fbpx

Početak prvenstva 28/29 augusta

1 min. za čitanje

U Nogometnom savezu Tuzlanskog kantona u četvrtak popodne održan je sastanak predstavnika klubova Prve nogometne lige na kome je dogovoren početak novog prvenstva u sezoni 2010/2011 a obavljeno je i izvlačenje takmičarskih brojeva.Takmičenje u Prvoj nogometnoj ligi Tuzlanskog kantona odvijaće se u dvije grupe od po 13 klubova.Prvenstvo počinje 28 i 29 avgusta.

Parovi 1.kola:

Grupa Jug: Rainci – Teočak, Mladost(Puračić) – Mladost 78 (Vukovije), Sloga (Sapna) – Husinski rudar,Vrana(Banovići Selo) – DSK (Devetak) , Željezničar(Dobošnica) – Prokosovići,Konjuh(Kladanj) – Svatovac (Poljice). Slobodan je Rudar iz Bukinja.

Grupa Sjever: Orahovica – Stjepan Polje, Sloboda (Kerep) – Čelić, Mladost(Brijesnica) – Doboj Istok,Vražići – Medjidja, Rahić – Vida, Izbor(Brčko) – Jedinstvo (Lukavica). Slobodno je Jedinstvo iz Vučkovaca.

Lukavački Info Portal redovno će i ove sezone objavljivati rezultate i tabele svih liga u kojima se takmiče klubovi sa lukavačke opštine.

(SodaLIVE.ba/Sakib Hodžić)

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

13 klubova, to samo moze u BIH 😀 Ali ocekujem da ce biti zanimljiva liga JUG , u kojoj imamo 5 klubova sa opstine Lukavac. Mladost Puracic ide na prvo mjesto (prica) , dok ostali klubovi, cekat ce svoju priliku,da “ugrabe” koji KM/EURO 😀

jedan je zeko, ajmo Svatovac ………..

i ja ne kontam taj nogemetni savez,u svakom kolu jedna ekipa slobodna.svasta.zar se nije mogla uvesti jos jedna ekipa u ligu?

pa moglo je ali nas savez zeli da budu posebni u fifi, u bih jedino ima liga sa neparnim brojem klubova i prvak te lige neide direktno u veći rang nego u razigravanje, to je samo u bosni i hercegovini moguće (Zemlja svih mogućnosti) jebo ameriku

@Newton: Od ove sezone nema razigravanja, ide se direktno. 🙂

@Amer…nisi dobro obavijesten…tek od sezone 2012/2013…ide se direktno….a'l nas savez je promjenjive prirode pa je sve moguce….ako Puracic bude prvi,sigurno nece razigravati,jer ce pare uciniti svoje 😀 je li tako ??

Kompletan raspored utakmica za sezonu 2010/11 mozete skinuti na ovom linku http://www.mediafire.com/?go38284xquvip28

sto da skidam raspored kada ce sodalive.ba redovno da me o svemu izjestava?:-)

A kaj je sa početkom u 2. komunalnoj ligi Jug ? Rijeka Šerići i to …

Ja mislim da pocinju 7 dana dana nakon 1. Lige TK, tj. 6-7.9. 😉

A.P. —————haj nemoj dipr matere ti sta seres samo da samo ima u nasoj drzavi to da jedna liga broji 13 klubova,,vidim koliko si dobro upucen u fudbalska desavanja pa tako pricas…..prosle je sezone u prvoj ligi turske bilo 17 klubova ako nisi primjetio pa je svako kolo bila jedna ekipa slobodna………..a razlog zato sto je ankaraspor bila izbacena iz lige………..