fbpx

Lukavačanin Alen Džambić odveo OK Maglić u odbojkašku elitu BiH!

2 min. za čitanje

Odbojkaši Maglića novi su član Premijer lige Bosne i Hercegovine. Fočanski klub plasman u odbojkašku elitu naše zemlje izborio je nakon što je u današnjoj “majstorici” savladao Ljubinje sa 3:1 u setovima.

Izabranici trenera Alena Džambića tako su finalnu seriju uspjeli preokretnuti u svoju korist, nakon što su poslije prvog susreta Ljubinje vodilo s 1:0.

“Ono što moram naglasiti je da sam ovdje prihvaćen i dočekan kao kod svoje kuće i svima bih poželio da se na poslu osjećaju kao ja u Foči. Što se tiče regularnog dijela prvenstva, bili smo totalni autsajderi za plasman u elitu, ali su moji momci ostavili zadnji atom snage na terenu. Igrali smo svim srcem, a to nikakav novac ne može platiti. Od prvog dana mog dolaska pronašli smo “zajedničku” i u zadnjem kolu obezbijedili doigravanje, gdje smo kao četvrtoplasirani na kraju ipak osvojili prvenstvo i mogu slobodno reći iznenadili odbojkašku javnost u BiH.”- za naš portal rekao je Alen Džambić, dobro poznato ime lukavačke odbojke.

Velika i neizvjesna borba vodila se u današnjem meču, a tome u prilog najbolje govori podatak da su čak dva seta odlučena “na razliku”.

Domaći su prva dva seta riješili u svoju korist. Prvi im je pripao sa 25:21, dok je rezultat u drugom glasio 26:24. U trećem setu su gosti pokazali da nisu slučajno dospjeli u finala i s 19:25 smanjili na 2:1. Ipak, prava drama u četvrtom setu pripala je timu iz Foče koji je slavio sa 26:24 za konačnih 3:1 i šampionsku titulu Prve lige RS-a ali i plasman u PLBiH, gdje se sinoć plasirala i sarajevska Bosna nakon pobjede nad Gradinom-Herceg.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast Alane Dzambicu. Ti si majstor svog zanata. Rahmetli Babo ti je bio najbolji u Fotografiji a ti u Odbojci.