fbpx

Osmomartovska pobjeda na gostovanju u Kaknju

1 min. za čitanje

Naše odbojkašice su odlično započele susret i osvojile prvi set rezultatom 25:23. Domaće igračice su samo u drugom setu bile dostojan protivnik i tijesno osvojile set rezultatom 27:25 i to je bilo sve što su domaće igračice prikazale na terenu.

Treći i četvrti set je pokazo pravi odnos snaga, u kojem je naš superligaš u nekoliko navrata vodio sa više od 10 poena razlike, što je trener Gojković iskoristio i dao priliku mlađim igračicama, koje su iskoristile priliku i pokazale se u dobrom svjetlu.

Konačan rezultat, ŽOK ”Kakanj” – ŽOK “Smeč” 1:3 ( 23:25, 27:25, 15:25, 12:25). Ovom pobjedom naš superligaš je zadržao plasman u gornjem dijelu prvenstvene tabele, sa 10 pobjeda i 5 poraza, zauzima peto mjesto sa 30 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu naša ekipa je slobodna, a narednu utakmicu naše odbojkašice igraju protiv ekipe OK “Goražde”, u subotu 29.03.2014. godine, u sportskoj dvorani u Lukavcu.

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile: Amra Kambić-kapiten ekipe, Melisa Osmić, Merima Tokić, Arisa Kurtić, Almina Turkić, Dženana Muminović, Lejla Lulić, Amra Imamović, Melika Dautović i Tea Begović, trener ekipe Dražen Gojković.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments