fbpx

Održana Skupština NK “Mladost” Puračić

3 min. za čitanje

U utorak je u prostorijama UG NK “Mladost” Puračić održana Skupština na kojoj je bilo prisutno oko 60 članova, simpatizera i ljubitelja ovog nogometnog kluba.

Naime, klub iz Puračića se godinama nalazi u vrlo teškom stanju, medicinskom terminologijom rečeno “drži se na aparatima”, Mladost je izgubila svoj ponos, gubile su se utakmice kod kuće, igrači su odlazili, članovi Uprave se mijenjali, a klub tonuo sve dublje. Stoga je vrlo bitno bilo formirati novu Upravu kluba koja bi klub uvela u viši rang, tamo gdje, realno, Mladost i pripada.

Skupštini je prisustvovalo 16 delegata Skupštine od postojećih 30. Nakon dugosatne i mukotrpne rasprave, 11 delegata skupštine je zamijenjeno novim delegatima koji su spremni pomoći klubu, usvojen je finansijski izvještaj, te formirana komisija sa članovima Rasimom Begićem, Bajrom Baćićem i Mirzom Dugonjićem koji će izvršiti izmjene Statuta te ga usaglasiti sa Statutom NSTK.
Skupština je usvojila prijedlog za novi Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Enverom Suljagićem i potpredsjednicima Amirom Turkićem i Amirom Baćićem. Treba istaknuti da je Mihad Sakić predložio da se klubu vrate boje po kojima je Mladost uvijek bila poznata – crvena i bijela, ali je to jedan od članova žustro odbijao tvrdeći da se to nikada neće uraditi, pa je zbog toga ovaj prijedlog ostavljen za druge sjednice. Sakić je također predložio da se u nazivu kluba promijeni prefiks sa “Nogometni” na “Fudbalski” ali je ovaj prijedlog odbačen zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Upravni odbor je prezentovao rada za period do kraja 2010. godine. Upravni odbor ima nekoliko važnih ciljeva, a glavni je ulazak u viši rang takmičenja što je bio i razlog oduševljenja među mnogobrojnim simpatizerima kluba. Klub će obaviti pripreme u trajanju od 7 dana na izletištu “Svatovac” u Poljicu. Planirano je angažovanje nekoliko igrača koji će pomoći da klub nađe svoje mjesto u višem rangu te angažovanje novog stručnog štaba. Ambiciona Uprava već je sklopila sporazume s nekoliko važnih sponzora koji će u mnogome pomoći klubu. Čini se, stižu bolji dani za fudbal u Puračiću.

Članovi skupštine: Hamdija Mahmutović – predsjednik, Kamberović Sakib – potpredsjednik, Enver Suljagić, Adnan Muminović, Edin Baćić, Vahid Šiljak, Ćosić Mefail, Mehinović Adnan, Mirza Šabanović, Samir Šabanović, Burgić Nedim, Rijad Beganović, Enver Ćosićkić, Enes Dugonjić, Bajro Baćić, Zahir Nuhić, Hodžić Mirsad, Hodžić Mustafa, Baraković Mirsad, Bandić Muhamed, Samir Dugonjić, Ismet Halilović, Dugonjić Emir, Mehinović Sead, Baćić Sead, Begić Rasim, Mihad Sakić, Bandić Mehmed, Džibrić Pašaga.

Upravni odbor: Enver Suljagić – predsjednik, Amir Turkić – potpredsjednik, Edin Baćić – potpredsjednik, Mirza Dugonjić – sekretar, Ćosić Mefail, Bandić Samir, Bandić Mehmed, Džibrić Pašaga, Ismet Osmanović, Emir Hasanhodžić, Admir Turkić, Semir Dugonjić, Bajro Baćić, Edo Bektić, Asif Dedić, Alija Karić, Jasmin Prelić, Kamberović Sakib, Kovačević Muhamed, Srabović Hamzalija.

[nggallery id=102]

(SodaLIVE.ba/Amer Turkić)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sretno Puracicu…carsija to zasluzujeee…ali nemoj da parama kupite ligu,a da fudbala ne vidimo ni blizu…..i dobrodosli u Poljice na pripreme….

Sve najbolje NK Mladosti želim i hvala bogu da su se puračani složili oko kluba. Jači smo kada nas ima više u klubu , a te podjele što su bile treba zaboraviti i dovesti pravog trenera , prave igrače i vratiti klub u drugu ligu federacije sjever.

Ma Mladost ulazi, milom ili silom :))

naravno,mladost puračić ulazi u drugu ligu bez dilema