Pobjeda Lukavčanki nakon pet setova

0 867

Utakmica u Lukavcu odlučena je tek nakon odigranih pet setova a pobjeda je pripala domaćim odbojkašicama koje su napravile veliki preokret u trećem setu i na kraju slavile. Naime, prva dva seta pripala su Odžačankama a preostala tri Lukavčankama.

Odlične igre naših odbojkašica

U prvom setu domaće su dobro započele i imale vodstvo od 8:6 ali u nastavku Odžačanke preuzimaju inicijativu i prelaze u vodstvo koje je na kraju seta iznosilo četiri poena. Drugi set bio je u znaku gošći koje su imale vodstvo od 8.4 ,te 16:9 i ovaj set su dobile sa deset poena razlike.

U trećem setu Lukavčanke su zaigrale mnogo bolje i organizovanije te imale vodstvo od 8:7 zatim 16:14 i ovaj set su riješile u svoju korist od sedam poena razlike. Četvrti set bio je takodje u znaku domaćih odbojkašica.Imale su vodstvo od 8:4,zatim 16:6 i ovaj set su dobile čak sa četrnaest poena razlike. Tako su izjednačile rezultat u setovima. U odlučujućem petom setu domaće odbojkašice su takodje zaigrale dobro i zabilježile pobjedu od sedam poena razlike.

LUKAVAC – NAPREDAK 3:2

Sportska dvorana u Lukavcu. Sudije: Indira Hiseni (Gradačac) i Asmir Memić (Lukavac). Delegat – kontrolor: Ekrem Bašić (Lukavac). Rezultati po setovima: 21:25, 15:25, 25:18, 25:11, 15:8. (žuti karton: trener Napretka Vilić).

LUKAVAC: Begić, Halilović, Radmanović, Kasumović, Zajimović, Mujčinović, Hamzić, Karić, Imamović, Nezirović.

Trener: Amra Nezirović.

NAPREDAK: Kljajić, A.Džaferović, Paradžik, S.Ganić, Babić, Tokić, S.Džaferović, Ćulap, A.Ganić, Stipančić, Maglica.

Trener: Ivan Vilić.

(SodaLIVE.ba/Sakib Hodžić)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x