fbpx

Lukavac: Više od 100 mališana uzelo učešće na takmičenju “Bambi 2019” (FOTO)

1 min. za čitanje

Povodom dvije godine postojanja i rada škole sporta Bambi Lukavac, u subotu 09.02.2019. godine, u sportskoj dvorani u Lukavcu održane su Prve dječije sportske igre “Bambi 2019” na kojima je nastupilo više od 100 mališana uzrasta od 4 do 9 godina.

Ovo su prve igre ovakvog tipa za najmlađe organizovane u Lukavcu. Pored domaćina na takmičenju su učestvovale još dvije škole, škola sporta Delfin iz Tuzle i Škola sporta Talent iz Brčkog. Takmičenje se održalo u dvije starosne kategorije i to 2013 godiste i mlađi, te djeca rođena 2012 i stariji. Ovo je bilo prvo takmičenje ovog tipa organizovano u Lukavcu i cilj takmičenja ovog tipa je druženje i socijalizacija najmlađe populacije kroz sportske aktivnosti. Izjavio je za naš portal Damir Haračić, trener u školi sporta “Bambi”.

Mlađa grupa takmičara učestvovala je u 3 različite discipline dok su stariji takmičari nastupili u četiri discipline.

Takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi, a smijeha i zabave nije nedostajalo kao ni podrške sa tribina.

Po završetku takmičenja dodjeljene su medalje svim učesnicima.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast da ste omogucili malisanima da se druze sa svojim uzrastom i djecom iz susjednih opstina. Lijepo je vidjeti nase buduce nade na jednom mjestu razdragane i razigrane. Ovdje nek nebude rezultat prioritet bitno je da se djeca druze i upoznaju. Pohvale i za trenere i organizatore.