fbpx

Pripreme za nastavak takmičarske sezone 2009/2010: Radnički prikazao dopadljivu igru u Janji

3 min. za čitanje

Fudbaleri FK Radnički iz Lukavca krenuli su sa odigravanjem prijateljskih utakmica u okviru priprema za nastavak takmičenja u sezoni 2009/2010 u okviru Druge nogometne lige FBiH – grupa Sjever. Jučer je odigrana prijateljska utakmica sa FK “Podrinje” iz Janje.
FK “Podrinje” se takmiči u Drugoj ligi RS – grupa Istok i već treću sezonu zaredom su u samom vrhu tabele, a proteklu polusezonu završili su kao drugoplasirani iza ekipe Jedinstva iz Brčkog.

Jučerašnja utakmica završena je nerješenim rezultatom (2:2) ali je Radnički tokom cijelog susreta imao terensku inicijativu i stvarao više prilika. Bitno je napomenuti da je ekipa Podrinja prije četiri dana u prijateljskoj utakmici, rezultatom 3:1 savladala ekipu Gradine iz Srebrenika, trenutno prvoplasiranu ekipu Druge lige FBiH – grupa Sjever.

Već u 4. minuti Jusufović je sa 25 metara šutirao snažno ali ne dovoljno precizno pa je lopta otišla pored lijeve stative golmana domaće ekipe. U 15. minuti Sejdinović šutira sa 15 metara direktno u golmana Podrinja. Samo dvije minute kasnije, nakon odlične akcije fudbalera Radničkog i ubacivanja sa desne strane Alagić sa svega 7 metara nije dovoljno precizan te lopta odlazi tik pored stative.

Alagić se za ovaj promašaj iskupio u 21. minuti. Alen Hodžić, inače vrijedno pojačanje Radničkog u ovoj polusezoni, prošao je po desnoj strani i ubacio loptu u šesnaesterac domaćina. Na ubačenu loptu natrčao je Alagić i rutinski je spremio u mrežu domaćina za vodstvo Radničkog.

Domaći igrači su tek u 26. uputili prvi udarac prema golu Radničkog. Arnautović je primio loptu na nekih 18 metara od gola i snažno šutirao, međutim njegov udarac završava visoko iznad prečke gola Bećirovića.

U drugom poluvremenu trener Radničkog Amir Imamović dao je priliku i mlađim igračima i napravio neke izmjene u pozicijama igrača. To je dalo više prostora domaćim igračima da stvore više prostora u napadu što su i krunisali u 65. minuti kada Arnautović pogađa za 1:1.

Samo 5 minuta kasnije Radnički dolazi u novo vodstvo. Jedan od igrača srušen je na ivici kaznenog prostora domaćina a danas odlični Hodžić iz slobodnog udarca pogađa za 1:2.

U 85. minuti dosuđen je sumnjiv jedanaesterac za domaću ekipu. Siguran realizator bio je Andrić koji je pogodio za konačnih 2:2.

Igrači Radničkog na kraju su za prikazanu igru nagrađeni gromoglasnim aplauzom oko 150 gledalaca.

U jučerašnjoj utakmici za ekipu Radničkog su nastupili slijedeći igrači:
Bećirović, Redžić, Šubić, Turkić, Sulejmanović, Jusufović, Nurić, Jaranović, Alagić, Sejdinović, Hodžić Alen, Omerović, Begić, Hodžić Aldin, Hidanović, Delmanović, Mehanović i Bektić.

Još jedna prijateljska utakmica bit će odigrana danas (10.02.2010), a Radničkom u goste dolazi ekipa iz Mramora.
Utakmica počinje u 13.30 sati.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Prijateljska sa Mramorom sve mozhe biti al prijateljska nikako :S

Netreba sa tim seljacima uopste kontaktirat,a kamoli igrat prijateljske…..bolje da izmedju se podijele….

jel ima neko raspored utakmica,trebamo odradit koju i prijateljsku…

” U 15. minuti Sejdinović šutira sa 15 minuta direktno u golmana Podrinja”
dobar, dobar!!! 😀

a gdje je salkic golman otjerase sve golmane iz lukavca,,,vidjo saM ga po drugim terenima…