Imamović, Salkić, Hrvanović, Burgić, Muharemović, Ibričić, Kambić, Sa.Imamović, Salihović.
Trener: Alen Džambić.

NAPREDAK: Ilić, Grgić, Todorović, Tomić, I.Stanić, N.Stanić, Elezović, Jurić, Lopandić, Ćulap, P.Stanić, Radman.
Trener: Pero Stanić.

(SodaLIVE.ba/Sakib Hodžić)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments