fbpx

Najbolji sportisti općine Lukavac u 2009. godini

13 min. za čitanje

Sinoć je u organizaciji sportskog Saveza općine Lukavac organizovan 12. po redu Izbor najboljih sportista sa područja naše općine. Izbor je održan u 17 kategorija a najboljim ekipama i pojedincima uručene su nagrade i priznanja.

Titule najboljih sportista općine Lukavac za 2009. godinu ponijeli su Nermina Ćosićkić u ženskoj i Damir Halilagić u muškoj kategoriji.

U nastavku donosimo rezultate glasanja stručnog žirija u svim kategorijama.

NAJBOLJA SPORTISKINJA OPĆINE LUKAVAC U 2009. GODINI

NERMINA ĆOSIĆKIĆ – Džudo klub “Lukavac”

Državno prvenstvo – 1. mjesto
Kup Trebinja – 1. mjesto
Turnir BH&Nipon – 1. mjesto
Evropski Kup – 3. mjesto

NAJBOLJI SPORTISTA OPĆINE LUKAVAC U 2009. GODINI

DAMIR HALILAGIĆ – Atletski klub “Zijad Imamović Zijo”

TROSKOK
Dvoransko pojedinačno prvenstvo BiH – 1. mjesto
Ekipno seniorsko prvenstvo – 1. mjesto
Pojedinačno juniorsko prvenstvo BiH – 1. mjesto
Prvenstvo BiH za mlađe juniore – 1. mjesto
Evropska Olimpijada za mlade – 9. mjesto
Balkansko prvenstvo za juniore – 7. mjesto
Balkansko prvenstvo za mlađe juniore – 4. mjesto

SKOK U DALJ
Dvoransko pojedinačno prvenstvo BiH – 1. mjesto
Ekipno seniorsko prvenstvo – 1. mjesto

KATEGORIJA EKIPE – MUŠKI

Odbojkaški klub 7 LUKAVAC

U protekloj godini osvojili su prvo mjesto u Federalnoj Ligi i plasirali se u Premier Ligu BiH, gdje su u samom vrhu tabele i u konkurenciji za plasman Play Off, odnosno borbu za prvaka BiH.

KATEGORIJA EKIPE – ŽENE

1. PLIVAČKI KLUB “GALEB”

Kadetska selekcija ovog kluba je na prvenstvu BiH osvojila treće mjesto. Plivačice Galeba su u protekloj godini osvojile 4 zlatne, 8 srebrnih i 30 bronzanih medalja.

2. KUGLAŠKI KLUB “RAD”

Drugoplasirane u Premier Ligi BiH; nastupale na Evropskom kupu u Skoplju.

3. DŽUDO KLUB LUKAVAC

Ova ekipa je vice-prvak BiH za seniorke.Takmičarke ovog kluba su osvojile 11 državnih medalja, i dvije medalje sa Evropskog Kupa,nastupale na velikom broju međunarodnih takmičenja.

KATEGORIJA SENIORI

1. DENIS KURTIĆ (KK Lukavac Reweus)

Denis je majstor karatea crni pojas drugi DAN. U protekloj godini osvojio prvo mjesto na prvenstvu u Sarajevu, zatim u borbama na turnirima u Kaknju, Gračanici, Lukavcu, Tuzli, Zenici. Osvojio je ukupno 8 medalja: 6 zlatnih i 2 srebrne.Višestruki je prvak naše zemlje.

2. MIRHAD MEHANOVIĆ (NK Mladost Puračić)

Rođen je 1991 godine u Srebrenici, a sa 10 godina se počeo baviti fudbalom. U ekipi Mladost iz Puračića prošao je sve kategorije. Sada je kapiten FK Mladost Puračić.

3. SADMIR SEJDINOVIĆ (FK Radnički Lukavac)

Od početka svoje karijere trenira i nastupa za FK Radnički.Još kao junior nastupao je i za seniorski sastav ovog kluba.U protekloj polusezoni odnosno jesenjem dijelu prvenstva Druge Federalne Lige za Radnički postigao 9 golova.


KATEGORIJA SENIORKE

1. SELMA SMAJLOVIĆ (Džudo Klub Lukavac)

Nosilac majstorskog pojasa drugi DAN, prvakinja BiH za seniore a sa međunarodne scene izdvajamo 5. mjesto na Evropskom Kupu za seniore.

2. LEJLA IBRAHIMOVIĆ(Atletski Klub ZIZ)

Lejla je osvojila 6 srebrnih medalja na dvoranskom pojedinačnom prvenstvu BiH, ekipnom seniorskom te Federalnim prvenstvima u pojedinačnoj ekipnoj konkurenciji. Bila je šesta na Balkanskom prvenstvu za juniore. Nastupa u više disciplina što govori o njenoj svestranosti.

