fbpx

Pobjeda odbojkašica Goražda u Lukavcu

1 min. za čitanje

LUKAVAC – GORAŽDE 1:3

Odbojkašice Goražda zabilježile su u nedelju pobjedu u Lukavcu.Medjutim da su do pobjede došle i domaće odbojkašice nebi bilo nezaluženo jer su nesretno izgubile prvi i četvrti set u samom finišu.

Lukavčanke su u prvom setu imale vodstvo od 8:2 i 22:16 ali su gošće izjednačile na 22:22 i u nastavku zabilježile pobjedu od dva poena razlike. U drugom setu ekipe su se smjenjivale u vodstvu da bi u finišu domaće odbojkašice slavile pobjedu od tri poena razlike.

Treći set protekao je u dominaciji Goraždanki koje su imale vodstvo od 8:5 i 16:9 i na kraju su zabilježile pobjedu od 12 poena razlike. U četvrtom setu domaće odbojkašice su imale vodstvo od 8:6 i 16:14 ali su Goraždanke uspjele izjednačiti rezultat na 24:24 i u nastavku osvojile su još dva poena dovoljna za pobjedu.

Sportska dvorana u Lukavcu. Gledalaca 50. Sudije: Ivan Oršolić i Pavo Kobaš (oba Orašje). Delegat Ilija Klajić(Orašje).

Rezultati po setovima: 23:25, 25:22, 13:25, 24:26.

LUKAVAC: Hamzić, Kasumović, Mujkanović, Begić, Ramadanović, Zajimović, Bajrić, Bešić, Nezirović. Trener: Amra Nezirović.

GORAŽDE: Isanović, Rašidović, E.Alaim, Lapo, A.Alaim, Maslo, Marić, Paradžik, Gušo, Hubović, Haraplija, Hajdarević. Trener: Dragica Popović.

(SodaLIVE.ba/Sakib Hodžić)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments