fbpx

Prijavite se na predtrku Salcano MTB kupa

1 min. za čitanje

Program trka 30.marta 2012.godine je slijedeći:

  • 12:00 sati start za amatere,
  • 13:30 sati start za elite i U23 za žene,
  • 15:00 sati GLAVNA trka, start za elitu i U23 muškarce.

Što je interesantno a o čemu do sada nismo pisali, jeste organizacija MTB „PREDTRKE“ koja je ovom prilikom predviđena kao rekreativna MTB vožnja.

Organizator je omogućio svim zainteresiranim da se „provoza“ ili „isproba“ na ovoj atraktivnoj stazi, tako da će „Predtrka“ biti otvorenog tipa – za sve ljubitelje brdskog biciklizma. Prijave su obavezne najkasnije do četvrka 29.03.2012. do 20 sati.

Prijaviti se možete porukom sadržaja: MTB Predtrka – ime i prezime na tel. 061 641 110 / 061 151 210 ili slanjem poruke na mail: zejnegim@live.com sa ličnim podacima. Maloljetnim vozačima dozvoljeno učešće uz potpisivanje saglasnosti roditelja na licu mjesta pred start Predtrke.

START: Petak, 30.03.2012. u 12,00 sati

STARTNO MJESTO: Označeno na mapi – sredina puta Bokavići – Kiseljak.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Moze li iko malo bolje pojasniti pravila ucestvovanja? sta je potrebno od opreme itd…

drugar u lukavcu u zadnje vrijeme cim planiras izac na ulicu trebas pancir-osnovna oprema.

od opreme je potrebno biciklo

@kameni : Treba i biciklo? hahaha

Odgovor na komentar LUKAVAC
Ako se želite baviti rekreativnim brdskim biciklom od opreme je dovoljno biciklo i kaciga. Naša Asocijacija ima na raspolaganju i 7 bicikala za organizirane vožnje – tako ako ste član i nemate biciklo postoji mogućnost učestvovanja u organiziranim vožnjama.
Kada je upitanju takmičarski biciklizam onda pored navedenog trebate imati i zaštitnu opremu. Bicikla moraju biti adekvatna terenu odnosno vrsti trke koju vozite. Dodatna objašnjema potražite u našoj Asocijaciji.
Vaše pitanje nas je potaklo da damo detaljnija objašnjenja u vezi MTB takmičarskog i rekreativnog biciklizma što će, nadamo se urednici portala prihvatiti da objave. Hvala!

@ zelene staze: hvala lijepa na informacijama i svaka cast na organizaciji necega novog na podrucju nasih opstina… Potencijala svakako imamo! S

Mislim da bi efekat bio puno veci, bar sto se tice popularizacije amaterskog i rekreativnog biciklizma da je utrka u subotu ili nedjelju…Ovako ostaje mi samo da to pratim preko neta, zalosno ……

ako nemas biciklo,moze onda tocak

ODGOVOR – Jasmin:
Jasmine, kada su u pitanju međunarodne trke – one se voze po UCI programu čiji je kalendar postavnjen po evropskim standardima, što znači, da se moraju sinhronizirati brojne međunarodne trke tako da su lokalni interesi marginalni.
Zahvaljujemo se na čestitkama i podršci manifestacije svim građanima Lukavca.