3. SANDRA DURMIĆ(Kuglaški Klub Lukavac)

Član reprezentacije BiH sa kojom je učestvovala na svjetskom Kupu u Njemačkoj gdje je bila druga u disciplini Sprint, a prva u disciplini mix parovi.

KATEGORIJA NAJUSPJEŠNIJI TRENER

1. ALEN DŽAMBIĆ(OK 7 Lukavac)

Svoje igračko i trenersko iskustvo sticano u raznim klubovima u protekloj je godini prenio na odbojkaše 7 Lukavac. S ovom ekipom je dominantno osvojio prvo mjesto u Federalnoj Ligi i plasman u elitni razred BH odbojke. 7 Lukavac pod njegovim vodstvom je na vratima Play Off-a i borbe za prvaka BiH.

2. MUHAMED DELIĆ(Atletski Klub ZIZ)

Sa svojim takmičarima u protekloj godini osvojio niz medalja na državnim prvenstvima, domaćim i međunarodnim atletskim mitinzima, Balkanskim i Evropskim prvenstvima, Mediteranskim igrama i Olimpijadi Mladih.

3. ZIJAD SEJDINOVIĆ (Džudo Klub Lukavac)

Nosilac je majstorskog pojasa šesti DAN i državni sudija. Sa lukavačkim džudistima u protekloj godini osvojio 15 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Sa svojim takmičarima predstavljao je BiH na Mediteranskim igrama, Olimpijadi Mladih, Evropskim i Balkanskim prvenstvima.

KATEGORIJA SPORTSKI RADNIK

VEHBIJA SALIHOVIĆ(OK 7 Lukavac)

Dugogodišnji sportski radnik u OK 7 Lukavac koji je jedan od najzaslužnijih za vrijedne rezultate ovog kluba,od čega izdvajamo prošlogodišnji povratak u Premier Ligu BiH.Svojim sredstvima trudom i zalaganjem generalno pomaže lukavački sport.

KATEGORIJA INVALIDSKI SPORT – EKIPNO

1. SKISO Sinovi Bosne

Treće mjesto u Premier Ligi BiH, drugo mjesto u Kupu BiH, osvajači turnira u Lukavcu i Sapni.

2. UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE

Na sportskim igrama za osobe sa invaliditetom u Mostaru ekipno osvojili treće mjesto u disciplinama trka u kolicima, šah, te bacačke discipline.

3. MNK Sinovi Bosne

Prvaci TK, treći na državnom prvenstvu.

KATEGORIJA INVALIDSKI SPORT – POJEDINAČNO

1. ERMIN JUSUFOVIĆ (SKISO Sinovi Bosne)

Sa svojom ekipom je osvojio treće mjesto u Premier Ligi BiH sjedeće odbojke a sa reprezentacijom BiH u protekloj godini osvojio evropsku zlatnu medalju. Igrač je bez kog se igra Lukavačkih “Sinova Bosne” ne može zamisliti.

2. DŽAFER OMEROVIĆ (Udruženje paraplegičara  i oboljelih od dječije paralize)

Na igrama za osobe sa invaliditetom u Mostaru, osvojio je 3 zlatne medalje u disciplinama bacanje koplja, bacanje diska i bacanje kugle.

3. ADNAN ŽABIĆ (MNK Sinovi Bosne)

Jedan je od najboljih igrača u ovoj ekipi koja je u protekloj godini osvojila peto mjesto na državnom prvenstvu u Cazinu, a prvaci su Tuzlanskog kantona.

KATEGORIJA JUNIORI

1. ALADIN ZAHIROVIĆ (Džudo Klub Lukavac)

Aladin je osvojio bronzane medalje na državnom prvenstvu za mlađe seniore i seniore, prvak je Federacije u kategoriji juniora, a na međunarodnim turnirima u Sarajevu i Trebinju osvojio je tri medalje od čega u Sarajevu zlatnu.

2. EMIR ĆOSIĆKIĆ (Karate Klub Reweus)

Posjeduje zvanje majstora karatea gdje je nosilac crnog pojasa prvi DAN. U 2009. godini osvojio 15 medalja: 6 zlatnih, 6 srebrnih i 3 bronzane. Na državnom prvenstvu u kategoriji kate ekipno  osvojio prvo mjesto, a pojedinačno je bio treći.

3. ADNAN MEMIĆ (Karate Klub Sensei)

U protekloj godini osvojio je 7 medalja a najveći uspjeh mu je prvo mjesto u borbama na državnom prvenstvu u Sarajevu, te treće mjesto na Euro Kupu u Subotici.

