fbpx

Nermina Ćosićkić i Damir Halilagić najbolji sportisti općine Lukavac

12 min. za čitanje
Sa lijeva Nermina Ćosićkić i Damir Halilagić

U subotu (8.1.2011.), u Hotelu Lukavac održana je manifestacija “Izbor sportiste općine Lukavac” za 2010. godinu. Cilj manifestacije je promocija najboljih sportista sa naše općine i sumiranje sportskih rezultata.

ŽNa prijedlog klubova i na osnovu ostvarenih rezultata posebno formiran žiri je izvršio odabir najboljih sportista pojedinaca i ekipa.

Perspektivni sportisti:

Melika Likić (KBS ORKKA Lukavac)
Damir Baćić (KBS ORKKA Lukavac)
Berin Babović (PK Galeb GIKIL)
Asja Jaranović (PK Galeb GIKIL)
Benjamin Talović (KK SENSEI Turija)
Sead Husarkić (KK SESNSEI Turija)
Tomislav Tunjić (RK Lukavac)
Arman Biković (FK Radnički)
Eldar Bektić (FK Sloboda Tuzla)
Matea Tunjić (PK Sloboda Tuzla)

Pioniri:

1. Mirza Hanić (Stonoteniski klub Kreka)
U kategoriji mlađih kadeta na pojedinačnom prvenstvu BiH osvojio prvo mjesto. Na prvenstvu BiH mlađi kadeti u dublu osvojio takođe prvo mjesto, izborio je učešće u takmičenju top 12 BiH za mlađe kadete, a na ovoj rang listi ubjedljivo zauzima prvo mjesto u našoj zemlji.

2. Haris Hodžić (RK Lukavac)
On je vanserijski talenat jer sa svojih 13 godina nastupa za seniorski sastav RK Lukavac.

3. Mahir Begić (FK Radnički)
Rođen 1997. godine, a od svoje osme godine trenira u FK Radnički u čijoj pionirskoj selekciji spada u red najboljih igrača.

Pionirke:

1. Almedina Mujačić (Džudo Klub Lukavac)
Na prvenstvu BiH za starije pionire osvojila titulu prvaka naše zemlje, a na Balkanskom prvenstvu za starije pionire stigla je do vrlo dobrog 5-og mjesta. Prvakinja je Federacije za starije pionire i kadete.

2. Lejla Osmanbegović (PK Sloboda Tuzla)
U protekloj godini osvojila 8 zlatnih, 12 srebrnih, 6 bronzanih medalja. Na ljetnom državnom prvenstvu za kadete u Trebinju osvojila 3 zlatne medalje u štafeti gdje su u tri discipline oboreni državni rekordi. Ima i 4 srebrne medalje sa državnog prvenstva za kadete, te 3 srebrne medalje sa seniorskog prvenstva BiH i još puno vrijednih rezultata sa domaćih i međunarodnih mitinga.

3. Alma Frkić (KK Sensei Turija)
U 2010. godini osvojila 15 medalja i to: 8 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane. Najvažniji rezultat je 1. mjesto u borbama na prvenstvu BiH, a položila je i za majstorsko zvanje tehnički crni pojas 1. dan.

Kadeti:

1. Bakir Babović (PK Galeb Gikil)
U 2010-oj godini osvojio 6 zlatnih, 11 srebrenih i 5 bronzanih medalja. Na državnim prvenstvima osvojio 4 zlatne, 5 srerbrnih i 2 bronzane medalje.

2. Hamza Skopljak (PK Sloboda)
Na državnom prvenstvu u Trebinju osvojio 3 zlatne medalje u štafeti koja je u sve tri discipline oborila državni rekord. Hamza je osvojio 2 zlatne, 1 srebrnu i 1 bronzanu medalju na ostalim međunarodnim mitinzima.

3. Adis Husarkić (KK Sensei)
Osvojio 6 zlatnih i 2 bronzane medalje u u protekloj godini, od kojih je najvažnije izdvojiti da je postao državni prvak na prvenstvu u Visokom.

Kadetkinje:

1. Zerina Karić (PK Galeb Gikil)
Zerina je u 2010-oj godini na državnim prvenstvima osvojila 4 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane medalje. To je dio osvojenih medalja u protekloj godini, a bilo ih je ukupno 31. No, najvrednije je to što je Zerina oborila državni rekord na 100 metara leđno.

