fbpx

Omladinac poražen u Tuzli

2 min. za čitanje

U veoma čvrstoj i na momente gruboj igri od strane domaćina, rukometaši Omladinca, nakon tri vezane pobjede, poklekli su na vrućem parketu tuzlanskog Mejdana .

Prvo poluvrijeme utakmice ni u kom slučaju nije prošlo dobro za naše rukometaše. Sredinom poluvremena načinjen je grub prekršaj na našem pivotmenu Junuzović Edinu, koji je zbog povrede zgloba lijeve noge morao napustiti dalji tok utakmice. Nedugo zatim, ponovo grub prekršaj na našem srednjem beku Grahić Amelu, za koga je u istom momentu utakmica završena i isti je prebačen u Službu hitne medicinske pomoći, a radilo se o težoj povredi koljena.

U drugom poluvremenu Omladinac konsoliduje svoje redove i sa gotovo juniorskim sastavom uspijava popraviti rezultatski zaostatak, tako da je utakmica okončana rezultatom 30:24.

Kod domaćina je najviše pružio Smajlović sa 8 pogodaka, dok su čak pet ostalih igrača Slobode postigli po 3 gola, dok su u redovima naše ekipe najviše pružili standardno najefikasniji Hamzić sa 10, te Spahić sa 4 i Suljić sa 3 postignuta pogodka. Šesnaestogodišnjaci Omerdić Edin i Redžić Jasmin, postigli su po 2 gola za ekipu Omladinca.

ORK“OMLADINAC“ LUKAVAC: Mujić Elvir, Imamović Haris, Mujić Edin, Redžić Jasmin, Grahić Amel, Junuzović Edin, Spahić Ešef, Suljić Damir, Huseinović Azmir, Sulejmanović Semir, Hamzić Arnad, Pejkušić Sulejman, Omerdić Edin, Nukić Emir, Ibrahimagić Orhan.

Trener: Jahić Dževad

Naredno kolo „Omladinac“ je domaćin ekipi RK „Sana 7“ iz Sanskog Mosta.

RK „SLOBODA SOLANA“ TUZLA – ORK „OMLADINAC“ LUKAVAC 30:24

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Mlada ekipa,novi,trener igranje na strani nije izgubiti problem.Treba ici naprijed i sazrijevati,Cestitke.Novinari vide problem gdje ga nema.Sudije su uvijek krive za izgubljeno.Ovakvim pisanje navlace se sudije na ekipu a ne na novinara.Efekat pisanja negativan.
Pitanje:Zasto nema nista o Lukavcu i oni su nasi.Jel to neka zavjera sutnje,nije to dobro.Zdrava konkurencija moze dati rezultat i ako su dva tima puno u Lukavcu Rasipanje snage i novca,
Pozdrav