KATEGORIJA JUNIORKE

1. MELIKA KASUMOVIĆ (Atletski Klub ZIZ)
*za Meliku nismo uspjeli dobiti podatke i informacije

2. SARA ĐELIĆ (Plivački Klub Galeb)

Na ljetnom državnom prvenstvu osvojila jednu srebrnu i dvije bronzane, a na zimskom prvenstvu osvojila je jednu bronzanu medalju. Na međunarodnom mitingu u Lukavcu bila je prva, a u Harkanju četvrta.

3. ZERINA DAUTOVIĆ (KK Sensei)

Zerina je osvojila 6 medalja, bila je treća na Euro Kupu u Subotici i treća na državnom prvenstvu u Sarajevu.

KATEGORIJA KADETI

1. STEFAN LAZIĆ (Džudo Klub Lukavac)

Osvojio je treće mjesto na državnom prvenstvu za kadete i za juniore. Drugo mjesto je osvojio na prvenstvu Federacije ,a još dvije medalje osvojio na međunarodnim Džudo turnirima.

2. AMIR EJUBOVIĆ (Karate Klub Reweus)

Osvojio je 16 medalja od čega 5 zlatnih.Posebno izdvajamo srebrnu i bronzanu medalju na Euro Kupu u Subotici, te bronzanu medalju na Federalnom takmičenju.

3. ARMIN AJANOVIĆ (Karate Klub Sensei)

U protekloj godini osvojio je 9 medalja od čega srebrnu medalju na Euro Kupu u Subotici u borbama i treće mjesto na državnom prvenstvu u Sarajevu.

KATEGORIJA  KADETKINJE

1. SELMA SEJDINOVIĆ (Džudo Klub Lukavac)

Majstorski je kandidat i državni prvak za kadete, vice-prvak BiH za juniore, mlađe seniore i seniore. Osvojila je peto mjesto na Balkanskom prvenstvu za kadete te prva mjesta na prvenstvu Federacije, turnirima u Trebinju, Mostaru i Sarajevu. Sa reprezentacijom BiH bila na Olimpijadi Mladih i Evropskom prvenstvu.

2. ZERINA KARIĆ (Plivački Klub Galeb)

Na ljetnom državnom prvenstvu osvojila 4 bronzane medalje a na zimskom jednu srebrnu i dvije bronzane. Učestvovala je na mitinzima u Lukavcu, Sarajevu i Tuzli a posebno izdvajamo nastup u Harkanju. Osvojila je ukupno 15 medalja.

3. LEJLA SOFTIĆ (Karate Klub Sensei)

U protekloj godini osvojila 39 medalja od čega čak 20 zlatnih. Državna je prvakinja u borbama te ima osvojeno prvo mjesto na međunarodnom Euro kupu u Subotici.

KATEGORIJA PIONIRI

1. ARMIN IBRAHIMAGIĆ (Karate Klub Reweus)

Nosilac crnog pojasa a u protekloj godini su mu najznačajniji rezultati prvo i treće mjesto u različitim kategorijama na Euro Kupu u Subotici i drugo mjesto na državnom prvenstvu u Sarajevu.

2. ARMIN DŽAMBIĆ (Karate Klub Sensei)

Osvojio je 14 medalja od čega izdvajamo treće mjesto u borbama na Euro Kupu u Subotici i treće mjesto u borbama na državnom prvenstvu u Sarajevu.

3. ADI HALILOVIC (FK Radnički Lukavac)

Od svoje osme godine član je FK Radnički. Trenutno je golman u pionirskoj ekipi koja je prva na tabeli lige TK a član je i pionirske selekcije BiH.

KATEGORIJA PIONIRKE

1. DŽEJLANA REDŽIĆ (Plivački Klub Galeb)

Na ljetnom državnom prvenstvu u Trebinju osvojila je 1 srebrnu i 5 bronzanih medalja a na zimskom u Zenici osvojila po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju. Medalje, njih ukupno 7 je  osvajala na plivačkim mitinzima u Harkanju i Lukavcu.

2. LEJLA SEJDINOVIĆ (Džudo Klub Lukavac)

Osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu za starije pionirke ,drugo mjesto na državnom prvenstvu za kadete, prvo mjesto na međunarodnom turniru BiH Nipon te još 8 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

3.ALMA BURGIĆ (KK Sensei)

U protekloj godini osvojila je 14 medalja od čega je najvažniji rezultat drugo mjesto na Euro Kupu u Subotici te prvo mjesto u borbama pojedinačno i ekipno na državnom prvenstvu.

