fbpx

Novi gostujući poraz Radničkog

2 min. za čitanje

Tuzla RadnickiU danas odigranoj utakmici13. kola Druge nogometne lige FBiH – grupa Sjever, nogometaši FK “Radnički” iz Lukavca poraženi su u Tuzli od istoimene ekipe rezultatom 1:0.
Gostujući nogometaši bolje su otvorili utakmicu i preko Aljukića u 2. i Sejdinovića u 18. minuti opasno zaprijetili golmanu domaće ekipe Aliću, međutim pogodka nije bilo.
Ekipa  Tuzle uzvratila je u 30 minuti kada se Kovačević nalazi u izglednoj prilici ali ne prihvata baš najbolje loptu ubačenu u šesnaesterac Radničkog.
Pet minuta kasnije već je 1:0. Grešku odbrane Radničkog koristi vjerovatno najniži igrač na terenu danas Dedić, koji udarcem glavom loptu šalje iza leđa golmana gostujuće ekipe Bećirovića.
Igrači Radničkog kao da su se tek tada trznuli i u nastavku prvog poluvremena kreću u pravu opsadu gola domaćina, međutim zahvaljujući odličnom čuvaru mreže tuzlaka Alića, mreža domaće ekipe ostala je netaknuta.
U drugom poluvremenu igralo se uglavnom između dva šesnaesterca tako da je konačan rezultat ostao onaj iz 35. minute – 1:0.

Zbog požara koji je prošle sedmice u potpunosti uništio ekonomat i svu opremu FK “Radnički”, lukavčani su danas nastupali u žutim dresovima i šorcevima. Opremu za ovu utakmicu donirala je Uprava FK “Radnik” iz Lipnice.

FK “Tuzla” Tuzla 1 – o FK “Radnički” Lukavac

Stadion u Slavinovićima. Gledalaca 100.
Glavni sudija: Kenan Bajraktarević
Asistenti: Mato Stanić, Rado Maksimović
Delegat: Muhamed Zlatić

Strijelci: Dedić (35. min 1:0)
Žuti kartoni: Delić, Hasanović (Tuzla), Jusufović (Radnički)

FK “Tuzla” Tuzla
Alić, Dedić Ed., Bošnjić, Mušić, Dedić El., Delić, Ahmetović, Crnkić (83. Selimović), Kalesić, Mešić (58. Hasanović), Kovačević
Šef stručnog štaba: Nijaz Devoli

FK “Radnički” Lukavac
Bećirović, Jusufović (81. Čolić), Alagić (81. Delmanović), Šubić, Mujagić, Mevkić, Begić, Halilčević (58. Bekrić), Karić, Aljukić, Sejdinović.
Šef stručnog štaba: Amir Imamović

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dokle dogura naš RADNIČKI da IGRA U ŠABAN LIGI sa SLAVINOVIĆIMA a kako su krenuli brzo će igrat i sa RUDAROM IZ ZAGORJA NAŽALOST al tako je. DOLE UPRAVA

Rudar je bolji od Radničkog, češće ostvaruje pobjede

tako i jest rudar je bolji od radničkog upravu si che

Eto vi zagorjani vi znate nesto o fudbalu i ko je radnicki. Imate igraliste na velikom brdu, i kad je lijep dan vidite Makarsku odozgo.

sport u lukavcu je odavno unisten…
bravo za vlast..
jedino jos nekako funkcionisu odbojkaski klubovi ali i to slabooo…
vlastima ocigledno sport smeta..