fbpx

Nešat Durmiši i Aldin Nurić (FK Radnički Lukavac) na probi u FK Sloboda Tuzla

2 min. za čitanje

Na prozivci se nisu pojavili Denis Mujkić, Admir Čehajić i Senad Mujić. Dok su Mujkić i Mujić najavili kašnjenje, za Čehajića nije imao objašnjenje. Po svemu sudeći ovaj fudbaler mogao bi i napustiti Slobodu, kao što je slučaj i sa Stefanom Gavarićem, Darkom Racom, Dejanom Drakulom, Miljenkom Bošnjakom i Almirom Bekićem.

˝Nekolicinu iskusnijih igrača smo otpustili. Jednostavno, oni su preskupi za nas. Nismo u prilici da se razmećemo novcima. I pored toga smatram da možemo stvoriti ekipu za gornji dio premijerligaške tabele˝, rekao je Crnkić.

Fudbalerima koji u narednom periodu neće nositi Slobodin dres duguje se pozamašna svota novca. Procjenjuje se da su ukupni dugovi oko 300.000 KM, a tome treba dodati i dugove prema bivšim i sadašnjim trenerima.Tuzlaci že dva dana raditi na Tušnju, a onda sele na Kupres, gdje će ostati do 7. jula. Nakon toga, 8. i 9. jula, učestvovat će na turniru u Slavonskom Brodu, uz Osijek, Cibaliju i domaću Marsoniju, a potom, 14. jula, otputovat će na sedmodnevne pripreme u Bar.

Na pripremama su se pojavili: Tino Divković i Kenan Pirić (golmani), Samir Jogunčić, Amer Bekić, Staniša Nikolić, Tarik Okanović, Samir Efendić, Adnan Zukić, Jasmin Mešanović, Semir Salamović, Eldar Šindrić, Haris Ribić, Amar Rahmanović, Juso Mandžić, Adnan Salihović, Almir Halilović, Denis Šarić, Džemil Hasanović, Damir Murselović i Mersed Malkić.

Na dvije kontrolne utakmice Crnkić će isprobati slijedeće igrače: Edin Dedić (Rudar, Bukinje), Almir Umihanić (Rudar, Velenje), Džemal Mušić (Priluk, Lukavac), Nešat Durmiši i Aldin Nurić (Radnički, Lukavac), Sadik Hasanović (Jadar), Almir Čukle (Igman, Konjic), Marko Savinović (Radnički, Šid), Aleksandar Glišić (Srbac), Živan Marković i Milivoje Lazić (Rudar, Ugljevik), Edin Šehić (Slaven, Živinice), Emil Softić (Krka,Slovenija) i Davor Jurić (junior Slobode).

 

(SodaLIVE.ba/SCSport)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čehajić je novi igrač Bukinja.