fbpx

Održan 1. međunarodni frizbi turnir u BiH

2 min. za čitanje

friz1

Ovo je prvi put da se u BiH održava međunarodni turnir u ovom relativno nepoznatom ali brzo rastućem sportu.

Učešće su uzele ekipe iz Mađarske,Bugarske i naravno domaćin UFC Lukavac. Nažalost, mnoge ekipe su posljednjem trenutku otkazale svoj dolazak, što bi doprinijelo većem kvalitetu takmičenja iako su gosti zadovoljni sa organizacijom (smještaj,hrana,kvalitet terena,noćni izlazak itd.) i obećali su prenijeti dobre utiske ostalim klubovima sa ciljem da slijedeće godine učešće uzme još više ekipa.

friz2

Nakon mečeva za prolazak u finale u subotu, u nedjelju su finalni meč odigrali ‘Bugarski Nacionalni Tim’ i UFC Lukavac sa rezultatom 8:5 za goste i tako zauzeli 1.mjesto. Nagradu Spirit Of The Game je dobila ekipa Hallodigaz-e iz Mađarske.

Ostali rezultati:

  • PickUp Team – Bulgarian National Team 16:8
  • UFC Lukavac – Hallodigaz-e 12:16
  • PickUp Team – UFC Lukavac 12:17
  • Hallodigaz-e – Bulgarian National Team 7:16
  • UFC Lukavac – Bulgarian National Team 11:8
  • Hallodigaz-e – PickUp Team 5:7

Grand Slam Beyond Borders serija obuhvata frizbi klubove sa područja Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Mađarske, Bugarske, Rumunije i Austrije.

friz3

Napomenimo da u ovom sportu nema sudije, sve sporne situacije na terenu riješavaju sami igrači na principu Fair Play-a pa je poznato da ovaj sport promoviše multietičnost, anti rasizam, respect, spolnu ravnopravnost (minimalno jedna djevojka na terenu u svakoj ekipi u svakom trenutku) itd., pa je nagrada Spirit Of The Game (Duh Igre) možda važnija čak i od 1. mjesta.

friz4

Uprava UFC Lukavac se zahvaljuje prijateljima kluba na finansijskoj podršci u organizaciji turnira: Opština Lukavac, FK Radnički, JP Spreča, Pizzeria Azzuro.

friz5

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

čestitke organizatorima!!!! ĆEJFI ĆEJFI !!!

Sledece godine trebate sto vise najavljivat ovaj dogadjaj preko medija.Sigurno da bi se u Lukavcu tribine ispunile, jer ipak je to nesto novo ovdje.

Cestitke i sretno, i sl godine jos “jaci” turnir da bude sa dobrom posjecenosti.