Odlični nastupi mladih odbojkašica ŽOK “Smeč”

0 914

Protekle sedmice su pod okriljem Odbojkaškog saveza FBiH, započela takmičenja za prvaka FBiH u kategorijama pionirke ( ’99 godište i mlađe), kadetkinje ( ’98 godište i mlađe), i juniorke ( ’96 godište i mlađe).

Ženski odbojkaški klub “Smeč” je u sve tri kategorije imao svoje predstavnice, a rezultati koje su naše odbojkašice postigle, su nadmašili naša očekivanja.

U kategoriji pionirki, 18. januara 2014. godine, na turniru u kojem je učetvovalo 5 ekipa sa prostora TK, naša najmlađa selekcija je zauzela drugo mjesto i nije uspjela izboriti plasman na završni turnir.

PionirkeSMEC

U kategoriji kadetkinja na turniru koji je odigran 23. januara, naša selekcija je porazila sve svoje protivnike i prvim mjestom na turniru, izborila plasman na završni turnir za prvaka FBiH u ovoj kategoriji.

Juniorke su kvalifikacijski turnir odigrale 27. januara i bez poraza, sa samo dva izgubljena seta zauzele prvo mjesto i takođe izborile plasman na završni turnir za prvaka FBiH.

JuniorkeSMEC

Ovo je do sada najbolji start naših mlađih selekcija u prvenstvu za prvaka FBiH, istovremeno  potvrda  da se ne treba brinuti za budućnost odbojke u našem gradu i da se na njih može računati u budućnosti.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x