fbpx

ORK Omladinac bilježi zapažene rezultate

2 min. za čitanje
ORK Omladinac / Foto: SodaLIVE.ba

Jedan je od najmlađih sporskih kolektiva u Lukavcu. Juniori, kadeti i pioniri ovog kluba uspješno se takmiće u odgovarajućim ligama, a česti su sudionici turnira u inostranstvu gdje su više puta ostvarivali zapažene rezultate.

U novoj prvenstvenoj sezoni 2011. uključene su tri generacije dječaka a ovog vikenda u Sporskoj dvorani u Lukavcu odigrane su dvije utakmice, gdje su na nivou državnog prvenstva ORK Omladinac odigrali utakmicu protiv RK Maglaj i bili porazeni 22:40, dok je u drugoj utakmici kantonalnog prvenstva ORK Omladinac pobijedio školu rukometa Tuzla 32:18 u kategoriji 94-95 godišta. Planovi ovog kluba za 2011. su da u Federalnu ligu uključe i generaciju 91-92 godišta, koji su spremni za ovu vrstu takmičenja.

Za napredak kluba zaslužni su treneri: Dževad Jahić nekadašnji rukometaš Slobode iz Tuzle, Halid Kuduzović dugogodišnji rukometaš iz Lukavca i Emir Junuzović veliki BiH rukometni stručnjak. Za obezbjeđenje svih uslovi u klubu zaslužan je presjednik kluba Nermin Emić, članovi uprave Fahrudin Hasanhodžić, Mirsada i Michele Brena koji su i generalni sponzori u klubu.

ORK Omladinac

Iz uprave kluba se zahvaljuju BH telekomu koji je prepoznao njihov rad i odlučio da bude jedan od sponzora.

ORK Omladinac Lukavac

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments