fbpx

Prokosovići dočekuju lidera, zanimljivo u 1.ligi TK

2 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

U vikendu pred nama očekuju nas svakako zanimljive nogometne predstave na terenima širom naše Općine. Prije svih izdvajamo posljednji ovogodišnji prvenstveni nastup Radničkog, koji u okviru 15.kola Prve lige FBiH dočekuje Slogu iz Simin Hana.

Što se tiče 2.lige Federacije BiH grupa Sjever, naši predstavnici će igrati derbi utakmice 15.kola. U Prokosovićima će domaći dočekati lidera, Bosnu iz Mionice i sigurno je da nas očekuje zanimljiv i sadržajan susret, nakon kojeg bi Prokosovići eventualnom pobjedom, borbu za titulu dodatno učinili zanimljivom. Još jedan od derbija igrat će Svatovac, koji kao gost igra protiv Mladosti iz Malešića. Svatovac i Mladost trenutno dijele 4. poziciju sa po 22 osvojena boda.

Predposljednje 14.kolo igra se u 1.ligi TK. Nakon poraza u prošlosedmičnom velikom derbiju u Puračiću, DSK će ovaj put biti domaćin. Pred njima je u ovom kolu težak zadatak, u goste im dolazi drugoplasirana Orahovica 74. DSK bi pobjedom postao bodovno izjednačen sa svojim gostima, te se uključio u ravnopravnu borbu za promociju. Općinski derbi igra se u Dobošnici, gdje Željezničar dočekuje Mladost iz Puračića. Prilika je ovo za domaće da prezime na sredini prvenstvene tabele, dok gosti iz Puračića svakako traže potvrdu domaćih bodova iz prošlog kola.

Glavni kandidati za ispadanje iz 2.lige TK grupa Zapad, ekipe Orahovice 77 i Sloge iz Bikodža, u ovom kolu idu na izuzetno teška gostovanja. Orahovica 77 gostuje u Doborovcima kod Mladosti, dok ekipa Sloge ide u Hrvate, u goste Poletu. Još jedan općinski derbi vidjet ćemo u Turiji, gdje gostuje Jedinstvo iz Huskića. Vrijedi obratiti pažnju i na susret između Mramora i Mladosti iz Brijesnice, te gostovanja gnojničke Mladosti u Gornjem Srebreniku, kod ekipe Bukovika. Težak gostujući zadatak imati će i BSK, koji gostuje u Škahovici kod istoimenog protivnika, i direktnog rivala za opstanak u ovom rangu takmičenja.

Poželimo sreću našim klubovima!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments