fbpx

Održan tradicionalni turnir “Lukavački Patak 2010”

2 min. za čitanje

U subotu je 18.09.2010 godine u sportskoj dvorani Lukavac održan 9 po redu tradicionalni karate turnir „Lukavački Patak 2010“, koji se tradicionalno održava povodom obilježavanja Dana općine Lukavac.

Na turniru je nastupalo 320 takmićara iz 20 klubova širom BiH i susjedne republike Srbije. Najbrojniji i najuspješniji klub na turniru ubjedljivo je bila ekipa domaćina KK „Lukavac-Reweus“ Lukavac sa ukupno osvojenih 77 medalja, i to 22 zlatne, 22 srebrene i 33 bronzane medalje.

S obzirom da je domaćin odlučio da ne ulazi u utrku za najuspješniji i najbrojniji klub, pehar najbrojnije ekipe pripao je karate klubu „Sensei“ iz Turije sa ukupno 44 takmičara, a titulu najuspješnijeg kluba bodovno su podijelili karate klub “1 mart” Srebrenik i karate klub Sensei iz Turije.

Za najuspješniju takmičarku proglašena je Hadžić Minela iz karate kluba „1 mart Srebrenik“ sa osvojene 2 zlatne i 3 srebrene medalje.
Za najuspješnijeg takmičara proglašen je Emir Ćosićkić iz karate kluba „Lukavac-Reweus“ Lukavac sa osvojenih 3 zlatne i 3 srebrene medalje.
Ovom prilikom trener kluba Željko Zombra je uručio zahvalnice za doprinos u razvoju kluba u 2010 godini:
Luciana d.o.o, Lović&Co d.o.o, Hemija Pateting d.o.o, kamenorezac Gra-Mer d.o.o, JU Centar za kulturu Lukavac, MUP Lukavac, Dom zdravlja Lukavac, Općina Lukavac, JU Mješovita srednja elektro-mašinska škola Lukavac, Reweus d.o.o, Sportski Savez Lukavac, Spartak d.o.o, te pojedincima gosp. Šabanu Smajiću i gosp. Rifatu Hodžiću.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments