fbpx

Odigran prvi krug prvenstva FBiH za pionirke

2 min. za čitanje

slika pionirske ekipe

Na turniru su učestvovale pionirske ekipe ŽOK „Smeč“ Lukavac, ŽOK „Jedinstvo“ Tuzla i ŽOK „Stars“ Živinice, koje su se takmičile u okviru grupe „A“ Tuzlansko-posavske regije.

Najmađa selekcija našeg kluba je nastavila sa dobrim rezulatima svojih starijih suigračica.

U okviru turnira odigrane su tri utakmice.

U prvoj utakmici su se sastale pionirske ekipe ŽOK „Smeč“ Lukavac i ŽOK „Jedinstvo„ Tuzla. Naše odbojkašice su u svakom pogledu nadmašile svoje protivnice, a konačan rezulat je bo 2:0 u korist ekipe ŽOK „Smeč“ Lukavac, po setovima 25:6 i 25:8.
U drugoj utakmici turnira su se sastale ekipe ŽOK „Stars“ Živinice i ŽOK „Jedinstvo“ Tuzla, a rezulat je bio 2:0 u korist ekipe ŽOK „Stars“.

U borbi za prvu poziciju i plasman na finalni turnir Tuzlansko-posavske regije u trećem kolu su se sastale odbojkašice ŽOK „Smeč“ Lukavac i ŽOK „Stars“ Živinice.

Konačan rezultat je bio 2:1 u korist ekipe ŽOK „Smeč“ Lukavac, po setovima 16:25, 25:16 i 15:13 u trećem setu.
Nakon rezultata 0:1 nakon prvog seta, naše odbojkašice su se vratile u igru i drugi set dobile identičnim rezultatom 25:16. U trećem odlučujućem setu, nakon što je rezulat bio 8:3 u korist gostujuće ekipe, naše pionirke su se vratile u igru i dobile odlučujući set sa 15:13, te time zauzele prvo mjesto u grupi. Konačan plasman na turniru je bio:

1. ŽOK „Smeč“ Lukavac 6 bodova,
2. ŽOK „Stars“ Živinice 3 boda,
3. ŽOK „Jedinstvo“ Tuzla bez bodova

Prvo mjesto našoj ekipi osigurava bolju poziciju na finalnom turniru Tuzlansko–posavske regije koji će biti odigran naredne sedmice.

Za ekipu ŽOK „Smeč“ su nastupile: Almina Turkić, Melika Dautović, Elma Karabegović, Emela Alibašić, Inela Huskanović, Antonela Crvenković, Elma Ibrić, Ema Mehmedinović, Adela Suljić, Aida Muratović, Tea Begović i Šejla Dajdžić, trener pionirske selekcije Melisa Osmić.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments