Lukavac: Više od 100 mališana uzelo učešće na takmičenju “Bambi 2019” (FOTO)

1 1.010

Povodom dvije godine postojanja i rada škole sporta Bambi Lukavac, u subotu 09.02.2019. godine, u sportskoj dvorani u Lukavcu održane su Prve dječije sportske igre “Bambi 2019” na kojima je nastupilo više od 100 mališana uzrasta od 4 do 9 godina.

Ovo su prve igre ovakvog tipa za najmlađe organizovane u Lukavcu. Pored domaćina na takmičenju su učestvovale još dvije škole, škola sporta Delfin iz Tuzle i Škola sporta Talent iz Brčkog. Takmičenje se održalo u dvije starosne kategorije i to 2013 godiste i mlađi, te djeca rođena 2012 i stariji. Ovo je bilo prvo takmičenje ovog tipa organizovano u Lukavcu i cilj takmičenja ovog tipa je druženje i socijalizacija najmlađe populacije kroz sportske aktivnosti. Izjavio je za naš portal Damir Haračić, trener u školi sporta “Bambi”.

Mlađa grupa takmičara učestvovala je u 3 različite discipline dok su stariji takmičari nastupili u četiri discipline.

Takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi, a smijeha i zabave nije nedostajalo kao ni podrške sa tribina.

Po završetku takmičenja dodjeljene su medalje svim učesnicima.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Lukavac: Više od 100 mališana uzelo učešće na takmičenju “Bambi 2019” (FOTO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Mujo Becirovic
Gost
Mujo Becirovic

Svaka cast da ste omogucili malisanima da se druze sa svojim uzrastom i djecom iz susjednih opstina. Lijepo je vidjeti nase buduce nade na jednom mjestu razdragane i razigrane. Ovdje nek nebude rezultat prioritet bitno je da se djeca druze i upoznaju. Pohvale i za trenere i organizatore.