2. Lejla Sejdinović (Džudo Klub Lukavac)
U protekloj godini osvojila 2. mjesto na državnom prvenstvu za kadete, a treće mjesto na prvenstvu BiH za mlađe seniore. Vice-prvak je Federacije za kadetkinje i juniorke. Nastupila je za reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu za kadete u Češkoj.

3. Lejla Softić (KK Sensei)
U 2010-oj godini osvojila 25 medalja, a najvažniji rezultat je drugo mjesto u borbama na državnom prvenstvu. Ona je osvojila i prvo mjesto u borbama na super MP kupu U Subotici.

Juniori:

1. Aladin Zahirović (Džudo Klub Lukavac)
U protekloj godini on je osvojio 2 treća mjesta na državnom prvenstvu za juniore i seniore, a na prvenstvu Federacije za juniore osvojio prvo mjesto odnosno zlatnu medalju.

2. Emir Ćosićkić (KBS ORKKA Lukavac)
U protekloj godini je osvojio prvo mjesto na prvenstvu FBiH-kate ekipno, a drugo mjesto borbe pojedinačno, kao i treće mjesto u borbama ekipno. Najuspješniji je takmičar turnira Lukavački Patak 2010. Zapažene rezultate ostvario i na ostalim turnirima, a 26-og decembra kod prof. dr. Ilije Jorge položio za zvanje crni pojas drugi dan.

3. Enes Kuduzović (FK Radnički)
Rođen 1993. godine, trenira fudbal od svoje sedme godine, iako je junior u ovoj sezoni izborio mjesto i u seniorskoj ekipi FK Radnički.

Juniorke:

1. Melika Kasumović (AK Lukavac)

2. SelmaSejdinović (JK Lukavac)
Državni prvak za juniore,treća u BiH za mlađe seniore i treća je u BiH za seniore.Osvojila 3 mjesto na balkanskom prvenstvu za juniorke.Prvakinja je Federacije BiH za juniorke a proglašena je za najuspješniju takmičarku na prvenstvu BiH za juniorke.

3. Emina Sejdinović (PK Galeb Gikil)
Na zimskom državnom prvenstvu u Sarajevu osvojila 6 zlatnih, 3 srebrene i 2 bronzane, a na ljetnom državnom prvenstvu u Trebinju osvojila 2 zlatne i 10 srebrnih medalja.

Seniori:

1. Željko Zombra (KBS ORKKA Lukavac)
Majstor karatea četvrti dan, a ovim sportom se bavi punih 16 godina. Na svjetskom prvenstvu u tradicionalnom karateu u Beogradu osvojio drugo mjesto u borbama pojedinačno, a u disciplini borbe ekipno osvojio prvo mjesto na ovom svjetskom prvenstvu. Prva mjesta osvajao na evropskom kupu u Subotici i karate kupu u Brčkom.

2. Adnan Memić (KK Sensei)
U protekloj godini osvojio je 7 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a kao član juniorske ekipe BiH osvojio je treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Italiji.

3. Dino Osmić (RK Lukavac)
Dino je kapiten seniorskog sastava ovog rukometnog kluba, a u 105 zvaničnih utakmica postigao je 530 pogodaka. Svojim zalaganjem i pristupom igri postao je uzor mlađim igračima na koje prenosi svoje znanje. Istinski je vođa ovog tima, a na meti je i mnogih klubova naše zemlje i regiona.

3. Mirza Bekrić (FK Radnički)
Rođen 1991. godine, a sa svojih 8 godina počeo je trenirati u školi fudbala lukavačkog Radničkog. U ovom klubu je prošao sve selekcije i već treću sezonu jedan je od najboljih mladih igrača u ekipi i trenutno se nalazi na pripremama sa ekipom Spartaka iz Češke.

Seniorke:

1. Alma Atić (KBS ORKKA Lukavac)
Na svjetskom prvenstvu u tradicionalnom karateu u Beogradu osvojila 2 mjesto u borbama pojedinačno,a prvo mjesto u borbama ekipno na istom svjetskom u Beogradu.Od ostalih rezultata izdvajamo prva mjesta na federalnom prvenstvu te evropskom kupu u Subotici.

