fbpx

Povratak nakon pet godina: Lukavčanka Ema Burgić donijela prednost Bosni i Hercegovini!

2 min. za čitanje

U prvom meču Fed Cupa II grupe euro-afričke zone u Kairu, Ema Burgić Bucko savladala je Kathinku Von Deichmann rezultatom 2:0 (6:3,6:1), te tako donijela prednost Bosni i Hercegovini od 1:0 protiv Lihtenštajna.

Burgić Bucko nije imala problema u prvom setu, koji je okončala u svoju korist rezultatom 6:3, a drugi set nije počeo najbolje, jer je Von Deichmann odmah napravila brejk, javlja SCSPORT.

Ipak, naša teniserka je odmah uzvratila istom mjerom i napravila ribrejk, a zatim na svoj servis nije prepustila niti jedan poen lihtenštajnskoj teniserki, tako da je povela sa 2:1.

12994297_905683412887349_4054984237627198509_nU nastavku nastavila je sa sjajnom igrom, tako da ni u četvrtom gemu na servis Von Deichmann nije prepustila niti jedan poen protivnici i došla je do novog brejka.

Burgić Bucko je zadala servis u petom gemu, a zatim u šestom se vratila iz velikog zaostatka i napravila treći brejk. Servirala je za pobjedu u sedmom gemu, te je drugi set okončana sa 6:1.

Vrijedi istaći da je Burgić Bucko trenutno na 651. mjestu ATP liste, dok je Von Deichmann 342. teniserka svijeta, ali naša teniserka je potvrdila još jednom kakav kvalitet posjeduje, te se vraća u formu nakon povratka ozbiljnijem tenisu.

Također važno je dodati da je Burgić Bucko danas predstavljala Bosnu i Hercegovinu nakon pet godina.

Fed Cup grupa II euro-afrička zona
BiH 1-0 Lihtenštajn
Ema Burgić Bucko – Kathinka von Deichmann 2:0 (6:3, 6:1)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

O č e k i v a n o. Obzirom na talenat i količinu uloženog truda i vremena kako nje tako i porodice ja sam ubijeđen da ćemo od Eme dobit još lijepih vijesti, a Lukavac bit obradovan što se u jednom od najelitnijih sportova na svijetu takmiči i neko iz naše sredine. Čestitam na pobjedi i želim da joj brzo “topljenje” broja na ATP listi