fbpx

Odbojka: Novi trener ŽOK “Smeč” startovao pobjedom

1 min. za čitanje

slika 1 uz prilog iz sestog kola

Nakon dobrog nastupa na gostovanju u Vitezu, u prethodnom kolu, u kojoj su naše igračice nastupile bez trenera, utakmica sa ekipom OK “Kakanj” je bio prvi test za novog trenera naše ekipe, Dražena Gojkovića, koji je odlično startovao na klupi našeg superlogaša.

Cijelim tokom utakmice naše odbojkašice su igrale zrelo, mirno i bez značajnijih oscilacija u igri. Gošće su samo u prvom setu, koji  je završen rezultatom 25:19 u korist ekipe ŽOK “Smeč”, pružile značajniji otpor.

U nastavku su naše odbojkašice u potpunosti slomile otpor ekipe iz Kaknja i odličnom igrom, zasluženo došle do treće prvenstvene pobjede, konačnim rezultatom 3:0, rezultati  po setovima 25:19, 25:15 i 25:12.

slika 2 uz prilog iz sestog kola

Ovom pobjedom, naš  superligaš je uspio održati kontinuitet dobrih nastupa u Superligi FBiH, te nakon šest odigranih kola, ekipa ŽOK “Smeč”, sa tri pobjede, zauzima peto mjesto na prvenstvenoj tabeli, sa 10 osvojenih bodova.

U sedmom kolu Superlige FBiH, narednog vikenda, naše odbojkašice gostuju u Sarajevu kod  ekipe OK “Ort”.

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Gdje je Pire? Nisam upoznat sa situacijom

Svaka cast nasim odbojkasicama

Mislim da se ovi iz uprave kluba trebaju izvinuti Vahi jer ga nisu upoznali sa situacijom

a to kao pire nije bio normalan ? da njega nije pola od ovoga ne bi ni bilo , puno se ljudi ovde miješaju on je i podigao žok smeč na noge . Samo što je čovjeku prekipjelo da mu se drugi miješaju u posao .

e to vam je kad se i roditelji miješaju u posao.Na kraju će i smeč kao i omladinac u rukometu pasti samo na školu rukometa

pireta vraćajte odmah, on je ovo zasluzio

Drazene svaka cast fino od tebe sto si preuzeo ekipu pa nek crknu dusmani

i onako sve propada treba djecu drzati podalje od ulica kod nas nikad nece biti profesionalaca jer nam presjednici klubova nedozvoljavaju posto su cisto radi sebe u tim klubovima jer moraju negdje ukrasti koju paru

jeste mery tako je predsjednici prave klubove samo radi sebe da oni mogu hapat a tako je isto i u košarci u Lukavcu odjednom čola napravi klub. Slabo bakardi radi pa da se malo sa strane uštine.Zašto on ne finansira klub Radnički a ne da postavlja crveni krst na ulazu u dvoranu.

Što se tiče Pireta, on je sam odlučio da da ostavku.Kao razlog je naveo to da misli da je ekipa pod njegovim vodstvom dostigla vrhunac i da misli da je najbolje da se odmori od odbojke. A ovo za predsjednika, u Smeču nitko od uprave ne dobija ni feninga, sve se zna gdje koja marka ide, sve ima napismeno. Tako da mislim da su daljnje diskusije u vezi toga nepotrebne. Molimo da ne pišete nešto u šta niste upućeni.

Lukavac ko Lukavac a to znaci zavist i mrznja.Lukavac nikada nije volio neve pa ma sta radili i kako.Uvjek se trazili razlozi tamo gdje ih nije bilo.Vazno je olajavati.Nije to od danas to traje desetljecima.Svima koji rade EJVAL i neka im se POSRECI

Neki ne znaju ali je Drazen vodio ovu djecu prije 10 godina i od njega je PIRE preuzeo ekipu.Pire kao i ostali nisu nista napravili samo su upropastili klubove jer su to sada roditeljski klubovi koji ce finasirati djecu dok njihova djeca budu igrala.Ako razmisljamo samo da sklonimo djecu sa ulice to je greska ,nisu klubovi komune i socijalne ustanove koji je trener uspio da uradi nesto za Lukavac da bi mi mogli normalno doci u dvoranu i gledati utakmicu bilo to rukomet,kosarka,odbojka itd,a ne da nas je stid doci gledati kako gubimo sve..I na kraju drago mi je sto je Pire otisao jer je njegov maximum bio da radi sa djecom do 10 god..