2. Selma Kovačević (KK SENSEI Turija)
U 2010-oj godini osvojila 10 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a najveći uspjeh je drugo mjesto na svjetskom prvenstvu u Italiji, gdje je nastupila kao član juniorske ekipe BiH u borbama.

3. Elvira Ćosić (Kuglaški klub Rad Lukavac)
Prvakinja BiH pojedinačno. Predstavljat će BiH na Evropskom kupu šampiona u Estoniji.

Invalidske ekipe:

1. SKISO Sinovi Bosne
Osvojili treće mjesto u Premier Ligi BiH u sjedećoj odbojci, a isti rezultat je ostvaren i nakon prvog dijela prvenstva ove lige u sezoni 2010/2011. Osvojili su prva mjesta na nekoliko turnira u našoj zemlji.

2. Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize
Na sedmim sportskim igrama za osobe sa invaliditetom u Sarajevu sa svojih 6 takmičara nastupili u nekoliko disciplina i ekipno osvojili treće mjesto.

3. MNK Sinovi Bosne

Invalidi pojedinačno:

1. Ermin Jusufović (SKISO SINOVI BOSNE)
Sa reprezentacijom BiH na svjetskom prvenstvu u sjedećoj odbojci osvojio drugo mjesto, a sa Sinovima Bosne treće mjesto u Premier Ligi i nekoliko prvih mjesta na turnirima u našoj zemlji.

2. Kasim Ribić (UPIODP)
Na sportskim igrama osoba sa invaliditetom u disciplini bacanje diska,kugle i koplja osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

3. Dalija Bajrić (MNK SINOVI BOSNE)

Ekipe muškarci:

OK 7 Lukavac
U protekloj godini su učestvovali u završnici doigravanja za prvaka BiH, a u polusezoni Premier lige BiH 2010/2011 su na odličnoj drugoj poziciji sa realnim šansama da se bore za titulu prvaka.

Ekipe žene:

KK RAD Lukavac
Državne su višestruke prvakinje iako nemaju vlastitu kuglanu uspijevaju zadržati trend vrijednih pojedinačnih i ekipnih rezultata.
U Skoplju na Kupu šampiona ostvarile zapažen rezultat.

Sportski radnik:

Vehbija Tokić (SKISO SINOVI BOSNE)
Vehbija je generalni sekretar SKISO Sinovi Bosne, generalni sekretar Asocijacije Sjedeće odbojke BiH i predsjednik Skupštine Saveza Sjedeće odbojke TK. Velike zasluge mu pripadaju i za uspješno funkcionisanje i ostvarene rezultate lukavačkih Sinova Bosne.

Treneri:

1. Muhamed Delić (AK Lukavac)

2. Zijad Sejdinović (JK Lukavac)

3. Mehmed Halilović (KK SENSEI Turija)

Najbolji sportista opštine Lukavac za 2010. godinu:

Damir Halilagić

Damir Halilagić (AK Lukavac / AK Sloboda)

Prvo mjesto na evropskom kupu šampiona u troskoku (ekipno), Međunarodni miting prijateljstva Sarajevo – 3. mjesto troskok, Prvenstvo BiH junior i- zlatna medalja troskok, Prvenstvo BiH seniori – zlatna medalja, Prvenstvo BiH ekipno za juniore prvo mjesto  i za seniore ekipno prvo mjesto, na dvoranskim prvenstvima BiH osvojio zlato u troskoku srebro u skoku u dalj.

Treba istaknuti da je Damir nastupao za više Atletskih klubova u BiHa da trenutno nastupa za AK Sloboda Tehnograd.

Najbolja sportiskinja opštine Lukavac za 2010. godinu:

Nermina Ćosićkić

Nermina Ćosićkić (JK Lukavac)

Ona je nosilac majstorskog pojasa drugi dan, student fakulteta za sport i fizičku kulturu u Tuzli. Prvakinja BiH za seniore, prvakinja BiH za mlađe seniore, na Balkanskom prvenstvu za seniore osvojila treće mjesto, a Evropskom kupu za seniore u Sarajevu 5. mjesto.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
22 komentara
Subscribe
Notify of
22 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka čast Nermina i Damire na postignutim uspjesima.Čestitam na izboru.

Nermina najjaca !!!

