fbpx

Omladinac slavio u gradskom derbiju

2 min. za čitanje
Foto: SodaLIVE.ba
Foto: SodaLIVE.ba

Zahvaljujući fer i korektnoj igri obje ekipe, ljubitelji rukometa u Lukavcu imali su priliku pogledati odličnu rukometnu predstavu.

Prvo poluvrijeme utakmice prošlo je u izjednačenoj igri i uz neizmjenično vodstvo i jedne i druge ekipe, s tim da su igrači Omladinca, uz malo bolju koncentraciju, riješili poluvrijeme u svoju korist sa dva gola razlike.

Foto: SodaLIVE.ba

U drugom poluvremenu Omladinac preuzima inicijativu i pravi značajniju prednost koja je u jednom periodu utakmice iznosila devet golova razlike. Na samom kraju gosti su se konsolidovali tako da je utakmica okončana rezultatom 37:31.

Kod domaćina su najraspoloženiji bili Hamzić sa 12, te Mujić, Pejkušić i kapiten Tufekčić sa po 5 postignuta pogodaka, dok su u redovima gostiju najviše pružili Čamdžić sa 13 i Kovačević sa 7 postignutih pogodaka. Golmani Mujić i Halilović imali su identičan broj odbrana, oba po deset.

Foto: SodaLIVE.ba

Uprava ORK „Omladinac“ zahvaljuje se igračima obje ekipe na sportskom ponašanju, a takođe i publici koja je u značajnom broju pratila ovaj meč.

Napominjemo da je u predigri današnjeg gradskog derbija odigrana utakmica između kadetske i pionirske selekcije ORK „Omladinac“ koju su kadeti riješili u svoju korist 25:16.

Foto: SodaLIVE.ba

ORK“OMLADINAC“ LUKAVAC: Mujić Elvir, Imamović Haris, Mujić Edin, Redžić Jasmin, Grahić Amel, Junuzović Edin, Spahić Ešef, Suljić Damir, Huseinović Azmir, Tufekčić Adnan, Hamzić Arnad, Pejkušić Sulejman, Omerdić Edin, Nukić Emir, Ibrahimagić Orhan.

Trener: Jahić Dževad

Naredno kolo „Omladinac“ je gost ekipi RK „Sloboda Solana“.

ORK Omladinac

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cestitka za obadvije ekipe,ako je sve bilo fer i spotski onda je pobjedio SPORT i RUKOMET
Pozdrav

Cestitam ekipi ORK Omladinac na fantasticnoj igri … Zasluzena pobjeda…
Fer i korektna utakmica mada je bilo u odredenim situacijama malo nesportskog ponasanja ali to treba staviti u drugi plan… Nadam se da znate o cemu govorim jer ne bi ovde pisao…