fbpx

SVI U DVORANU: Danas derbi Superlige odbojkaša 7 Lukavac – Slobode

2 min. za čitanje

U Sportskoj dvorani u Lukavcu danas će se odigrati derbi 16. kola Superlige odbojkaša Federacije BiH između vodeće ekipe 7 Lukavac i tuzlanska Sloboda.

Iako do kraja prvenstva ima još dosta utakmica, ovaj duel, po mišljenju odbojkaških stručnjaka,  mogao bi odlučiti o novom prvaku lige i, ujedno, novom premijerligašu, piše Fena.

Lukavčani trenutno vode na prvenstvenoj tablici sa 41 bodom, Sloboda ima bod manje, a trećeplasirani Ilijaš zaostaje tri boda.

– Respektujemo goste iz Tuzle, jer imaju kvalitetnu ekipu koja konstantno dobro igra. Naša trenutna forma i domaći teren daju nam za pravo da se nadamo povoljnom rezultatu u derbiju – izjavio je trener 7 Lukavca Alen Džambić.

U prvom dijelu sezone, ekipa 7 Lukavac slavila je u Tuzli rezultatom 3:2, ali je nakon toga poražena od Ilijaša koji je, opet, oba puta poražen od Slobode (3:0, 3:2).

Oba rivala imaju samo po jedan poraz, a nanizali su 14 pobjeda. U ekipi Slobode nadaju se da seriju uspjeha neće prekinuti.

– Pobjedom protiv 7 Lukavca došli bismo na korak do Premijer lige. Studentskim rječnikom kazano, Lukavčani su naša druga parcijala. Spremni smo za nadmetanje, atmosfera u našoj ekipe je odlična i očekujemo pobjedu. Vjerujem da će dosta naših navijača doći u Lukavac da nas podrže – kaže za Fenu bloker Slobode Amir Karamović.

Utakmica 7 Lukavac – Sloboda igra se sutra u 12.30 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments