fbpx

Nogometaši Mladosti počeli sa pripremama

2 min. za čitanje

U sklopu priprema za narednu sezonu NK “Mladost” iz Puračića prvi dio priprema odradila je na izletištu “Svatovac” u Poljicu. Ekspedicija iz Puračića je otišla u subotu 10-tog jula i zadržala se do današnjeg dana.

Na pripremama je vladala izvrsna atmosfera, bilo je prisutno 18 igrača i na čelu sa Pašagom Džibrićem ili kako ga igrači Mladosti popularno zovu “šefe” morali su pretrpjeti velike napore i dati 150% svoje snage da bi izdržali sve ono što je pred njih postavio trener. Igrači su svoj dan počinjali sa jutarnjim treningom od 7:30 do 8 sati, u 8 sati je doručak, zatim su imali vremena za odmor do 10 sati kada je na repertoaru novi trening koji traje 1,5 sat, zatim igrači dolaze na ručak u 13 sati, nakon toga opet imaju vremena za relaksaciju do novog treninga u 16 sati.

Večera je u 19 sati. Nakon toga znalo se ostati u trpezariji gdje je ekipa gledala utakmice SP. Spavanje je u 23 sata. Svaki igrač je dao maksimum sebe, međutim nije im bilo nimalo lako pošto je nekolicina igrača bila žrtva režima koji je proteklih godina vladao u “Mladosti” pa su igrali nespremni i imali vrlo slabe treninge, a o pripremama ovakvog tipa nije bilo ni govora. Treba napomenuti nadljudske napore Uprave kluba da pripreme proteknu u najboljem redu, igrači su ove pripreme odradili u odličnim uslovima, imali su sve potrebno da se na najbolji način pripreme za narednu sezonu.

Igrači pripreme za narednu sezonu nastavljaju na “Merajama” gdje će imati priliku da pokažu svoje znanje s loptom i da se još više dokažu i obezbijede svoje mjesto u timu.

(SodaLIVE.ba/Amer Turkić)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ima i boljih slika

Ako ima Hidić u ekipi jebo onda Mladost, treba ga odma otjerat.

Šta fali Hidiću?