Održan 1. međunarodni frizbi turnir u BiH

2 661

Proteklog vikenda (1. i 2. juna) na gradskom stadionu u Lukavcu je održan međunarodni turnir u Ultimate Frisbee-u u sklopu Grand Slam Beyond Borders serije pod nazivom ‘Look Up Lukavac 2013’ u organizaciji frizbi kluba UFC LUKAVAC.

friz1

Ovo je prvi put da se u BiH održava međunarodni turnir u ovom relativno nepoznatom ali brzo rastućem sportu.

Učešće su uzele ekipe iz Mađarske,Bugarske i naravno domaćin UFC Lukavac. Nažalost, mnoge ekipe su posljednjem trenutku otkazale svoj dolazak, što bi doprinijelo većem kvalitetu takmičenja iako su gosti zadovoljni sa organizacijom (smještaj,hrana,kvalitet terena,noćni izlazak itd.) i obećali su prenijeti dobre utiske ostalim klubovima sa ciljem da slijedeće godine učešće uzme još više ekipa.

friz2

Nakon mečeva za prolazak u finale u subotu, u nedjelju su finalni meč odigrali ‘Bugarski Nacionalni Tim’ i UFC Lukavac sa rezultatom 8:5 za goste i tako zauzeli 1.mjesto. Nagradu Spirit Of The Game je dobila ekipa Hallodigaz-e iz Mađarske.

Ostali rezultati:

  • PickUp Team – Bulgarian National Team 16:8
  • UFC Lukavac – Hallodigaz-e 12:16
  • PickUp Team – UFC Lukavac 12:17
  • Hallodigaz-e – Bulgarian National Team 7:16
  • UFC Lukavac – Bulgarian National Team 11:8
  • Hallodigaz-e – PickUp Team 5:7

Grand Slam Beyond Borders serija obuhvata frizbi klubove sa područja Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Mađarske, Bugarske, Rumunije i Austrije.

friz3

Napomenimo da u ovom sportu nema sudije, sve sporne situacije na terenu riješavaju sami igrači na principu Fair Play-a pa je poznato da ovaj sport promoviše multietičnost, anti rasizam, respect, spolnu ravnopravnost (minimalno jedna djevojka na terenu u svakoj ekipi u svakom trenutku) itd., pa je nagrada Spirit Of The Game (Duh Igre) možda važnija čak i od 1. mjesta.

friz4

Uprava UFC Lukavac se zahvaljuje prijateljima kluba na finansijskoj podršci u organizaciji turnira: Opština Lukavac, FK Radnički, JP Spreča, Pizzeria Azzuro.

friz5

(SodaLIVE.ba)

2
Komentari

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DasdasdaWOLFGANG Recent comment authors
newest oldest most voted
WOLFGANG
Guest
WOLFGANG

čestitke organizatorima!!!! ĆEJFI ĆEJFI !!!

Dasdasda
Guest
Dasdasda

Sledece godine trebate sto vise najavljivat ovaj dogadjaj preko medija.Sigurno da bi se u Lukavcu tribine ispunile, jer ipak je to nesto novo ovdje.

Cestitke i sretno, i sl godine jos “jaci” turnir da bude sa dobrom posjecenosti.