Cestitke Nermini i Damiru,zasluzili su priznanja.
Nije mi jasno zasto je Zerina Karic u nekoj klasi ispod mnogih drugih,vjerojatno joj Babo nije politicki podoban:
Kadetkinje:

1. Zerina Karić (PK Galeb Gikil)
Zerina je u 2010-oj godini na državnim prvenstvima osvojila 4 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane medalje. To je dio osvojenih medalja u protekloj godini, a bilo ih je ukupno 31. No, najvrednije je to što je Zerina oborila državni rekord na 100 metara leđno.

Castitke za Lukavacke sportiste i za priznanja koja su fdobili.Sta mi je onakao zaparalo oci u ovoj objavi;

Iako nismo dobili poziv da medijski propratimo dodjelu priznanja najboljim sportistima sa naše opštine, odlučili smo da preuzmemo vijest od kolega.

Svaka vam CAST kada ste ovo uradili Mislim da su Lukavacki sportisti zasluzili da se to malo bolje medijeski proprati,vi se maksimalno borite da objavite rezultate Lukavacki sportista,a ovako vam se Gospoda zahvali za proteklu godinu sto ste radili za Lukavac,
Raja svaka vam CAS i samo nastavite tako a gospoda neka se zapita malozasto vas je izostavila,vi to nezasluzujete,
SODA LIVE…

Nermina Ćosićkić (JK Lukavac)….da ne bi ovo JK /John Kennedy/ ne bi ni znali kojim sportom se bavi pobjednica,valjda judaizmom 🙂

@Djido vamo il tako nesto od mene 100 lajkova,potpuno u pravu!
JBG redakcijo samo vi radite,dobri ste pa ko zna mozda bude i para u zivotu a i ovako dok ne naleti sta bolje ubijte dosadu!

Najveca novost na ovoj ceremoniji je da sportisti iz Lukavca koji se takmice u klubovima iz Tuzle ili Sarajeva ili bilo gdje u svijetu ulaze u izbor za sportistu godine opstine Lukavac,drago mi je sto se svi uspjesni sportisti nagradjuju pogotovo ako je neko(Dzevdo)umjesto pijanke uletio hiljku nekom od njih ili njihovom klubu ali se pitam da li je,a stvarno ne znam,Dzeko iz Lukavca i da li je trebo biti proglasen za sportistu godine ili barem ucestvovati u Lukavcu ili u Mancesteru!

Ako već u izbor ulaze i sportisti koji nisu u Lukavačkim klubovima, gdje tu onda Ema Burgić.

neka vam ne bude zao sto niste pozvani na to sijelo…ionako je to organizovano za one koji su odgovarajuceg prezimena ili iz Bokavica,Devetaka…svaka cast sportistima na rezultatima ali ima ih u Lukavcu jako puno sa velikim dostignucima koji nisu ni spomenuti…u fudbalu u pionirima imate prvake BiH ali ko za njih zna…o tenisu da ne govorimo…ali jednog dana kada neko uspije kao DZeko tada cete se svi htjeti slikati i govoriti kako ste mu vi pomogli da uspije…

@Istina. Krivo ti sto nisi iz Bokavica il’ iz Devetaka. 😛

nemam nista protiv Damira Halilagica ali je li on bas stvarno tako dobar sportista ili je to malkice vise uticaj osobe sa fotografije (Dzevdo i naravno TATA)

mislim, dajte budite malo fer i prema ostaloj djeci koja se bave sportom, hajde da makar jedna dodjela prodje bez “stele” i namjestanja

ajde reci ko je trebo dobit ako nije Damir. Potrefilo se konacno da je on dobio i sad vi nesto serete! 😛

Damir Halilagić (AK Lukavac / AK Sloboda)

Treba istaknuti da je Damir nastupao za više Atletskih klubova u BiHa da trenutno nastupa za AK Sloboda Tehnograd

jest mali iz Lukavca ali procitaj ponov sta je King napisao….

king
13. Januar
15:12Ako već u izbor ulaze i sportisti koji nisu u Lukavačkim klubovima, gdje tu onda Ema Burgić???
Vaše mišljenje: 6 0

a da serem vala to ti kazes, pusti nek jos neko komentarise pa cemo vidjet

Lukavac@ ko prvo glup si.. koliko ja znam ema je zensko i ona moze samo umjesto Nermine a mi ovde raspravljamo o damiru tj kako je on dobio preko stele( oni govore ) zato sto mu je otac iz Bokavica.. 😛

