World Paravolley : Erminu Jusufoviću nagrada za igrača međunarodnog nivoa (FOTO)

3 451

Povodom četrdesete godišnjice Svjetske asocijacije sjedeće odbojke (World ParaVolley nagradu za dugogodišnje bavljenje ovim sportom dobio je i Ermin Jusufović, reprezentativac BiH i igrač SKISO Sinovi Bosne Lukavac.

Nagrada je “stigla” mailom u kojen između ostalog piše: “Povodom četrdesetogodišnjice od prvog pojavljivanja sjedeće odbojke na paraolimpijadi, Svjetska asocijacija sjedeće odbojske je imenovala glavnog historičara koji je imao za cilj prikupiti podatke o svijetu sjedeće odbojke. Poseban odbor za dodjelu nagrada zaslužnim iz svijeta sjedeće odbojke je zatrazio od domaćih federacija da imenuju najzaslužnije pojedince za dodjelu nagrada. Onima koji su najmanje 10 godina proveli kao igrači, treneri, delagati i drugo tehničko osoblje, admisnistratori i slično, te ostavili svoj trag u svijetu sjedeće odbojke
dodjeljuje se pohvala/nagrada.

Ermin Jusufović je nagradu dobio kao igrač međunarodnog nivoa, a saznavši za nagradu poručio je:

Duboko sam dirnut i počašćen ovim priznanjem koje mi je dodijeljeno od strane World Paravolley. (Svjetske asocijacije sjedeće odbojke). Jako puno mi ovo priznanje znači, a posebno imajući u vidu teška vremena u kojima se nalazimo. Ovo je došlo kao zraka svjetlosti iz mraka, i pokazuje mi da sam još uvijek na pravom putu. Osim što igram sjedeću odbojku, ja sam također i živio kroz nju, ona je uvijek bila nezamjenjiv dio mojega života, moja strast, moj vodič, i moja životna filozofija.
Dobitak ove nagrade i priznanja mi govori da sam bio na pravom putu sve ove godine a također me motiviše da nastavim u istom smjeru i u budućnosti. Hvala svima onima koji su ugradili dio sebe u ovo moje priznanje.

3
Komentari

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
blinkerDzekoMilenko Blagojevic Recent comment authors
newest oldest most voted
Dzeko
Guest
Dzeko

Cestitke majstore

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

“Kao zraka svjetlosti iz mraka…”Tako je MAJSTORE i LJUDINO !!!

blinker
Guest
blinker

Svaka vam cast.