fbpx

Naši karatisti u Doboju osvojili 21 medalju

2 min. za čitanje

dobojU nedjelju 08.11.2009 godine u dvorani srednjoškolskog centra u Doboju održan je 10-ti po redu međunarodni karate turnir “Doboj open 2009”.

Na turniru je uzelo učešće 800 takmičara iz 38 klubova širom BiH i Srbije. Karate klub Lukavac-Reweus je osvojio ukupno 6 medalja, i to 1 zlatnu, 1 srebrenu i 4 bronzane medalje.

Zlatnu medalju je osvojila ekipa KK Reweus u kategoriji borbe juniori-ekipno, u sastavu (Bijedić Miralem,Ejubović Amir i Likić Haris) dok je srebrenu medalju je osvojio Likić Haris u kategoriji borbe muškarci 16-17 god -63 kg.

Bronzane medalje su osvojili: Hanić Tarik (kate dječaci 10 god), Arapčić Lejla (kate djevojčice 14-15 god.), Ejubović Amir (borbe muškarci 14-15 god. – 60kg) i Likić Haris (kate muškarci 16-17 god.)

Treba istaći i da su karatisti KK “Sensei” Turija osvojili 15 medalja a od toga dvije zlatne, pet srebrenih i devet bronzanih.

Zlatne medalje osvojile su Delmanović Maida i Muranović Emina.
Srebrne medalje osvojili su Ajanović Armin, Dautović Zerina, Mušić Damir, te ženske ekipe u katama kadetkinje i juniorke (Softić Lejla, Burgić Alma i Frkić Alma).
Bronzane medalje osvojili su Mušić Damir, Džambić Armin, Husarkić Adis, Burgić Alma, Frkić Alma, Memić Adnan, muška ekipa u borbama kadeti (Ajanović Armin, Džambić Armin i Husarkić Adis), i ženske ekipe u borbama mlađe kadetkinje (Džambić Hajrija, Memić Adela, Muranović Emina) i kadetkinje (Burgić Alma, Frkić Alma i Omić Aldijana).

(SodaLIVE.ba/Ž.Z.)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments