fbpx

Odbojkašice Smeča savladale vršnjakinje iz Makedonije

3 min. za čitanje
Foto: Arhiv

Izvanrednom i ubjedljivom igrom odbojkašice Smeča savladale su vršnjakinje iz Makedonije, bilo je laganih 2:0 u setovima. Lukavčanke na putu do titule prvakinja Sportskih igara mladih Jugoistočne Evrope očekuju predstavnice Hrvatske. Susret je na programu sutra trećeg dana igara.

Podsjećamo:

Nakon što su osvojile prvo mjesto na regionalnom takmičenju mladih u Tuzli ŽOK “Smeč” uzeo je učešće i na Državnom takmičenju mladih BiH koje se proteklog vikenda održalo u Sarajevo.

Sportske igre mladih nakon regionalnih takmičenja u deset bh. gradova i 11.000 učesnika, na finalu u Sarajevu dobile su i svoje pobjednike na kojem je “Smeč” Lukavac zablistao punim sjajem osvojivši prvo mjesto.
Od 17. do 21. augusta 960 dječaka i djevojčica iz 23 bh. grada, učesnici finalnih takmičenja u 10 sportova, boravili su u glavnom gradu BiH.

Haris Deliahmetović, predsjednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih BiH nije krio zadovoljstvo što je boravak svih mališana protekao bez problema.
– Reakcije djece, roditelja i trenera govore nam da smo uspjeli zadovoljiti njihova očekivanja. Dječiji osmijeh, sreća na njihovim licima te druženje mališana iz cijele BiH, potvrda su uspjeha prvih bh. sportskih igara mladih, poručio je Deliahmetović.

Kada je u pitanu odbojkaški turnir ukupno se takmičilo 9 ekipa podjeljenih u tri grupe.

Igralo se po bod sistemu, a kako je i najvljivano u finalnom susretu u borbu za pobjednika Sportskih igara mladih BiH krenule su ekipe Brčkog i Smeča. Bolje su bile odbojkašice Smeča i slavile sigurnu pobjedu od 3:1 po setovima.

“Ovo je veli uspjeh za naš klub pogotovo ako se zna da smo u finalu svaladali izuzetnu ekipu Brčkog koja drži primat u BH odobjci u kategoriji pionira. Ponsoni smo na naše igračice, ponosni smo na ovaj rezultat imajući u vidu da je Smeč izgubio ukupno dva seta uključujući i takmičenje u Tuzli”, ističe Anto Crvenković predsjednik ŽOK Smeč Lukavac.
Pobjednici Sportskih igara mladih će od 22. do 27. augusta učestvovati na Međunarodnom takmičenju mladih koje će se održati u Splitu.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nece niko da pohvali ovaj uspjeh 😀 SMEČ – Cestitke 🙂

Nemaju vremena, rade nasi sugradjani, najcesce bistreci svjetske probleme i tudju brigu. ZaSMECirali smo se mi odavno!
Cestitke SMEC-u! 🙂

Bravo, svaka cast, jos mnogo uspjeha zelim