fbpx

PL za odbojkaše: Dramatična završnica u Lukavcu

2 min. za čitanje

OK 7 Lukavac

Mnogo teže od očekivanog odbojkaši “sedmice” došli su do pobjede u meču protiv ekipe “Student Bobar”. Igralo se pet setova da bi se dobio pobjednik. U prvom setu gosti iz Pala su imali vodstvo od 8:5 i 16:11 a na kraju su ga dobili sa šet poena razlike. U drugom setu ponovila se ista slika. Gosti su imali vodstvo a domaći su uspjeli izjednačiti na 17:17, ali u nastavku ponovo gosti dolaze do pobjede od dva poena razlike. Treći set bio je u znaku lukavčana. Domaći su imali vodstvo od 4:0, te 8:2 i 20:11 a na kraju su ovaj set dobili sa devet poena razlike i vratili se u igru.

U četvrtom setu domaći su imali vodstvo od 8:4 i 16:13 ali su gosti izjednačili na 22:22 . U finišu su domaći bili uspješniji i ovaj set dobili sa dva poena razlike. Peti set domaći odbojkaši su odigrali bolje i na kraju slavili pobjedu.

7.LUKAVAC – STUDENT BOBAR 3:2

Sportska dvorana u Lukavcu. Gledalaca 300. Sudije: Duško Ovuka (Banja Luka) i Adnan Muzur(Hrasnica).
Delegat Hazim Saračević (Sarajevo).
Rezultat: 7.Lukavac – Student Bobar 3:2 (19:25, 23:25, 25:16, 25:23, 15:13).

7.LUKAVAC: Bašić, Kambić, Memić, Imamović, Salkić, Hrvanović, Muharemović, Mehmedović, Ibričić, Burgić, Hadžić, Salihović.
Trener: Alen Džambić.

STUDENT BOBAR: Ćeremidžić, Skakavac, Ružić,Vasiljević, Kotarac, Furtula, Tadić, Pelemiš, Tomić, Sladoje.
Trener: Darko Kalajdžić.

(Sakib Hodžić/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ma najjaci smo daleko,svaka cast sedmico…Ti nikad neces biti sama sedmicooo..

Malo je zalosno sto Siouxi nisu bili na zadnje 2 utakmice “sedmice”. U srijedu u pola 7 utakmica Kupa BiH protiv Napredka iz Odzaka. Idemo svi.

–POZIVAJU SE SVI SIOUX-I KOJI MOGU DA DODJU U SPORTSKU DVORANU U SRIJEDU U 19h.DA se da podrska nasim momcima jer su oni jedini premijer ligasi koji se bore za nesto… HVALA NA RAZUMIJEVNJU