Omladinci treniraju za Sportske igre mladih i Börde cup 2012

0 1.212

Rukometaši ORK „Omladinac“ Lukavac pripremaju se u sportskoj dvorani u Lukavcu za nastup na takmičenju „Sportske igre mladih“ sa kategorijom 96’-to godište i mlađi i za šesto uzastopno učešće na Međunarodnom omladinskom rukometnom turniru „6. Börde cup 2012“, u njemačkom gradu Magdeburgu.

„Sportske igre mladih“ u Tuzlanskom kantonu na programu su od 15. do 17. jula, dok se „Börde cup 2012“ u Magdeburgu igra u periodu od 01. do 02. septembra, a naša ekipa na put će krenuti 29. avgusta.

U slučaju pobjede na regionalnom takmičenju u Tuzli, naši rukometaši imaju priliku učestvovati na finalnom takmičenju u Sarajevu od 12. do 18. avgusta, a pobjednici finalnog takmičenja imat će priliku učestvovati na Međunarodnim danima Sportskih igara mladih.

Što se tiče međunarodnih nastupa naših mladih rukometaša, i ove godine, po drugi puta, ORK „Omladinac“ Lukavac na turniru u Magdeburgu učestvuje u dvije takmičarske kategorije, ‘94 godište i mlađi i 96.godište i mlađi (www.boerde-cup.de).

Do danas je poznato 14 učesnika turnira u kategoriji ‘94 godište i mlađi i 9 učesnika turnira u kategoriji 96.godište i mlađi, iz tri evropske zemlje, kojima će se u dva dana takmičenja suprotstaviti naše mlade rukometne nade.

Podsjetićemo našu javnost da je Omladinski rukometni klub „Omladinac“ Lukavac na prethodnih pet turnira osvojio jednu zlatnu medalju, tri bronzane, a prošlogodišnji turnir završio na trećoj poziciji u juniorskoj i dvanaestoj poziciji u kadetskoj konkurenciji.

Prilika je ovo da pozovemo sve one koji vole rukomet i sport uopšte, da podrže i pomognu odlazak mladih lukavačkih rukometaša u prijestolnicu njemačkog rukometa, grad Magdeburg, a također, koristimo priliku da sve potencijalne sponzore pozovemo da se obrate Upravi kluba ukoliko žele da se logo njihove firme nađe na dresovima rukometaša ORK „Omladinac“ iz Lukavca.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x