Johhny,

vidis da citiram sta su drugi napisali
garant si i ti jedan od ovih iz Bokavica il Devetaka kako ti kazes,

koji si ti glupan ne mogu da vjerujem , strahota
zbog takvih zatucanih seljacina nasa djeca koja se bave sportom i koja zasluzuju nagrade ne mogu da dodju na red zbog stela i namjestanja

@Johnny boy, nek si ti pametan to je ono najvaznije

ne govorimo ko moze bit umjesto koga,nego zasto neko drugi od nase omladine nije dobio tu nagradu
koliko znam nije on jedini sto se bavi sportom a iskreno receno a i ti sam znas da je on sad u AK Sloboda Tehnograd,pa sto mu oni nisu dodijelili kakvu nagradu nego opet Sportski Savez iz Lukavca ??????
a ikreno reci da nema “malo stele” u vezi dodjele nagrade za sportistu?
nevazno da li mu je otac iz Bokavica il ne, ja mislim da je presudno to sto mu je tata(koliko toliko uticajni) bivsi sportista ……
Johnny budi fer,

Jesu mu dali; „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona“ za 2010 .godinu
Stručni žiri kojim je predsjedavao doc.dr.sc. Edin Osmanbegović, a koji pored njega čine Salko Zildžić, Mara Lakić, Lejla Dizdarević, Vinko Galušić, Esmir Kukić, Mirsad Halilagić i Nermin Kasumović sekretar žirija, dodijelio je priznanja u kategorijama kadeta, juniora, seniora, trenera, ekipa, sportista u invalidnom sportu.
Najuspješniji junior/juniorka:
Semir Delić, KBV „Flek TOM CAT“ – Tuzla
Damir Halilagić, Atletski klub „Sloboda Tehnograd“
Andrej Simić, Plivački klub „Zmaj ALPAMM“ – Tuzla.

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=39586
P.S. prenosenjem ove informacije ne zelim da umanjim niti da stavim pod znak pitanja uspijeh mladog Halilagica.

Ono bitnije, pored stella na svim nivoima, sto bode oci i ostala cula je: “Iako nismo dobili poziv da medijski propratimo dodjelu priznanja najboljim sportistima sa naše opštine …” izgleda da SodaLive! portal “bode” oci vlastodrscima i njihovim slugama jer “napucava” narod svojim vjestima i komentarima///”sta ti balavci imaju da pisu o ulicnoj rasvjeti?” i slicni tekstovi_”Ako ovako nastave zavrsit’ ce karijeru kao i ona brezobrazna PoliKita ili Feral a mozda cemo ih kupiti kao magazin “Dani”!” – umisljam li dijalog izmedju ovog malog kravatiranog i njemu slicnog… neka smo nek se mi cesemo!

Ama ljudi moji,pa zar bi mogli zamislit da jedna svjetski priznata teniserka primi “odlikovanje” od ovakvih ljudi.Jesul ikad i marku dali za njen razvoj i napredovanje.Ova proglasenja me podsjecaju na prijeratno odrzavanje “seoskih partizanskih igara”.

Da je gospodin M.Halilagic imalo objektivan i da ima obraza,kada je saznao da je njegov sin jedan od kandidata ,trebao je da svoje mjesto prepusti nekome drugome.Sta prestpostavljate za koga je tata glasao?
I dok je bio sam aktivan u sportu mnogo je muljao,pa nikako da se okani corava posla.
Narod nije glup da to ne primjeti,samo je naskodio svome sinu,koji je kako vidim po komentarima sasvim ok!
Zao mi je sportista koji nemaju nikoga da ih pogura i ciji talenat niko ne primjecuje,jer nemaju tatu koji koristi svoje vze i vezice.

Bagremik, svaka ti cast na komentaru

Prije svega, pogledaj Damirove rezultate, pa onda pricaj o nekom namjestanju, licno vrlo dobro poznajem i Damira i Mirsu, i sigurno znam da je to Damir stekao svojim trudom i radom, i naravno malo sportske srece, a vi koji vjerujete u teorije zavjere na svakom cosku, bolje da se zabavite svojim zivotom.