PERSPEKTIVNIM SPORTISTIMA proglašeni su:

Amna Okanović (Plivački Klub GALEB)
Haris Likić (Karate Klub Reweus)
Selma Ograsević (Džudo Klub Lukavac)
Emina Muranović (Karate Klub Sensei)
Edin Memić (FK Radnički Lukavac)
Amer Kovačević (Košarkaški Klub Lukavac)

SPECIJALNA PRIZNANJA SPORTSKOG SAVEZA OPĆINE LUKAVAC dobili su:

NAĐA AVDIBAŠIĆ – za afirmaciju i podršku lukavačkom sportu
EMIR JUNUZOVIĆ – za afirmaciju Lukavačkog sporta i rezultate koje je postigao kao rukometaš i trener
MIRSAD BIJESOVIĆ – za rezultate i razvoj rukometa u Lukavcu
HASAN HANKIĆ – za podršku i razvoj sporta
SAFET ALIBAŠIĆ – za rezultate u sjedećoj odbojci
ALMIR ALIĆ – za medijsku afirmaciju lukavačkog sporta
EMA BURGIĆ – za rezultate u tenisu

Na kraju treba izdvojiti odličnu organizaciju kompletne manifestacije koja je održana u Hotelu “Lukavac” a za što su zaslužni ljudi iz sportskog Saveza općine Lukavac na čelu sa gospodinom Mirsadom Halilagićem.

Fotografije sa ceremonije dodjele priznanja najboljim sportistima općine Lukavac u 2009. godini pogledajte u nastavku.

*Zahvaljujemo se kolegama iz Radio-televizije Lukavac na ustupljenom materijalu i pomoći u realizaciji i kreiranju ovog izvještaja.

[nggallery id=71]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

koji je ovaj sportista sa slike 42?vidi se da je neki profesionalac i da voli sargiju..hehehehee

Svaka cast Amire i Adnane…zasluzili ste te nagrade 😀

pa zar ova mala Ema nije zasluzila bolju nagradu.
pa nemogu biti objektivni ni na opstinskim izborima.
ona je zasluzila sve moguce nagrade sto postoje.
Ema dzaba im sve najjaca si.

svaka cast svima koji su posteno zasluzili svoje nagrade.
Za pocetak cestitam Emi Burgic za koju nema dovoljno nagrada, jer kada bismo njoj dodjeljivali nagrade(plakete) trebala bi nam cijela stamparija…
Cestitam i Halilagicu za dobre-odlicne uspjehe jer ko bi rekao da imamo takve dobre sportiste u ovome malome gradu.Velike cestitke Nermini za osvojeni uspjeh.
zeljela bi da cestita svima koji su ostvarili neke rezultate a nisu bili tu ( tamo)
ALI ja mislim da kada pisu sta su sve osvojili da dodaju zesce , npr, znam nekoliko djevojcica koje su napisale neke medalje koje nikad osvojile nisu…..
cetitke perspektivnim koji tek ulaze u ovj svijet sporta i zelim im puno srece.
velike cestitke svima a neke cu i izdvojiti: sejdinovicke (selma i lejla); armin I. pk. galeb; Emi B. ; svi invalidima i onima koji to nisu i cetitke zijadu imamovicu ziji u dzudo kluubu lukavac.
a sto se tice ono prijavljivanja bezveze evio nekih primjera:
‘venstvu osvojila jednu srebrnu i dvije bronzane, a na zimskom prvenstvu osvojila je jednu bronzanu medalju. Na međunarodnom mitingu u u bila je prva, a u četvrta.” i tako dalje i tako blize
svejedno meni je bilotamo extra kad ne znas o kome tacn sta i kako pricaju

Svaka cast svim sportistima… samo imam jednu primjedbu.
Sportista godine bi nam trebao biti uzor u svemu, a ja ako se ugledam na ovogodisnjeg sportistu godine zgrade bi nam bile jos vise “išvrljanije”… itd.
Sigurno cu zbog ovog dobiti vise samara nego pohvala, al tako je kako je.

@Kanafa

Sto si bolan ljubomoran na dijete,nije tvoja posao da zagledas u neci privatni zivot……….nagradu je dobio po zasluzenim sportiskim ostvarenjima,i tako neka ostane…..

Nisam ljubomoran, kazem k'o sportisti svaka mu cast. U bilo kojem klubu na prvom mjestu je napravit od djeteta pravog covjeka, skloniti ga sa ulice, odvratit od svih poroka, a tek onda sportistu.
Sportista godine nije nesto malo, kazem da pored sportskih rezultata treba malo pogledat kakav je i gradjanin, ponasanje, odgoj… itd. Uporedi neke druge sportiste, Zeljku Z., Emu B… itd.

Izbrisano zbog kršenja pravila komentarisanja – Zabranjeno vrijeđanje i pisanje velikim slovima. Administrator